Co pro Vás připravila knihovna na květen                          

6. května od 15 hodin, dětské oddělení

Matyldino předčítání "Človíček a Človíčka".

Ahoj holčičky a kluci, kdybyste náhodou chtěli vědět, jak se žilo pravěkému člověku, kdy ještě číhali v pralesích pravěcí ještěři, přijďte do knihovny na pohádkové vyprávění "Človíček a Človíčka". Těší se na vás Matylda! Vstupné dobrovolné.

 

16. května od 17 hodin, I. patro knihovny dospělé oddělení

Autorské čtení spisovatelky Ireny Kopecké

Autorské čtení spisovatelky Ireny Kopecké z jejích nových knih Proměny duše, Pohádky, Stoleté svědectví, Oživil kámen, kovu dal řeč. Spoluúčinkuje Ludmila Hanáková, Milan Richter (kytara), Po ukončení pořadu autogramiáda.

 

27. května od 18 hodin, I. patro knihovny dospělé oddělení

Univerzita volného času: Arnošt Vašíček: Fantastické záhady

Beseda s autorem řady knih o tajemnu a televizních seriálů Ďáblova lest, Ztracená brána,Strážce duší a Planeta záhad. Nevysvětlitelné archeologické nálezy, podivné úkazy a paranormální jevy naznačují, že minulost naší planety je daleko tajemnější než si vůbec dovedeme představit. Arnošt Vašíček představí nejzajímavější objevy ze svých cest do více než osmdesáti zemí. Vraždící rituály mágů - Trosečníci z hvězd - Utajované mumie mimozemšťanů - Záhadná hrobka - Podzemní města - Dračí monstrum z jezera Chini - Zapovězená tajemství starověkých civilizací - Trpaslíci z Jávy - V zajetí nadpřirozených sil - Co skrývá Voynichův rukopis? Besedu doplňuje promítání unikátních videozáznamů. Vstupné 70,- Kč. Bez nutnosti registrace.

 

http://www.econlib.cz/biblioweb2014/incl/biblioweb.gifBibloweb 2014

Děkujeme vám všem za podporu v soutěži o nejlepší knihovnický web, v internetovém hlasování jsme skončili na krásném druhém místě, v odborném hlasování jsme se neumístili. Bereme to jako výzvu do dalších let a děkujeme vám všem za podporu.

 

Živá knihovna. Nesuď knihu podle obalu. Výzva: hledáme živé knihy!

Městská knihovna Česká Třebová představuje nový projekt Živá knihovna. Živá knihovna je neobyčejná knihovna, kde namísto knih jsou neobyčejní lidé, kterým jsou připisovány nejrůznější předsudky podle jejich etnické příslušnosti, sexuální orientace, náboženství, profese, zdravotního stavu, životního stylu, názorového přesvědčení či životních zkušeností. Na základě předsudků jsou tito lidé mnohdy ostatními podvědomě hodnoceni a řazeni do imaginárních škatulek, odsuzováni a nerespektováni. "Živá kniha" - je jedinečná osobnost, originální a autentická, nekopíruje cizí myšlenky, prezentuje pouze svou osobnost a své vlastní životní zkušenosti. Je ochotna vyprávět, diskutovat, argumentovat a odpovídat na otázky "čtenářů". V naší knihovně bychom chtěli do budoucna tento projekt představit, a proto pátráme po živých knihách… Třeba po tobě!

Jsem gay / lesba. A co? Jsem adoptovaná/ý…. Jsem HIV pozitivní. Jsem vegan/ka. Konvertovala jsem k muslimství. Neslyším / nevidím. Ekologie je jediným naším řešením! Jsem postraumatik/čka, jaký je život po vážném úrazu? Jeptiškou. Běhám maratony. Tetování jako droga. Vyléčený feťák. Jsem anorektik/čka / bulimik/čka... Další životní osudy a příběhy jsou vítány.

Na jakýkoliv dotaz vám odpoví a další informace poskytne: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz

 

 

Připravujeme na červen:

Půjčování deskových her

Českotřebovský kohoutek, neděle 8. června, park Javorka