Projekt "Sme spolu" - březnová zastávka v České Třebové

Ve dnech 2. a 3. března 2014 se uskutečnilo další kolo setkání, jehož hlavní náplní je podpora při ustavení dětských a mládežnických parlamentů nebo neformálních skupin. Cílem těchto parlamentů  je prosazování zájmů dětí a mládeže na místní úrovni. Žadatelem a organizátorem projektu je Centrum volného času ve Svitu. Partnery projektu jsou: Centrum volného času Svit, Centrum volného času Stará Ľubovňa, Dům dětí a mládeže Česká Třebová, Dům dětí a mládeže Lanškroun.

 

Projekt byl zahájen setkáním ve Svitu ve dnech 25. a  26.1.2014, kde bylo naše město zastoupeno dvěma členy volnočasového klubu Rébus. Po dobu pobytu se přítomní vedle seznamovacích aktivit zapojili do teambuildingových soutěží, neformální cestou provedli SWOT analýzu mládežnického parlamentu a  zúčastnili se workshopů. Veškeré činnosti měly za úkol zdůraznit význam spolupráce mezi mládeží. Z účasti v projektu vyplynuly i úkoly pro jednotlivé účastníky – zorganizovat party nebo ples pro mladé, charitativní aktivitu, kulatý stůl se zástupci samosprávy, činnosti pro rodiny s dětmi.

 

První den setkání v České Třebové byly na programu seznamovací hry v Domě dětí a mládeže, prezentace České Třebové a dále aktivit již realizovaných nebo připravovaných, k nimž se participující organizace zavázaly. V pondělí se účastníci zabývali workshopy  s tématem mládežnický parlament a řešení konfliktů. Poté byli přijati na českotřebovské radnici zástupkyní vedení města paní místostarostkou Ing. Jaromírou Žáčkovou a na závěr svého pobytu si prohlédli rotundu sv. Kateřiny, městské muzeum a kostel sv. Jakuba.   Další setkání mládeže zařazené do tohoto projektu se uskuteční v Lanškrouně. 
Fotografie z přijetí na českotřebovské radnici:
Další fotografie z první akce tohoto projektu ve Svitu v lednu 2014: