Českotřebovský cyklomaraton se jede v neděli 15. června


Hlásí se mladíci i veteráni

 

Chceš si na vlastní kůži vyzkoušet trať cyklomaratonu, na které třikrát vyhrál olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý? Přijeď v neděli 15. června do České Třebové na šestý ročník cyklomaratonu. Čeká tě zajímavý závod pěknou krajinou, singltreky, výživný kopec a sjezd do cíle po sjezdovce.

Kratší závod na 34,5 km (s převýšením 800 metrů) vloni zdárně absolvovalo pět „nezletilých bikerů“ ve věku od 9 do 13 let, takže ho zvládne i méně trénovaný biker. Zdatnější hobby cyklisté si mohou vyzkoušet svou fyzičku v hlavním závodě, který měří 65 km a jeho převýšení činí 1 350 metrů.

Centrem cyklomaratonu je sportovní areál pod sjezdovkou Peklák, kde bikeři naleznou prostorné parkoviště, šatny, sprchy i občerstvení. Za parkování se na závodě v České Třebové neplatí, nikdo se nebude mít pod hadicí nebo v potoce. Pokud je vaše sportovní výkonnost na vysoké úrovni, pak byste si mohli ukrojit něco z finanční dotace závodu 20 000 Kč, vítěz a vítězka závodu na 65 km navíc získají broušené poháry věnované starostou města. Dále máme připraveny věcné ceny pro první tři bikery v každé kategorii, v areálu fotbalového stadionu budou probíhat dětské cyklistické závody a soutěže pro děti. Konec akce bude patřit losování tomboly, ve které bude 20 věcných cen (mimo jiné víkendový pronájem vozu Hyundai i30 s plnou nádrží) .

Pořadatelem 6. ročníku Českotřebovského cyklomaratonu, který se uskuteční v neděli 15. června, bude opět sportovní manažer Vladimír Vaněk, který se z pochopitelných důvodů neobejde bez dlouhé řady spolupracovníků.

„Na organizaci cyklomaratonu se podílí kolem 60 osob. Na prvním místě musím jmenovat Chmelové šišky – volné sdružení amatérských cyklistů Milana Čechala, klíčovou roli mají dobrovolní hasiči z Přívratu, Řetové, Dlouhé Třebové a České Třebové – Lhotky. První schůzku jsme měli 6. března v přívratské hospodě U Coufalů, kde jsme probrali základní úkoly při zajištění trati.“ Mezi další významné partnery pořadatele patří českotřebovský fotbalový klub, městská policie a sportovní areál Peklák. 

Pouze 6 bikerů se zúčastnilo všech pěti ročníků Českotřebovského cyklomaratonu. Do ekipy věrných patří: Jan Holub, Karel Peterka, Vladimír Vaněk mladší, Petr Vyčítal, Miroslav Orlich a Petr Klumpar. „Tihle borci, přesněji ti z nich, kteří pojedou i letos, se mohou opět těšit na hodnotný dárek a také na místo v první startovní řadě,“ říká pořadatel cyklomaratonu Vladimír Vaněk.

Pravidelným účastníkem cyklomaratonu bývá také českotřebovský starosta Jaroslav Zedník, který má na svém kontě čtyři starty a který nebude chybět ani letos. Mezi přihlášenými jsou nejmladší Lukáš Hladík a Vojtěch Poljak (oba 14 let), nejstaršími dosud přihlášenými bikery jsou Miroslav Orlich (66) a Jindřich Král (65). V době uzávěrky květnového čísla Zpravodaje (22. dubna) bylo přihlášeno 40 závodníků.

Podrobnější informace na www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz  (van)

Fotografie z loňského ročníku