Březnové zpravodajství z juda                                      

 
Český pohár Jablonec nad Nisou – veliký úspěch – 7 medailí! 

V sobotu ráno jsme odjeli na druhý kvalifikační turnaj a zároveň kemp do Jablonce. Zúčastnili se ho oddíly z celé ČR, Německa a Slovenska. Na silně obsazený turnaj jsme odjížděli v oslabené sestavě s 13 závodníky a s nadějí, že získáme další body do ranking listu (bodový žebříček judistů, kdy ti nejlepší postupují na přebor ČR). Tentokrát hned na začátek řeknu závěrečné hodnocení – EXCELENTNÍ VÝKONY!! Získali jsme hned 7 medailí, ale hlavně výkony většiny našich borců byly parádní.
Za starší žáky ve váze do 50 kg nastoupil Vítek Škrkoň a podal velmi suverénní výkon. Vítek měl čtyři zápasy a všechny ukončil před časovým limitem. Potvrdil tak roli favorita této váhy. Dalšího úspěchu pak vybojoval ještě v neděli, když jako starší žák nastoupil v kategorii dorostenců a umístil se na 3. místě. V kategorii žáků ve váze do 46kg nastoupil Dominik Štusák, který vybojoval 9. místo a ukázal veliké zlepšení.
Pak začala děvčata ve váze do 36 kg a měli jsme další medaili. Zuzka Gregarová získala po pěkných zápasech 3. místo a zaslouženě mohla slavit. Ve stejné váze ještě srdnatě bojovala Magda Ryšavá, ale u ní byl znát velký váhový rozdíl (má jen 28kg).
Velikou radost nám udělala Magda Klimešová, která vybojovala 2. místo a ukázala po delší době, že judo nezapomněla a že začíná zase vítězit.
Dalším medailistou v hmotnostní kategorii do 66kg byl Tonda Kobza, který vybojoval skvělé 3. místo. V neděli pak vyzkoušel ještě dorost a po dvou výhrách obsadil 9. místo.
Posledním starším žákem nastoupil do 38 kg Jan Janíček, ale vypadl v prvním kole.
V mladších žácích bojovali – 48 kg Petra Vážková, která předvedla dva moc pěkné zápasy, ale na postup to zatím nestačilo. Do 30 kg startoval Jakub Herman, který prvním zápase zvítězil, ale v druhém po veliké chybě v samotném závěru vypadnul. Lukáš Hubl a Pavel Imrich nastoupili odhodlaně, ale chce to ještě čas, aby nasbírali víc zkušeností.
V dorostencích startoval Filip Adamský ve váze do 60 kg, ale bohužel vypadl hned v prvním kole. Karel Gregar byl dalším naším zlatým medailistou. Nejdříve nastoupil v kategorii dorostu, kde vybojoval 2. místo. Od zlata ho dělilo pouze 30 sekund, když těsně před koncem po chybě upadl a zápas ztratil. Pak nastoupil ještě v kategorii juniorů, kde vybojoval 1. místo.
Na začátku článku jsem psal o excelentních výkonech a musím říct, že jako trenéři jsme byli hrdí na všechny členy našeho týmu. Nemůžeme chválit jen medailisty, ale i ty, kteří medaile nezískali, ale ukázali, že se neustále zlepšují (výkon, přístup) a je jen otázkou času, kdy se k medailistům přidají. V neděli se ještě část týmu zúčastnila tréninku pod vedením olympionika Jaromíra Ježka a myslím, že byli nadmíru spokojení. Judu zdar.                Trenér: Martin Štusák

 

Dne 22. 3. 2014 jsme odjeli do Hradce Králové se 24 dětmi a 16 z nich se domů vrátilo s medailemi. Většina dětí předvedla perfektní výkony a patří jim jednoznačná pochvala za prezentaci našeho oddílu a města.
1. místo: Martina Paarová, Matěj Řezníček, David Vích, Jakub Herman, Matěj Vítek, Kristýna Klimešová, Magda Klimešová, Antonín Kobza, Vít Škrkoň.
2. místo: Maxim Chromý, Petra Vážková, Lukáš Hübl, Zuzana Gregarová.
3. místo: Vladimír Synek, Jan Janiš, Dominik Štusák.
Bodovaná umístění: Jan Janíček – 4. místo, Dominik Řehák a Pavel Imrich - 5. místo.
Zora Zemánková, Adéla Borovičková, Tomáš Rybka, Ondřej Voleský a Pavel Voleský vyšli tentokrát bodově naprázdno.
V celkové pořadí oddílů se zatím nacházíme na 2. místě se 100 body za Chlumcem nad Cidlinou se 106,5 body a před Jabloncem nad Nisou s 52 body. Přestože jsme v medailovém pořadí skončili na 1. místě, bodově se počítají i další umístění a již dnes je nutno říci, že pokud chceme uspět v celkovém pořadí a v domácím prostředí, kde se bude konat závěrečné 3. kolo, celkově zvítězit, musí být naše účast jednoznačně významnější než v 1. kole. Judu zdar!                                                                       Trenér: Vlastimil Zemánek

 

Mezinárodní turnaj Pezinok, Slovensko 

O víkendu 29. - 30. března jsme se zúčastnili mezinárodních závodů v Pezinoku. Účast byla veliká 470 závodníků z ČR, Slovenska, Maďarska, Ruska, Německa a Itálie.
Našim šesti borcům podařilo vybojovat čtyři medaile.
1. místo obsadil po pěti vyhraných zápasech Vít Škrkoň,
2. místo obsadil po třech vyhraných zápasech Kuba Herman,
3. místa obsadili Ondra Málek a Lukáš Hübl oba po dvou vyhraných zápasech
Jan Růžička vyhrál jeden zápas a obsadil 7. místo.
Dominik Řehák se snažil, ale nebodoval.
V neděli po závodech byl tréninkový kemp, kterého jsme se zúčastnili také,
všem našim borcům patří pochvala a poděkování za snahu a super nasazení
během závodů i tréninkového kempu.                                                                                                           Trenér: Karel Gregar

 

Mezinárodní turnaj o pohár hejtmana, Broumov

Dne 29. 3. 014 jsme se vydali s 5 našimi začínajícími hvězdami do pohraničního města Broumova, kde jsme se za celkové účasti 94 judistů a judistek zúčastnili turnaje o pohár hejtmana Královéhradeckého kraje. 
A přestože jsme celkem obsadili až 8. místo, tak výsledkově se naši judisté předvedli mnohem lépe:
Jan Janiš – 1. místo (3 vítězství, 0 proher)
Maxim Chromý – 1. místo (2 vítězství, 0 proher)
Vladimír Synek – 1. místo (3 vítězství, 0 proher)
Pavel Voleský – 3. místo (2 prohry)
Tomáš Rybka – 4. místo (1 vítězství, 3 prohry)
Na pohár to tedy nestačilo, ten si odvezl Sokol Hradec Králové, takže se dá říci, že to zůstalo doma. Ale jak my judisté říkáme: „nemusí pršet, jen když kape“.
Judu zdar!                                                                                                                                              Trenér: Karel Gregar
 
Sestavil Martin Typl