Českotřebovský deník 110/2014 (3.5.)                                    
Oslavu Dne Země jsme podpořili úklidem řeky Třebovky

Dne 23.4.2014 v 15.00 hod. se sešli členové ZO ČSOP Zlatá Studánka, Českého rybářského svazu v České Třebové a dobrovolníci k předem domluvenému úklidu. Rybáři uklízeli samotnou řeku a nejbližší okolí.  Přímo z řeky vyvedli několik pneumatik, které uložili do připraveného kontejneru od Eko-Bi na prostranství za benzínovou pumpou. Ostatní pilní brigádníci nabírali zapomenuté plastové, eternitové, železné ….. materiály do pytlů a postupně plnily kontejner. Mezi brigádníky patřily i tři děti, které za jejich neutuchající píli musíme pochválit. Řeka byla vyčištěna po oboru březích v úseku od Kynologického centra na Podhorce až po ohyb směrem k Rybníku. Zúčastnilo se celkem 17 brigádníků.
Pohádkový Majáles 

 
30. duben byl na gymnáziu již tradičně poznamenán majálesovými oslavami. Během celého dopoledne si studenti společně se svými třídními učiteli připravovali kostýmy, aby se jimi mohli pochlubit v odpoledním průvodu. Výsledek jejich snažení byl opravdu pohádkový! Letošní rej masek s nadšením sledovaly především přihlížející děti, které si v průvodu určitě našly své oblíbené pohádkové postavičky. Fotografie Šmoulů, trpaslíků a dalších pohádkových bytostí si můžete prohlédnout na webových stránkách školy: http://www.gymnct.cz/galerie.html.
Malí diváci si přišli na své i při majálesových hrách v areálu školy. Organizátoři nezapomněli ani na další návštěvníky oslav, pro které byl připravený doprovodný kulturní program. Díky panu Josefu Jandovi, provozovateli hotelu Bravo, bylo zajištěno občerstvení.
Naše poděkování dále patří partnerům akce, kterými byly Město Česká Třebová, KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade, a.s. Česká Třebová a Lesy ČR.
Jsme rádi, že můžeme touto cestou poděkovat také studentům gymnázia, kteří v ulicích města vytvořili příjemnou atmosféru a prokázali, že se umí bavit a veselit, i když jejich školní povinnosti vždycky pohádku připomínat nemusí.   Dana Řehořová
 
Majalesové hry                                                                        


Foto Martin Šebela a Milan Mikolecký