Hokejbalisty čeká rozhodující zápas pro „play off“          

V neděli 23. března od 14:00 v zkříží hráči Lokomotivy tč. na čtvrtém místě tabulky hole s hokejbalisty vedoucího celku tabulky z Opavy. Jedná se o předposlední kolo základní části, které hodně napoví o postavení pro „play off „

V nehokejbalovém počasí Lokomotiva udolala poličskou Kometu 1:0

ČESKÁ TŘEBOVÁ - V sobotu 15.3. se odehrál další zápas I. Národní hokejbalové ligy, tentokrát na hřišti v České Třebové, kam přijeli hráči Komety Polička. Utkání provázelo velmi nepříznivé počasí s neustálým deštěm a silným nárazovým větrem, který dokázal zlikvidovat hrstce domácích diváků celkem 3 deštníky.

TJ Lokomotiva Česká Třebová "A" - SK Kometa Polička 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

I přes komplikované podmínky bylo znát, že proti sobě nastoupili týmy z popředí prvoligové tabulky. Hrál se rychlý atletický hokejbal se šancemi na obou stranách. Množství vody na hřišti však nedovolovalo technickým střelcům přesně zakončit. Až v závěru první třetiny v čase 13:39 vyslal před branku hostí přesný pas Štěpán Švec a Lukáš Rybka se perfektně trefil pod horní tyčku branky hostí.

Druhá třetina se nesla ve znamení snahy hostí o vyrovnání výsledku. Poličtí se snažili zakončovat z každé pozice a tento fakt potvrzuje i poměr střel na branku ve druhé části 6:11 pro hosty. Žádný z pokusů však přesně chytajícího Šmída v brance domácích nepřekvapil.

Třetí perioda měla být ve znamení ještě úpornější snahy hostí o vyrovnání. Záměry jim ovšem překazil Jonáš Dvořák, který za svůj zákrok (kopnutí do protihráče) dostal 5minut + TH a značně tím zkomplikoval plány hostí. Domácí potom již taktickým výkonem dokázali těsné vítězství udržet a připsat si další 3 jarní body, které budou důležité v celkovém postavení v konečné tabulce.

Branka : 13:39 Rybka (Š.Svec)
Vyloučení: 1 : 5 navíc Dvořák (Polička) 5 + TH 
Využití: bez využití
V oslabení: bez využití 
Střely: 19 : 24 
Sestava: Kvasnička, Štěpán a Matěj Švecovi,
Laštovica, Tlapák, Dobrovský, Rybka,Tomeš,  Hudec, Macků, Lustyk,

II. NHbL – B tým

ČESKÁ TŘEBOVÁ - Po zimní přestávce k prvnímu zápasu jara nastoupila i záloha Lokomotivy. Bohužel vstup do jarní části se nepodařil podle očekávání v podobě domácí ztráty bodů z posledními Živanicemi. Bohužel nepřálo ani počasí a za propršeného dne museli Kohouti skousnout prohru po nájezdech.

TJ Lokomotiva Česká Třebová "B" - HBC Fire horses Živanice 2:3 ss (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)

První jarní zápas před domácím publikem nevyšel úplně podle našich představ. První branku jsme si v podstatě dali sami, když Tesař nezvládl rozehrávku a míček skončil kuriózním způsobem v naší kleci. Do konce první třetiny jsme toho moc nepředvedli. Jako kdybychom běhali se závažím na nohách. V prostřední části jsme si místy vytvořili značnou územní i střeleckou převahu, ale když ve vyložených brankových situacích selhal Tomeš s Jirmáskem šlo se do kabin za stavu 0:1 pro Živanice. Vstup do třetí třetiny nám vyšel na jedničku. Nejprve Škeřík a po něm Hynek strhli vedení na naši stranu. Bohužel za 2 minuty přišel z naší strany pro mě nepochopitelný zkrat, který korunoval stojící Doubrava na naší modré čáře, když si před soupeřem doslova o do písmene lehnul na zem a nechal se oběhnout jako kužel a Štarman v brance už nedokázal valící se problém (2 na 0) zastavit. Do konce třetí třetiny jsme si vytvořili ještě několik slibných šancí, ze kterých měly minimálně dvě skončit v síti. Bohužel pro nás zápas dospěl do samostatných nájezdů, kdy jsme naši střeleckou impotenci podtrhli a ani jeden neproměnili a tak se bod navíc připsal živanickým. Výsledek je zklamáním, protože pouze jeden bod do tabulky z domácího zápasu proti méně početné výpravě hostů je nepřijatelný.

Branky: 31:55 Škeřík (Tesař J.), 40:37 Hynek (Vostrčil)
Střely: 29 : 19
Vyloučení: 3 : 3 
Využití: bez využití 
V oslabení: bez využití 
Sestava: Štarman - Laštovica, Tlapák, Doubrava, Hynek, Tesař J., Kalina, Hudec, Jirmásek, Jiruše, Kudlík, Vostrčil, Tomeš, Rybka J., Ruda, Škeřík, Němec

 KHbL – C tým

Boj o body s Ježky do posledních minut…

Lokomotiva Č. Třebová „C“  : Ježci Heřmanův Městec „B“ 5:4 (2:2, 1:0,2:2)

První jarní kolo přineslo nejen déšť, ale i velkou hokejbalovou bitvu do poslední minuty. Soupeřova družina nečítala ani dvě pětky, ale o to více využívala svých kvalit v nabídnutých přesilových hrách. Kohouti udrželi těsné vedení od první až do poslední minuty.

Hned v první minutě prostřelil hostujícího brankáře Škeřík a v páté minutě se trefuje Hubl po přesné přihrávce Němce. Ale radost na domácí střídačce netrvá víc než tři minuty. Hosté po minutě využívají přesilovou hru a snižují . V závěru první části srovnávají jednobrankové manko 2:2.

V druhé části se domácím daří také využít přesilovku zásluhou Laštovici a tak si vzít opět vedení v utkání. Ale Ježci v úvodních minutách závěrečné třetiny opět srovnávají na 3:3. Na další branku čekali obě střídačky až do poloviny čtyřicáté minuty. Naštěstí pro domácí padla do sítě heřmanoměstského týmu a to zásluhou druhé trefy Hubla. Ani né za minutu zvyšuje na rozdíl dvou branek Smažil. Pokud si někdo myslel, že je hotovo, tak se mýlil. Domácí hostům v závěrečné pětiminutovce nabídli dokonce dvojnásobnou přesilovou hru a v Benátách i přes déšť bylo vedro. Hráči Lokomotivy ji dokázali bezbrankově udržet jen čtyřicet vteřin. Ale ani minuta a půl do konce nedávala ještě domácím klid a jistotu na udržení jednobrankového vedení. Naštěstí pro českotřebovský tým půl minutu před koncem putuje na trestnou lavici i hráč v modrém a utkání se dohrává z pohledu domácích již trochu více v klidu, tedy ve čtyřech na obou stranách. Kohouti do závěrečného hvizdu již udrželi velmi cenné a těsné vítězství.

Trenér Badzik : „ Jsem rád, že jsem některé hráče od podzimu na hokejbalem viděl poprvé, protože po sobotě, kdy hrálo Ačko i Béčko bylo několik omluv od stabilních hráčů céčka, kteří v podzimní pauze měnili svou soupisku. Hned při prvním střídání si obnovil zranění starší z Tesařů Jirka, ale i tak nás bylo víc než soupeře, který v devíti s postupem času ukazoval svou kvalitu. Utkání bylo hodně vyrovnané, ikdyž soupeř neustále dotahoval a využíval skoro 100% přesilovky. Těsné vedení jsme uhájili i přes dvojnásobnou přesilovku soupeře v závěru utkání a inkasovanou branku minutu před koncem. Bodového zisku na úvod jara cením nejen vzhledem k soupeři, počasí, ale hráčům, kteří měli v nohách dvě utkání a Ondra vlastně tři.“

Střely : 31:16   Vyloučení : 3:8 Využití : 1:2

Branky Loko : 0:41 Škeřík (Hubl), 5:22 Hubl (Němec), 28:33 Laštovice (Smažil)pp, 39:10 Hubl (Škeřík), 40:29 Smažil (Doubrava)

Sestava Loko : Novotný –Zeman, Němec, Nekvinda, Laštovica, Škeřík, Jirouše, Smažil, Vohrada, Lustyk, Truhlář, Oplíštil, Stráník, Tesař J., Doubrava, Ruda, Hubl

Mčr starších žáků

Jestřábi zaskočili kohouty v prvním utkání. Druhé rozhodl Řehák pěti góly

Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Č. Třebová 3:0 a 5:7

Přelouč :  Plný bodový zisk Jestřábu v posledním podzimním kole dával tušit jisté změny v týmu, které předtím pouze jednou remizoval. A především má zkušenost z dob dorostu, kdy venku sotva v sedmi a doma pomalu ve dvacet. Ale páteční info kluků o tom, jak bych bude zase málo a plno humoru pro mě nebyly tou nejlepší informací. Do utkání jsme šli s tím, že nic nepodceníme. Ale ouha, Jestřábi lítali a byli všude dřív než naši kohoutci, kteří přijeli dát dvacet a ono najednou nic, zmoklí slepice na bidýlku.

První utkání 3:0 děs a hrůza. Domácí s početnější soupiskou a ani naši „repre borečci“ naskládaní nakonec do jedné pětky nesehráli nic z toho co jsem v šatně říkal a co hráli na podzim. Neslaná nemastná první třetina byla ještě bez branek, pak jsme v druhé části inkasovali při oslabení a trefili několik tyček. Jestřábi v úvodu třetí části přidali druhou branku opět z přesilovky a pár minut nato to bylo 3:0.  Marný pokus o zvrat až do konce utkání.

Druhé utkání 5 : 7 infarktová přestřelka. Domácí vyměnili brankáře a najednou jakoby náš tým ožil a hned v první minutě Čapek otvírá účet zápasu. Ve čtvrté minutě na 2:0 pro Lokomotivu zvyšuje Řehák po přihrávce Orlicha při přesilovce. Plno optimismu na střídačce Lokomotivy mizí v osmé minutě, kdy domácí při vlastním oslabení snižují na rozdíl jediné branky a za necelou minutu je vedení hostujícího týmu vymazáno 2:2. V druhé části domácí přidávají další dvě branky. U té čtvrté v naší síti se ještě teď asi Vojta červená, byla přes půl. Všichni si mysleli hotovo, padla - Jestřábi to maj v kapse. Ze strany hostí poslední křečovité pokusy v nejsilnější sestavě. A najednou „zázrak“ stačí půl minuta Řehák snižuje na 4:3 a na sklonku dvacáté šesté minuty srovnává „hattrickem“ nepříznivý stav. Přesilová hra Lokomotivy v čase 31:02 přináší opět vedení na stanu hostí a to po trefě Orlicha.  Za dvě minuty je, ale vyrovnáno. Po dalších dvou minutách se trefuje opět „střelec dne“ Řehák zvyšuje vedení na 6 : 5 pro Kohouty. Časomíra ukousla další půl minutu a nikdo jiný než Řehák dává sedmou branku, když potřetí v řadě asistuje Smutný. Do branky konečně putuje i Tomáš Martinásek, který do konce utkání neinkasuje a má několik dobrých zákroků. Infarktové utkání končí vítězstvím Lokomotivy.

Hodnocení trenéra Lokomotivy : „Předem musím domácímu týmu poblahopřát ke slušnému doplnění týmu a také k zaslouženému bodovému zisku. Ze strany našich hráčů došlo k velkému podcenění soupeře i přes mé varování. Díky zkušenostem z dorostenecké soutěže vím, že Jestřábi na jaře mívají jiné týmy a ani letos tomu nebylo jinak. A tak se zrodilo asi největší překvapení prvního kola, tedy naše prohra. Musím přiznat i svou chybu za stavu 3:0 jsem do branky měl poslat na svou šanci čekajícího mladého brankáře Tomáše Martináska, byť by to skončilo třeba 10:0 (ale to Tomáše podceňuju), třeba by to kluky o to víc nastartovalo do druhého utkání. Druhý zápas byl díky pěti trefám Řeháka nakonec naší kořisti, ale opět jsme za vedení 2:0 měli zápas na háku. A po dvou třetinách pro změnu o dvě branky prohrávali. Poslední třetina byla už dle mých představ. Ale přesvědčit sám sebe po prvním odevzdaném zápase a pak kluky bylo hodně těžké. Ještě pár takových zápasů, tak mě vážně odvezou.“

Fakta  :

Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Č. Třebová 3:0 (0:0,1:0,2:0)

střely 27:35, vyloučeni 2:3 využití 2:0

Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Č. Třebová 5 : 7 (2:2,2:0,1:5)

střely 27:35, vyloučeni 10:1, využití 0:2 v oslabení 1:0

branky : 0:38 Čapek (Řehák), 4:01 Řehák (Orlich)pp, 24:36 Řehák, 25:41 Řehák, 31:02 Orlich (Smutný)pp, 33:47 Řehák (Smutný), 34:25 Řehák (Smutný)

Sestava Loko :  Vostrčil (závěr 2.utkání Martinásek)– Řehák, Zeman, Smutný, Verner, Hájek, Valíček, Kaleja, Hyksa, Kříž, Čapek, Orlich

http://ballct1213.rajce.idnes.cz/Starsi_zaci_Prelouc_Loko/