Českotřebovský deník  83/2014 (4.4.)                                     

CDO HRADEC KRÁLOVÉ OPĚT NA BEDNĚ

V neděli 30. 3. vyrazilo 150 třebovských tanečníků na další soutěž. Přes posun času (ze soboty na neděli), dorazili všichni včas na nádraží a vlaky směr Hradec Králové nikdo nezmeškal. Hradecký Aldis nás přivítal a ohromil obrovským sálem s perfektně nasvíceným jevištěm. Rušno však bylo také v ostatních prostorách kongresového centra, a tak kdo chtěl mohl ochutnat míchané koktejly či zatančit si na diskotéce. Tanečníci využili všech atrakcí a když nesoutěžili, tak si příjemně užívali.
Od příjezdu se nechali od doprovázejících maminek líčit a strojit. Maminky také povzbuzovaly ty největší trémisty. Jako první se na do poje pustili Andělé rozchodů, po nich Rebelky a Marnivky. Ženy uzavíraly dopolední pásmo. Po poledním odpočinku přišli na řadu naše nejmenší disca Blbiny, poté  The Game a Black & White. Blbiny byly poprvé na tak velké soutěži – přesto se dobře se zorientovaly a na scéně vyšvihly krutě-přísnou show. Black & White postihla velká nemocnost – 6 chybějících dívek bohužel bylo ve formaci znát.
Urputný boj v juniorské street kategorii svedli Hiphop Mims (v konkurenci 10 choreografií). Postoupili do finále a vybojovali stříbrné medaile. Až ve večerních hodinách nejstarší Diablos skvěle odtančili a uzavřeli tuto „zlatou“ neděli. Medaile na krku byla nejlepší odměnou za odvedenou práci a dřinu v tělocvičnách.
Česká taneční organizace (CDO) je největší organizací sdružující tanečníky v České republice. Její soutěž má stejně jako soutěž SUT status MČR. Soutěž v Hradci je  tzv. zemské kolo – jedná tedy o spojené krajské kolo (krajů Pardubického a Královehradeckého). Jde o vrcholné postupové soutěže a pro naše tanečníky je důležité každé vybojované místo. Odměnou je pak postup do dalšího kola – Mistrovství Čech v Praze.

Výsledky:
1. místo – Andělé rozchodů (z 1) – postup na MČ
1. místo – The Game (z ) – postup na MČ
1. místo – Ženy – Nová doba (z 2)
1.místo – Proti proudu (z 4) – postup na MČ
2. místo – Když vzlétnu já (z 5) – postup na MČ
2. místo – Marnivé sestřenice (z 3) – postup na MČ
2. místo – Hiphop Mims (z 10) – postup na MČ
4. místo – Blbiny (z 6) – postup na MČ
4. místo – Black & White (z 4) – - postup na MČ                                                                                              Edita Šabatová

Evropský parlament zasazuje poslední ránu roamingovým poplatkům, od 15. prosince 2015 jim definitivně odzvoní  

Evropská lidová strana, která je zpravodajem návrhu nařízení o jednotném trhu v oblasti telekomunikací, prosadila ve výboru pro průmysl,, výzkum a energetiku zrušení poplatků za volání do/ze zahraničí v rámci EU (tzv. roaming) počínaje 15. prosincem 2015. Dnes o návrhu hlasuje plénum Evropského parlamentu.
Zrušení poplatků se týká hlasových služeb, datových služeb i posílání sms zpráv. Odpadne tak hlavní důvod, pro který drtivá většina Evropanů při cestování do zahraničí je v minimálním rozsahu používá na svém mobilu sociální sítě jako je Facebook a posílá emaily a plná polovina vůbec nepoužívá internet. Čtvrtina Evropanů při svých cestách do zahraničí pak úplně vypíná svůj mobilní telefon.
Zrušení roamingových poplatků plně podporuji v situaci, kdy mobilní operátoři viditelně jednají ve vzájemné shodě a roamingové poplatky uměle udržují.
Za správná a prospěšná považuji rovněž opatření na podporu veřejné WiFi a důsledné hájení síťové neutrality, aby nebylo možné, že operátoři blokují některé služby jako třeba Skype. Jsem kategoricky proti diskriminaci dat na základě původu, cíle nebo typu, ani jejich jinému upravování. Jak blokování služeb konkurujících operátorů, tak naopak jejich zvýhodňování nezdravě upevňuje pozici zavedených operátorů a jejich služeb a brání vstupu konkurence na trh, což v konečném důsledku poškozuje koncového uživatele.
Uživatelé internetu rovněž ocení povinnost poskytovatelů internetového připojení uvádět v rámci smlouvy se zákazníkem nikoliv maximální teoretickou rychlost internetového připojení, ale reálně dosažitelnou rychlost. Pokud zákazník dostane ve skutečnosti nižší než avizovanou rychlost, bude to automaticky považováno za porušení smlouvy.
Jan Březina, europoslanec, tel. 606 650781