Další zprávy ze sokolského volejbalu mládeže  22. 3. 2014 

11. kolo KP mladších žákyň Pardubického kraje - skupina B

V sobotu 22.3.2014 jsme hráli poslední dva zápasy Krajského přeboru mladších žákyň Pardubického kraje v letošní sezoně. Závěrečný turnaj se odehrál v České Třebové v tělocvičně VDA.
Prvními soupeřkami nám byly dívky z Litomyšle. Naše děvčata jsem rozdělil na dvě družstva, jedno odehrálo první set a druhé družstvo druhý set. Naše holky hrály dobře a bez větších problémů jsme vyhráli 2:0 (13, 18).
Zápas proti druhému soupeři z Poličky, se nám ale vůbec nepovedl. V průběhu celého prvního setu jsme tahali za kratší konec. Po otočení stran nesoustředěné holky neplnily taktické pokyny a prohráváme v začátku druhého setu 0:5. Pak se začaly objevovat dobré výměny se šťastným koncem pro nás, když jsme se zlepšili ve vybírání míčů. Do závěru setu jdeme s náskokem, ale v koncovce dvakrát po sobě místo hřiště trefujeme žebřiny a je dohráno 0:2 (-15, -24). 
V celkové tabulce končíme na šestém místě. Na druhé nejmladší družstvo v soutěži je to výborný výsledek i přes to, že letos nám o umístění v celkovém pořadí vůbec nešlo. Priorita byla dát šanci hrát všem hráčkám.
Dnes hrála: Aneta Kohlerová, Natálka Kubátová, Áďa Říhová, Natálka Šumberová, Vendulka Vomáčková, Anežka Linhartová, Káťa Nosková, Sára Horská, Terka Kahounová, Sabina Habrmanová a Verča Koubová.
 
1.    Lanškroun                                       123b
2.    Pardubice                                         116
3.    Svitavy C                                         101
4.    Choceň                                              61
5.    M. Třebová                                       54
6.    Sokol Č. Třebová                            49
 7.   Litomyšl                                            44
8.    Polička                                              39
9.    Svitavy D                                          18
10.  D. Újezd                                           15
 
Finálové kolo přehazované chlapců v Litomyšli

V sobotu 221. 3. 2014 se konalo poslední kolo přehazované chlapců v Litomyšli. Po posledním kole bylo družstvo ČT A na 3. místě a mělo pouze o jeden bod méně než ČT II a chtěli zabojovat, a získat 2. místo v přeboru Pardubického kraje. Pro Pepu Hurta a Míšu Bělku (oba 2003) to bylo naposled, kdy mohli hrát přehazovanou. Bohužel či bohudík jim družstvo Sokol Č.Třebová II cestu za 2. místem zjednodušilo, jelikož nedorazili. A tak družstvo A hrající ve složení Bělka, Hruška, Hurt a Šumbera obsadilo ve finálovém kole druhé místo  a celkově také. Kluci měli pouze jednoho stejně vyrovnaného soupeře, ostatní družstva přehráli výrazným rozdílem bodů.
Družstvo B hrálo ve složení Kráčmer (2006), Rybka(2004),  Svoboda(2004) a Štech (2005). Pro Lukáše Rybku a Dominika Kráčmera to byla premiéra a vůbec si neudělali ostudu. Na Dominikovi byl vidět velký pokrok od prosincového barevného volejbalu, kdy hrál poprvé přehazovanou ve dvou. A Lukáš trénuje pouze 3měsíce a hrál skvěle. Kluci vyhráli čtyři zápasy, jako další dvě družstva, ale oni měli lepší skóre a tak se umístili před našimi. Umístili se na 7. místě a celkově na 8. místě.
Z kluků byla znát velká bojovnost a moc si to užili. Pořádající družstvo VK Litomyšl se zhostilo pořadatelství na jedničku s hvězdičkou a v tělocvičně byla skvělá nálada a super atmosféra.  A i když nebyly předávány medaile, kluci kteří skončili na 1. až 3. místě dostali dětské šampaňské. Vzpomněli jsme si na hlášku z filmu S tebou mě baví svět "Přátelé, kamarádi , my Vám ty medaile přivezeme". Naše družstva doprovodili rodiče Lucie Šumberová s Metodějem, p. Kráčmer, Míra Štech coby trenér, početná rodina od Lukáše Rybky .                                                                                                                                    Markéta Bělková
 
Výsledky soutěže přehazovaná chlapci  

22. 3. 2014 Litomyšl
1. SY B  2. ČT A  3. SY A  4. SY C 5. CHO 6. SY E 7. ČT B  8. SY D  9. LI B  10. LI A  ČT II. nedorazila.
 
Celkové pořadí:
1. Svitavy A                        85b
2. Č. Třebová A                 72
3. Svitavy B                         65
4. Č. Třebová II.                  57
5. Choceň                            46
6. Svitavy C                         44
7. Svitavy E                         26
8. Č. Třebová B                  25
9. Svitavy D                         21
10. Litomyšl B                       8
11. Litomyšl A                       7