Co pro vás připravila knihovna na duben:                           

Poděkování
Děkujeme vám všem, kteří jste hlasovali pro naši knihovnu v soutěži Biblioweb, vážíme si vaší podpory. O výsledcích budeme informovat.
 
1. dubna od 15 hodin, dětské oddělení
Matyldino předčítání „Jak Matýsek a Majdalenka šli pro pentličky na pomlázku“
Ahoj holky a kluci, jaro už je za dveřmi, a tak vás zveme do knihovny na velikonoční příběh o tom „Jak Matýsek a Majdalenka šli pro pentličky na pomlázku“. Také si budeme povídat o jaru a velikonocích, malovat a hrát si… Vstupné dobrovolné.
 
Blanka Konstricova14. dubna, pondělí v 19.00 hodin, oddělení pro dospělé
PhDr. Blanka Kostřicová, Ph.D.: Sestupy a naděje Jana Balabána
Uvedení knihy a přednáška pro širokou veřejnost, pro všechny zájemce o dílo Jana Balabána či o současnou českou literaturu. Publikace Sestupy a naděje Jana Balabána je první odbornou knihou o díle tohoto významného českého prozaika.  
 
28. dubna od 15 hodin, oddělení TeenSpace + dětské oddělení
PLAYING DAY, den plný her, den bez počítačů!
Jedno odpoledne budeme v oddělení Teenspace hrát hry…. No nebudou to ani střílečky ani strategie. Ubongo, Activity a sposuta dalších her čeká na své vítěze! Na výherce čekají odměny. Stejně tak i v oddělení pro nejmenší čtenáře bude úplně poprvé den bez počítačů!
 
4. dubna od 18 hodin do 5. dubna 8:30 hodin
Noc s Andersenem
Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně. Registrace uzavřena. Informace pro přihlášené na dětském oddělení.
 
Upozornění pro návštěvníky dospělého oddělení: v sobotu 5. dubna bude knihovna uzavřena z důvodu akce Noc s Andersenem. Děkujeme za pochopení.
 
Logo projektu Uz jsem ctenarUž jsem čtenář: knížka pro prvňáčka 2014
Naše knihovna se zapojila letos poprvé do projektu Už jsem čtenář: knížka pro prvňáčka 2014. Jeho cílem je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky. Do projektu přihlašuje žáky prvních tříd základních škol veřejná knihovna ve spolupráci se školami v místě působnosti knihovny.  Knihovna, která žáky do projektu přihlašuje, s nimi pracuje nad rámec obvyklých knihovnických činností. Odměnou za úspěšné absolvování projektu je pro děti knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla napsána a ilustrována výhradně pro účastníky projektu a kterou nelze v běžné knihkupecké síti minimálně tři roky koupit. Ve školním roce 2013/2014 je to kniha spisovatelky Magdaleny Wagnerové a ilustrátora Pavla Sivka – Abeceda.