Tragická letní nehoda nehoda na Šedivci po osmi měsících:
Těžce zraněná maminka se vrací pomalu do života a děkuje za péči o své děti   

Tři lidé při kolizi zemřeli, jedna osoba byla zraněna těžce, jedna lehce.  Noviny psaly:
„Prosíme svědky, kteří nehodu  viděli, aby se ozvali na bezplatnou linku 158," vyzvala policejní tisková mluvčí Hana Kaizarová. Policisté a kriminalisté na místě zajišťovali stopy potřebné k vyšetření nehody.  Na místě zasahovali hasiči ze stanice Žamberk. Přivolán byl vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval do nemocnice jednu těžce zraněnou osobu. Zraněné dítě převzala do péče zdravotnická záchranná služba. "Příslušníci, kteří zasahovali na místě nehody, poskytli psychologickou pomoc předáním plyšového dráčka Záchranáčka dítěti. Plyšová hračka, kterou si dítě může k sobě přimknout působí jako zklidňující element v této tragické a psychicky zátěžové situaci," řekla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková. Hasiči pomáhali zdravotníkům s oživováním dvou osob, které byly v Peugeotu. Lékař však po několika minutách konstatoval smrt. Jedna osoba z peugeotu byla smrtelně zraněna již při příjezdu hasičů. Posádka Renaultu utrpěla podle slova velitele zásahu pouze šok......

 

Pátek 19. července bylo pravé letní červencové vedro. Proč se nejet svlažit na Pastvinskou přehradu. Mladá rodina z České Třebové s tehdy téměř dvouletou holčičkou, její jedenáctiměsíční sestřička zůstala doma. Nedojeli. Peugeot řídil mladý a ne příliš zkušený řidič, na prostorné známé křižovatce u obce Šedivec se silnicí I/11 přehlédl stopku. Po hlavní silnici projížděl asi osmdesátkou renault, jehož řidič nemohl počítat s tím, že od Šedivce vyjede bez zastavení plně obsazený vůz. Pro posádku renaultu dopadl střet vozidel ještě vlastně dobře.....
 
Na místě srážky vyhasly v peugeotu tři mladé životy. Dvě malé děti přišly o tatínka, Michaela, maminka Denisy a Gábiny bojovala o život po přeletu helikoptérou  ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. 70 dnů byla v bezvědomí.... Během dosavadního léčení prošla několik zdravotnických zařízení v Hradci Králové,  Litomyšli, Městci Králové a léčebnou v Luži. Zatím. Po 200 dnech hospitalizace se na čas vrátila domů do České Třebové a začala se opět potkávat se svými dcerkami, které si na ni postupně zvykají.  Děvčata, dvouletou Denisu a o rok mladší Gábinu převzal do opatrování Tomáš (bratr maminky Michaely) a jeho partnerka Ilona v Semaníně. Sami své děti nemají, najednou se starají o dvě neteře. Oba jsou zaměstnaní, péči o malé dvě děti by nezvládli bez pomoci Iloniny maminky Dany. Tragedie u Šedivce tak rázem změnila i život této rodiny, která obětavě zajišťuje všechno, co je potřeba.
 
Dnes je téměř 8 měsíců po letní tragédii a maminka děvčat Michaela stále ještě dlouho nebude moci převzít celodenní trvalou péči o své dcerušky, může je jen navštěvovat.  Následky nehody vyžadují  ještě mnoho měsíců a možná roků dlouhé další léčení a postupnou rehabilitaci. Na každou návštěvu svých děvčat se moc těší a velmi oceňuje péči a sebeobětování rodiny svého bratra.

 

"Moc bych chtěla rodině mého bratra Tomáše a všem, kteří se podílejí na výchově a péči o Denisu a Gábinu prostřednictvím Českotřebovského zpravodaje poděkovat, je pro mě velkou pomocí, že se mohu spolehnout na to, že je o mé děti tak dobře postaráno. Zatím nejsem zatím schopna se o ně dlouhodobě postarat sama jako jejich maminka. Vím že Tomáš, Ilona i její maminka Dana mají mé dcerky jako svoje vlastní. To mi umožňuje lépe přijímat svůj osud a bojovat dále za svoje úplné uzdravení. K mému poděkování se připojuje také můj tatínek a děda Denisy a Gábiny Pavel Holánek"
 

                                                                                                                             Michela Holánková a Pavel Holánek.