Českotřebovský deník 84/2014 (5.4.)                                      

Pro letošní Noc s Andersenem byla knihovna ve Skuhrově proměněna v provizorní pitevnu. 20 dětí a 6 pomocníků přivítala zdravotní sestřička Janička Plachá a světoznámý patolog Evžen Slezina. Zábavnou formou děti seznámily s názvy jednotlivých částí knihy (desky, hřbet, titulní list, …), s žánry a rozdělením literatury a hlavně si děti připomněly a osvojily jak se správně ke knize chovat. Potom se i děti vžily do role chirurgů a samy zjišťovaly  proč je kniha nemocná nebo jakým způsobem zemřela. Noc jsme zakončili pátrací hrou. Děti vyhledávaly ztracené osoby pod vedením dobrovolných hasičů ze Skuhrova.                                                                                                                        Výbor SDH Skuhrov
Poznámka: Nocování v knihovně ve Skuhrově proběhlo o něco dříve, než byl oficiální termín Nocí s Andersenemm již 14./15. března 2014. Byla to však akce velmi vydařená a hodná následování. V Českotřebovské městské knihovně nocovalo 30 dětí v klasickém "Andersenovském" termínu, tedy stejném jako v jiných knihovnách a jiných zemích, tedy Z pátku 5. na sobotu 6. dubna 2014.
 

PRODÁM CHATU SE ZAHRADOU V HLINÍKÁCH
Prodám podsklepenou chatu se zahradou v zahrádkářské kolonii Hliníky na vlastním pozemku. Krásné slunné místo, dobrý přístup ze silnice, chata je vybavena, udržovaná, voda, záchod i elektřina v chatě. Cena 240 000 Kč.
731 421 952

Senior doprava - informace

Senior dopravu provozuje nyní OS ČČK ve čtyřech městech okresu v Ústí n.O, České Třebové, Lanškrouně a také ve Vysokém Mýtě, vždy za jednotnou cenu, která se v těchto městech neliší. Nejvíce je využívána v Ústí nad Orlicí, zejména proto, že zde ČČK zajišťuje dopravu pro seniory z Domova důchodců např. na vyšetření, do nemocnice apod. V České Třebové je  jako v jedním z uvedených měst v období letního času seniordoprava zajiš´tována také v prodloužených směnách do 18 hodin. Je to zejména proto, že někteří senioři požadují přepravy např. z chatových oblastí až v podvečer, návrat do 15.30 považují za příliš včasný.  Z důvodů zajištění prodloužených směn je příspěvek z rozpočtu města Česká Třebová vyšší než v jiných městech.
Seniordopravu mohou také využívat matky s nemocnými dětmi, kteří potřebují zajet k lékaři  nebo do nemocnice a nemají jinou možnost dopravy. Podle legislativy platné od 1. května 2013  musí být přeprava klientů  v rámci seniordopravy  provedena podle uzavřené smlouvy. Není to tedy anonymní taxislužba pro seniory. Pro každého z klientů seniordopravy  je nebo bude připravena jednoduchá smlouva, kterou není třeba každý rok obnovovat, je vlastně uzavřena na neurčito. Klienti si obvykle zakupují předplatné pro 5, 10 nebo 15 jízd, které nemusí v tom stejném kalendářním roce vyčerpat, je také možné  zakoupit a zaplatit jen jedinou jízdu, je to ale málo obvyklé. Seniordoprava má přijatelný ceník, který umožňuje tuto službu využívat třeba i pravidelně. Řidič senior dopravy se nemění, obvykle své klienty zná včetně jejich potřeb,  přistaví vozidlo v domluvenou dobu, zajede např. k lékaři, doprovodí klienta do čekárny nebo třeba k vlaku, vyzvedne léíky v lékárně dojde s klientem třeba i na nákup do hypermarketu. Na klienta zpravidla nečeká, ale přijede pro něho pro jízdu zpět na jeho zavolání, protože musí třeba zajistit  mezitím službu pro jiné klienty.
Díky tomu, že je seniordoprava provozována také v jiných městech, není problém např. zajet vlakem či autobusem do Ústí n.O., Lanškrouna či Vysokého Mýta a tak si objednat či zavolat seniordopravu pro další přesuny v druhém městě. Není třeba nic doplácet, platí tam předplacené karty z České Třebové. Seniordopravu mohou využívat také občané okolních obcí, ať již samostatných nebo připojených k našemu městu.    I sem přijede senior doprava pro svého klienta a zaveze jej k lékaři nebo za jiným cílem (na vlak, na hřbitov, na nákup, na návštěvu....) Jediným rozdílem je, že je třeba navíc zaplatit kilometry ujeté mimo město. Sazebník opět uvedu zvlášť. I tak je tato služba velmi výhodná.

 

SENIOR DOPRAVA PRO VÁS JEZDÍ V PRACOVNÍ DNY


OD 7:00 DO 15:30 HODIN (po dohodě je možné i mimo tyto hodiny, v době letního času až do 18 hodin

Cena přepravy je stanovena po České Třebové na 30 Kč za 1 jízdu

(nutné zakoupit permanentku na 4 jízdy za 120 Kč, 8 jízd za 230 Kč, 12 jízd za 330 Kč),

pokud jde o jednotlivou jízdu je cena jízdy 40 Kč.

MIMO MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ na 6 Kč/km

(nutné zakoupit permanentku na 20 km za 120 Kč na 40 km za 230 Kč a na 60 km za 330 Kč

(Kozlov, Skuhrov, Svinná, Přívrat, Rybník, Semanín, Třebovice, ...)

 

SENIOR DOPRAVU lze objednat na tel.: 728 417 506

v pracovní den před plánovanou jízdou (v den jízdy bez záruky)

 
 
PRONAJMU PÁRTY STAN
Ideální na svatbu, rodinné oslavy a párty s přáteli pro období s nejistým počasím. Rozměr 3x6 m, s bočnicemi. Cena na týden 500 Kč. 731 421 952
 
PRODÁM POUŽITÝ KOČÁREK
Prodám používaný kombinovaný kočárek V-Travel - hluboká korba, sportovní korba s nánožníkem v barevné kombinaci tmavě šedá s šedobéžovými kruhy, včetně autosedačky s adaptérem, nánožníkem a novorozeneckou vložkou a dalšími doplňky (taška na rukojeť, síťka proti hmyzu, 2x pláštěnka, slunečník béžové barvy - nutno opravit, oboustranná deka do kočárku žlutobéžová zn. Emitex). Foto zašlu emailem na vyžádání. Cena 1500 Kč. 734 780 601
 
Informace k volbám do Evropského parlamentu 

V budově Městského úřadu Česká Třebová, Staré náměstí 78, kancelář evidence obyvatel, 2.poschodí (výtah tlačítko č. 4) – do budovy bude umožněn vstup služebním vchodem prostřednictvím Městské policie, bude zajištěna služba ve dnech:
13. dubna 2014(poslední den lhůty) od 08:00 do 16:00 hodin pro občany jiného členského státu Evropské unie, kteří mají právo volit a kteří hodlají projevit svou vůli hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu na území České republiky u našeho městského úřadu, v jehož správním obvodu jsou přihlášeni k trvalému nebo přechodnému pobytu. Tito občané  mohou požádat o zápis do seznamu voličů nebo o přenesení údajů z dodatku stálého seznamu voličů do seznamu voličů. 8.května 2014(poslední den lhůty) od 08:00 do 16:00 hodin pro příjem žádostí o vydání voličského průkazu pro volby do Evropského parlamentu.
 
Informace volebním stranám
o počtu a sídle volebních okrsků v České Třebové,
pro volby do Evropského parlamentu konané ve dnech 23. a 24. května 2014

V souladu s ustanovením § 16 písm. f) zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, informuji volební strany, že se volby do Evropského parlamentu uskuteční ve dnech 23. a 24. května 2014 v následujících volebních okrscích:  
Okrsek č. 1 Základní škola Ústecká 598 -Parník
Okrsek č. 2 Orlík - kompresory, Kubelkova úl. 497
Okrsek č. 3 Gymnázium, Tyršovo náměstí 970
Okrsek č. 4 Chalupa U Kostelíčka 431
Okrsek č. 5 Základní škola Habrmanova 1500
Okrsek č. 6 Základní škola Habrmanova 1500
Okrsek č. 7 Malá scéna, Mlýnská úl. - klubovna
Okrsek č. 8 Malá scéna, Sadová 156
Okrsek č. 9 Základní škola Nádražní 200
Okrsek č. 10 Dopravní fakulta Jana Pernera, Slovanská 452
Okrsek č. 11 Základní škola Nádražní 200
Okrsek č. 12 Bývalá základní škola Lhotka 98
Okrsek č. 13 Základní škola Ústecká 598 -Parník
Okrsek č. 14 Knihovna Skuhrov 48
Okrsek č. 15 Kulturní jizba Svinná 19
Okrsek č. 16 Knihovna Kozlov 1
Okrsek č. 17 Základní škola praktická, nám. 17. listopadu 2062

V České Třebové dne 04.04.2014                                                      Jaroslav Zedník v.r.