Středisko Javor hlásí: 23. ročník Memoriálu Břeti Hampla

V sobotu 1. 3. 2014 proběhl již 23. ročník zimních skautských hlídkových závodů, Memoriál Břeti Hampla, který pořádal 3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová. Sice letos jsme si zimy moc neužili, ale i za slunečního jarního počasí se více než 210 skautek a skautů sešlo v pěkném prostředí okolí chaty „U Floriána“. Tento skautský hlídkový závod se koná každý rok na počest bratra Beďára – Břetislava Hampla, který skautské řady nadobro opustil 14. února roku 1991, a na kterého prostřednictvím tohoto závodu bratři z 3. chlapeckého oddílu každoročně vzpomínají.
Sešlo se zde 38 skautských hlídek, z blízkého i vzdálenějšího okolí (Č. Třebová, Dolní Dobrouč, Lanškroun, Choceň, Králíky a Žamberk). Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích (světlušky, skautky, vlčata, skauti). Trať letošního závodu byla dlouhá asi 3,5 kilometrů. Na trati čekalo každou hlídku 11 náročných úkolů (např. zdravověda, uzle, vaření vody, střelba z luku, lanová dráha), se kterými bylo třeba se vypořádat. Jednotlivá stanoviště zajišťovali členové z oddílů střediska Javor. Asi nejnáročnější byla letos střelba z luku. Mladší kategorie měla trať značenou fáborky, starší kategorie musela používat mapu a buzolu, a všechna stanoviště zvládnout v určeném časovém limitu, což se stalo pro několik hlídek osudné.
 
A kdo že nakonec vyhrál?
V kategorii světlušek hlídka 4. dívčího oddílu Česká Třebová ve složení Kateřina Paarová, Lucie Neumannová, Tereza Nováková, Klaudie Honlová, Veronika Hrdličková a Vendula Hrdličková.
V kategorii skautek hlídka 3. dívčího oddílu Dolní Dobrouč ve složení Štěpánka Nováková, Terezie Jakubcová a Lucie Kapounová.
V kategorii vlčat hlídka 7. chlapeckého oddílu z České Třebové ve složení Jakub Calábek, David Štefek, Šimon Kolář, Matěj Kolář, Ondra Hamerník a Maxim Nováček.
V kategorii skautů hlídka z 3. chlapeckého oddílu z Králik ve složení Jiří Pauk, Jiří Martinec a Martin Ďuriš.
Úplnou výsledkovou listinu včetně fotografií a dalších zajímavostí z našeho oddílu najdete na našich internetových stránkách – http://trojka.e-skaut.cz
 
Závěrem bychom rádi poděkovali Sboru dobrovolných hasičů Parník za propůjčení chaty „U Floriána“. A dále také sponzorům: CZ - Loko, a.s., Česká Třebová, Město Česká Třebová, Plastkon product, s. r. o. a Mika a. s. Česká Třebová, kteří poskytli ceny pro vítěze.                                                                                             3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová