Junioři  České Třebové první  v lize!                                     

Tento víkend se odehrálo poslední kolo 1. Ligy juniorů, které nabídlo souboj prvního týmu s druhým. Domácím hráčům stačilo získat ze dvou utkání 3 body, aby si pojistili celkové první místo. Soupeř SK Praha Prosek zase přijel dohánět manko jako tým, který neprohrál ligové utkání od prosince. O předzápasovou rozcvičku se postarala chvilka aerobiku, kterou trenér dopřál svým svěřencům jako malé překvapení. Po rozcvičce se už šlo na rozehrání, během kterého se počaly plnit tribuny haly na Nádražce. Utkání se odehrálo před početným osazenstvem diváků z řad rodičů, kamarádů a milovníků toho to sportu. První set měli navrch hosté, kdy se jim podařilo zatlačit domácí hráče dobrým servisem. Ve druhém setu se vše obrátilo a otěže zápasu převzali domácí hráči, kteří přidali na důrazu ve všech herních činnostech a nutili soupeře k chybám. Třetí a čtvrtý set byl velmi vyrovnaný, naštěstí českotřebovští junioři měli plnou podporu ochozů a konce setů odehráli ve větší pohodě. Utkání skončilo 3:1 a třebováci zaslouženě oslavovali.

Ukázka posledního bodu: https://www.youtube.com/watch?v=ND0dgt8nsX4&feature=youtu.be
Druhé utkání se neslo z pohledu domácích volejbalistů v uvolněnější atmosféře. Hráči Proseku potřebovali získat body za vítězství k udržení celkového druhého místa a tak nastoupili s větším odhodláním a bojovností. Domácí tým zkoušel nové herní varianty a na hřiště se dostalo několik mladších hráčů, kteří získali cenné zkušenosti. Druhé utkání nakonec skončilo ve zkrácené hře ve prospěch týmu SK Praha Prosek 2:3.

Vítězství dává našim juniorům možnost postupu do extraligy juniorů, vybojovali totiž účast v baráži o dvě volná místa o která se poperou s týmy TJ Slavia Hradec Králové, Euro Sitex Příbram, TJ Slavia DDM Liberec a ŠSK Beskydy B. Baráž se odehraje ve dnech 4. a 5. dubna v Hradci Králové.

Rádi bychom poděkovali všem fanouškům za neuvěřitelnou atmosféru, kterou jistě pomohli k tomuto úspěchu. Pochvalu si jistě zaslouží i všichni hráči za zodpovědný přístup k utkání.

Za Českou Třebovou nastoupili: kapitán Jakub Řehák, David Čtvrtečka, Jindřich Chudý, Lukáš Macho, Dominik Stasiowski, Lukáš Pávek, Radek Vondráček, Lukáš Vašina, Dominik Joza, Jiří Johanides a Pavel Kubíček.

Foto: Jan Král                                                                                                                                                      Pavel Kubíček