Českotřebovský deník 104/2014 (27/4)                                    
MŠ U koupaliště: Opět máme krásnou, prosluněnou zahradu 

Přes velké obavy, jak dopadne kácení stromů a následná revitalizace naší školkové zahrady, musíme uznat, že probírka stromů byla opravdu nutná a potřebná. Firma pana Haupta provedla svoji práci velice citlivě, profesionálně, a v našich požadavcích nám vyšla maximálně vstříc. Otevřel se nám velký, prosluněný prostor, který o to více vynikl právě teď na jaře, kdy vše začíná kvést a vonět. Využili jsme i štěpku z rozdrcených větví na úpravu našich záhonků. Zahradu kladně ohodnotily i naše děti, kterým se naskytla spousta volného prostoru pro jejich zahradní radovánky.  Děkujeme. Kolektiv dětí a zaměstnanců z Mateřské školy U Koupaliště
 

Pardubický kraj nám opraví silnici DO SKUHROVA

  • Poslední zprávy o opravách silnic II. a III. třídy spravovaných Pardubickým krajem jsou příznivé i pro Třebováky. Vzhledem k velmi špatnému stavu silnice III. třídy Česká Třebová - Skuhrov bude opravena ta nejhorší část této silnice. Opravený úsek začne nad Studenou hůrou a konec je na začátku stromořadí před Skuhrovem u zastávky "Vodárna". Jde tedy o lesní úsek, který opravu opravdu potřebuje.  Zítra v pondělí 28. 4. vyjde k tomuto rozhodnutí Správy silnic Pardubického kraje tisková zpráva. Do budoucna pak zbude opravit ještě úsek z České Třebové  na Studenou hůru. 
  • Další úsek silnice III. třídy, který se již začal opravovat, je úsek silnice  III/3547 u tunelů směr Semanín, kde se již začalo  s frézováním.  Zde se jedná o snahu aspoň trochu zlepšit velmi namáhaný úsek silnice, kudy jezdí spousta těžkých nákladních vozidel. Původní záměr důkladně rekonstruovat "tunely" a přeložit zatrubněný potok se zatím zřejmě odkládá, SŽDC utratila peníze slíbené na tento účel jinde a těžko říci, kdy bude nějaká náhrada. Tzv. Tunely však rekonstrukci potřebují. Škoda že se neponechala celá investice do rekonstrukce této stále důležitější silnice na Pardubickém kraji, zde by se rozhodně nemohlo stát, že by byly peníze pro akci vyčleněné využity jinde. Pardubický kraj upraví silnici od křižovatky u tunelů do obce Semanín, budou využity prostředky ROP doprava.
  • AD: ZUŠ POTŘEBUJE PROSTOR PRO VLASTNÍ SÁL

    Dobrý den. Reakce na článek ZUŠ potřebuje prostor pro vlastní sál. Což takhle se zamyslet a pro hudební vzdělávání postavit vlastni novou a moderní budovu se vším co k tomu patří,  a "neflikovat" staré?  Tak jako to například udělali v Ústí nad Orlicí.
    Myslím že i dotace z EU by byla snáze dosažitelná na stavbu nové školy. RAIL 27.4.2014
     
    K-Laser, unikátní rehabilitační přístroj v České Třebové !

    Pacienti veterinární kliniky Lhotka a veterinární ordinace Masarykova mohou nyní využívat léčbu tímto přístrojem. Jedná se o první přístroj, který je instalován v České republice.  K-laser zkoušela veterinární klinika MVDr. Radka Palána během minulých dvou měsíců na několika pacientech s artrózou kloubů a bolestí zad. U všech pacientů bylo dosaženo výrazného zlepšení pohyblivosti. Na základě těchto výborných výsledků jsme se rozhodli realizovat tuto nemalou investici a našim pacientům výhody laserové terapie nabídnout.  Pokud budete mít zájem o podrobnější informace, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám odpovíme.  Radek Palán, MVDr.  Centrum veterinární péče s.r.o.  Tel: 606 120 164, mail: info@veterinar-palan.cz
     
    Workshop Za jeden provaz

    Dne 11. dubna 2014 se uskutečnil workshop v Domově pro seniory v České Třebové pod vedením lektorky Pavly Strouhalové.
    Klienti domova společně se studenty gymnázia vytvářeli jarní výzdobu v podobě tulipánů a narcisů.
    Výrobu papírových květin provázelo příjemné povídání zážitků ze školy i ze života.
    Myslím, že společně strávené dopoledne jsme si všichni užili a budeme se těšit na další společné aktivity. 
    Za jeden provaz, Magda Frišová
     
     
     
     
    Fotografie: Zuzana Pešinová

     
    ¨

  •  
  •