Českotřebovský deník 120/2014 (14.5.)                                  
RegioJet dnes otevírá nové prodejní  místo otevírá dnes v České Třebové.  

Zákazníci RegioJet v mohou v České Třebové využít také možnost parkování zdarma.
RegioJet, největší soukromý osobní železniční dopravce v České republice, který patří do skupiny STUDENT AGENCY, otevírá dnes - ve středu 14. května 2014 své další prodejní místo.   Tentokrát na železničním nádraží v České Třebové v Pardubickém kraji.  Ode dneška tak mohou zákazníci přímo na nádraží v České Třebové v nově otevřené pobočce zakoupit nejen jízdenky na vlakové spoje RegioJet, jezdící na trase Praha - Česká Třebová - Olomouc - Ostrava - Havířov - Žilina a zpět, ale také vnitrostátní a mezinárodní jízdenky na autobusové spoje STUDENT AGENCY.
Pobočku RegioJet najdou zákazníci přímo v hale nádražní budovy, která je součástí nově vybudovaného dopravního terminálu Jana Pernera v České Třebové (nachází se zde i autobusové nádraží). Otevřeno pak má sedm dní v týdnu. Od pondělí do soboty od 6:15 do 18:45 hod. (polední přestávka  11:30 - 12:00 hod., odpolední přestávka 15:30 – 16:00 hod.), v neděli a ve svátek od 7:15 do 18:45 hod. (přestávka 11:30 – 12:00 hod.). Pro telefonické dotazy se zákazníci mohou obrátit také na infolinku   841 101 101.                      
PARKOVÁNÍ PRO ZÁKAZNÍKY V ČESKÉ TŘEBOVÉ ZDARMA RegioJet připravil pro své cestující, kteří budou cestovat z České Třebové, 20 parkovacích míst v podzemních garážích v přednádražním prostoru. Ta mohou využít pro zaparkování svého vozu zcela ZDARMA. S ohledem na kapacitu parkoviště je parkování nutné objednat předem – jednoduše přímo při rezervaci jízdenky na webových stránkách www.regiojet.cz nebo přímo na pobočce.
 
NOVÁ KNIHA BLANKY KOSTŘICOVÉ PRÁVĚ VYCHÁZÍ

V těchto dnech vychází v ústeckém nakladatelství Grantis nová – již osmá – kniha Blanky Kostřicové Třebovský zápisník. Je určitým rozšířením a pokračováním textů, které autorka psala v období od října 2012 do února 2013 pro internetový Zápisník, který na svých stránkách založil brněnský nakladatel a spisovatel Martin Reiner. Ten v září 2012 vyzval českotřebovskou prozaičku, aby do Zápisníku po čtyři měsíce přispívala. Výběr z těchto internetových textů prezentovala Blanka Kostřicová na autorském čtení v českotřebovské knihovně již v říjnu 2013. V psaní „zápisnikovitých“ textů však pokračovala i poté, co skončila práce pro web M. Reinera – především proto, že hlavní příběh, který všemi texty prolínal, nebyl ještě dopovězen. A příznivý ohlas Zápisníku na zmíněném autorském čtení prozaičku též povzbudil, takže koncem loňského roku texty přebrala a sestavila v knížku, kterou nazvala Třebovský zápisník – v mnoha povídkách se totiž objevují motivy spjaté s Českou Třebovou i jejím okolím. Po Třebovských povídkách a Kronice jde o „nejtřebovštější“ knihu Blanky Kostřicové.
Třebovský zápisník je možné od začátku června zakoupit v knihkupectví Paseka.
Křest této knihy je plánován na říjen do Městské knihovny Česká Třebová.
 
Poděkování  za zážitek

Od 25.4. do 27.4. 2014 uspořádala v rámci 15tiletého výročí „Kosmetického studia Táňa“, majitelka Táňa Hejlová setkání pro klienty, které se uskutečnilo v krásném prostředí Hořoviček na Čapkově statku. Protože jsme klienti studia, využili jsme s manželem této možnosti a setkání jsme se zúčastnili. Byli jsme velice mile překvapeni nejen osazenstvem, které se na statek sjelo, ale i velmi příjemným prostředím a vstřícným jednáním majitelů. Samozřejmě, že velký podíl na velmi krásném prodlouženém víkendu měla Táňa Hejlová, která se moc snažila, aby všichni byli spokojeni. V pátek bylo grilování a zábavný večer při kytaře, v sobotu výlet do Babiččina údolí a opět večer zábava. Pokud bude možnost, určitě pojedeme zase.                                Děkujeme  manželé Tomešovi
Nejlepší štafety jedou na finále do ústeckého bazénu

Okresní školní liga s VZP ČR o putovní pohár Krytého plaveckého bazénu se konala ve dvou kolech 19. 11. 2013 a 14. 1. 2014. Vítězové nerychlejších plaveckých štafet jsou pozvání k účasti na Superfinále v Rychnově nad Kněžnou, které se koná v pátek 16. 5. 2014. „V Ústí se soutěžilo ve čtyřech kategoriích a jejich vítězové nás teď reprezentují ve finále. Jedná se o kategorii A (6. třída) ZŠ 28. října Žamberk, kategorii B (7. třída) ZŠ Bratří Čapku Ústí nad Orlicí, kategorii C (8. třída) ZŠ 28. října Žamberk, kategorii D (9. třída) Gymnázium Ústí nad Orlicí. Našim reprezentantům přejeme hodně úspěchů a těšíme se na jejich plavecké výkony“ uvedla Jana Hurychová, hlavní organizátorka Okresní školní ligy v Ústí nad Orlicí a pracovnice městské společnosti TEPVOS.
V Superfinále se sejdou vítězové štafet nejen z Ústí nad Orlicí, ale také z Litomyšle a Rychnova nad Kněžnou, kde se konala jednotlivá kola Okresní školní ligy. Soutěž vznikla pro podporu plaveckého sportu na druhých stupních základních škol a gymnáziích.