Českotřebovský deník 67/2014 (17.3.)                                    

TANEČNÍ SKUPINA ROKU 2014 ÚSPĚŠNÁ

Letos poprvé se Taneční škola účastnila soutěže s názvem Taneční skupina roku. Jedná se o jednu z nejprestižnějších soutěží pořádaných v ČR. Finále této soutěž je mimo jiné natáčeno Českou televizí a uváděno v přímém přenosu.
Postupně jsme na regionální kolo do Chrudimi přepravili 130 tanečníků. Nelítostný souboj tanečních skupin z celé České republiky začal ráno v 9:30 a končil ve 20:30. Jako první přišli na řadu malí streetaři Angels a choreografií The game. Ve své kategorii vybojovali překrásné 1. místo a obhájili si medaili z České Třebové.
Pak už to šlo ráz na ráz… malé Rebelky vybojovaly 2. místo, Marnivé sestřenice přesvědčivě 1. místo. Gold girls se nepodařilo porazit Hrochy z Pardubic a získaly 2. místo. Tvrdý boj v juniorské kategorii street – zde se utkalo 8 choreografií – proti Hiphop Mims (Spiders) se postavil 5 x T-Bass, RK Crazy a TS Oliver. I přes takto silnou konkurenci získali krásné 4. místo. Seniorská kategorie byla také silně obsazená a přes velkou trému zde Ženy neudělaly ostudu a získaly v opravdu těžké konkurenci 5. místo. Diablos s choreografií Proti proudu byli poprvé v hlavní věkové kategorii a přesto vybojovali nádherné 2. místo.
Cíle bylo dosaženo na 100%, všechny naše formace získaly postup na Mistrovství Čech Taneční skupiny roku. Gratulace veliká.

Výsledky:
1. místo Angels – The Game (postup MČ – Praha)
1. místo Marnivé sestřenice (postup MČ – Praha)
2. místo Honeys – Když vzlétnu já (postup MČ – Praha)
2. místo Gold Girls – Black and White (postup MČ – Praha)
2. místo Diablos – Proti proudu (postup MČ –  Chrudim)
4. místo Spiders – Hip hop Mims (postup MČ –  Chrudim)
5. místo Ženy – Nová doba (postup MČ – Praha)

Edita Šabatová. foto  Tereza Jiroušková
FOTKY V POŘADÍ  1. ženy, 2 ženy 3 ženy 4 Diablos 5 Rebelky 6 Spiders (nahoře nad článkem) 7 Angels

AD: Sběrný dvůr kam se podíváš - UKLIZENO

Dnes odvezli lednici a zmizela i černá skládka u bývalé školky. Je ale smutné, že to nejdřív musí někdo vyfotit a vy dát do zpravodaje. Jinak ve Třebové pořádek nebude ? Teď bych měla jít vyfotit nepořádek, který je po zimě a který dříve uklízely občanské výbory. To zaměstnanci Ekobi nevidí ? Radním je také jedno, že je ve Třebové nepořádek ? Co třeba zapojit do práce nepřizpůsobivé ? Na Slovensku musejí uklízet, aby dávky dostali. Tam uklízejí i příkopy kolem silnic. Proč to nejde u nás ?
Takže díky za zveřejnění, alespoň jedna věc se podařila.
S pozdravem VV
 
Česká křesťanská akademie, místní skupina Česká Třebová vás zve na recitál:
Jan Zahradníček: Znamení moci

Tuto významnou báseň 50.let, svědectví o lásce a víře z časů beznaděje, text napsaný před básníkovým zatčením a uvězněním přednese za hudebního doprovodu Jiřího Pertla a Václava Prejzka divadelník, kulturní publicista a redaktor, recitátor, moderátor a vysokoškolský pedagog Miroslav Kovářík.
v neděli 27.4. 2014  od 16 hodin v kostele ČCE na Trávníku
 
Pardubický kraj ocenil kvalitu skutečského festivalu

Již třetí neděli po sobě velký sál Kulturního klubu Skuteč zaplnilo festivalové publikum. Po úžasně provedené opeře Rigoletto a beznadějně vyprodaném Labutím jezeru, si více než 400 návštěvníků užilo v neděli 16. března klasické muzikálové představení Noc na Karlštejně ve výpravném provedení Moravského divadla Olomouc.
Nad představením převzal osobní záštitu I. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, který však nebyl jediným přítomným představitelem kraje. Svojí návštěvou festival poprvé v jeho historii poctil také hejtman Martin Netolický, přítomna byla i radní kraje Ludmila Navrátilová, která je ve Skutči doma. Důvodem vzácné návštěvy bylo mimo jiné i slavnostní předání certifikátu osvědčujícího zařazení festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč mezi významné akce. To převzal v úvodu z rukou hejtmana skutečský starosta Pavel Novotný, který je současně i ředitelem festivalu.
„Představení Noc na Karlštejně jsem si k návštěvě vybral mimo jiné i proto, že jsem si v něm kdysi, coby ochotník, mohl zahrát. A jsem velmi rád, že jsem mohl přijet, protože mě úroveň festivalu i krásné prostředí zde v kulturním klubu velmi příjemně překvapilo,“ uvedl hejtman Martin Netolický při předání ocenění.
Pardubický kraj podporuje festival ve Skutči téměř od samého vzniku. Za deset let existence se však jeho úroveň prudce zvedla. Dvouměsíční program nabízí řadu klasických světových děl i jedinečných hudebních projektů a v posledních ročnících sem míří návštěvníci ze všech koutů Pardubického kraje, ale i z krajů sousedních.
Přestože i několik dalších titulů z programu XI. ročníku je beznadějně vyprodáno, stále jsou v nabídce i velice atraktivní pořady, kde je možné vstupenky ještě koupit, a to jak prostřednictvím internetu, tak přímo ve Skutči.