Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala: Bělková Kristýna, Pešková Tereza, Šplíchalová Veronika, Foldynová Natálie, Klimková Linda, Veselá Anna, Václavková Hana, Kvapilová Gábina, Voleská Kristýna, Sýkorová Tereza .

Volejbalový turnaj starších žákyň  „Stříbrná vločka České republiky“
4. turnaj pořadatel, VK Tábor     

Dne 8. - 9. března 2014 pořádal volejbalový oddíl VK Tábor, čtvrté a poslední kolo volejbalového turnaje starších žákyň
Stříbrná vločka České republiky. Turnaje se účastnilo 12 družstev, rozdělených do dvou  skupin,  dle pořadí předchozího  kola. 
Hrálo se, každý s každým, na tři hrané sety.
 
Skupina A. o 1. – 6. místo

T. J. Sokol Česká Třebová – Spartak Polička       3 : 0  25:15, 25:10, 25:13
Po ranním společném cestování družstev České Třebové, Svitav, Moravské Třebové a Poličky do místa turnaje autobusem, se  rozkoukáváme a  rozehráváme. Družstvo Poličky postoupilo do      sk. A.  a  budou to zde mít hrozně těžké. Bez problémů, celkem snadno vyhráváme 3:0.
T. J. Sokol Česká Třebová – Dansport Praha        2 : 1  25:20, 25:27, 25:20
To z čeho jsem měl obavy, tedy ranní cestování do místa turnaje se začíná objevovat na dívkách až nyní. V prvním setu jsme od začátku lepší a zkušeně, bez nějakého stresu, dohráváme vítězně koncovku. Ve druhém setu opět vedeme, ale polevujeme v soustředění a již se dívkám nedaří zvládnout úspěšně koncovku druhého setu. Třetí set je obdobou  prvního,  hrajeme s jistotou bodové míče a vyhráváme třetí set.
T. J. Sokol Česká Třebová – VK Tábor             3 : 0  25:20, 25:5, 25:18
Nádherně odehraný zápas českotřebovských dívek.  Družstvo domácích posílilo a dělalo si obrovské ambice na vítězství,  bohužel, mají smůlu !!!  Od začátku setu, naše dívky prohrávaly, důvodem byla změna tělocvičny z velké na velice malou, ale postupem času si zvykáme a koncovku  prvního setu  s přehledem vyhráváme.  Druhý set, to byl  absolutní volejbalový koncert českotřebovských dívek. Soupeři českotřebovské dívky povolily, pouze 5. Bodů. Dokonce jedna soupeřova hráčka, dostala takovou ránu do obličeje, že spadla na zem a vyrazila si dech. Třetí set hrajeme zodpovědně, již to není takový „buchec“, ale s přehledem  uhráváme míče.             Vítězíme 3 : 0.
T. J. Sokol Česká Třebová – SKŠ ZŠ Mikulova Praha 3 : 0  25:14, 25:11, 25:11
Družstvo Mikulova Praha, je již druhý turnaj výkonnostně slabší prvních turnajů. Zde není co řešit. Celkem snadno  vyhráváme a na hřiště pouštíme dívky z lavičky.
 
T. J. Sokol Česká Třebová – Olymp Praha B 3 : 0  25:15, 25:10, 25:8 (Neděle 9. 3 . 2014)
Začínáme špatně. Na dívkách je vidět, že nejsou připravené od začátku „makat“. Soupeř bez problémů boduje a stále přidává body. Za stavu 0:6 si beru první oddech a za stavu 1:8, si beru druhý oddech.  Jsem rozezlen, přístupem dívek k tomuto zápasu a jednoznačně jim to dávám znát.  Dívky vědí, že jim stačí k vítězství v tomto turnaji jediný set a celkové vítězství v sérii turnajů SVČR, již od včerejška mají v kapse.  Pomalu začínají stahovat bodový  náskok  soupeře     a „již ho k ničemu nepustí“. Opět střídáme a snadno vítězíme 3:0, děvčata hrála výborně.                                                             
Vyhráváme a stáváme  se již potřetí vítězem turnaje Stříbrná  vločka České republiky.
 
S velkým uznáním rodičů trenérky Dansportu Praha, Petry Neureitrové, která pochází z blízkého Pelhřimova, že jsme jediné družstvo, na které se dá na tomto turnaji s radostí dívat, dostáváme pochvalu.
 
Ono, již to také někdy vypadalo, jako hon na českotřebovské dívky, kterému družstvu se je konečně podaří porazit !!!!
Pořadí v turnaji Stříbrná vločka České republiky po 4. kole Tábor 8.– 9. 2. 2014.

Hráčka družstva Sokol Česká Třebová, Anna Veselá, byla vyhlášená nejlepší blokařkou turnaje, Stříbrná vločka České republiky.

 

Zapsal: Rostislav Hanzelka