Nedělní Vítání jara                                                                 

Tak jako již sedm předcházejících let sešli se i o letošní „SMRTNÉ NEDĚLI“, příznivci Rosa rodinného centra na Starém náměstí, aby se definitivně rozloučili se zimou a přivítali jarní sluníčko.
Děti měly možnost vyrobit si malé MORENKY, vyzdobit velikonoční vajíčka, uplést pomlázku nebo si vyzkoušet několik jarem inspirovaných soutěží. Velmi zajímavé bylo vystoupení paní ředitelky Městského muzea Mgr. Jany Voleské, která pohovořila nejen o zvycích spojených právě s vynášením Moreny, ale i o dalších velikonočních tradicích a pověrách jako je otvírání pokladů na Velký pátek, či časně ranní koupání ve vodních tocích za účelem získání jemné bílé pleti a pevného zdraví.
Přesto, že samotné odplutí Moreny po vodě se díky nízkému stavu hladiny Třebovky stalo poněkud komplikované, věříme že se tentokrát již vláda zimy nevrátí a všichni si budeme už jen užívat jarního sluníčka.
Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem, kteří nás v realizaci akce podpořili. Paní ředitelce Městského muzea za zajímavé povídání. MP za dohled nad bezpečným putováním průvodu. Ženám českotřebovského Sokola, za napečení báječných koláčků. Všem ochotným dobrovolníkům, kteří se na tom všem jakkoli podíleli. Děkujeme.
Za Rosa rodinné centrum Lenka Jelínková, fotografie Martin Šebela