Českotřebovský deník 125/2014 (17.5.)                                  
Prémie Miroslava Ivanova  Třebovákovi            

Ve dnech 15. - 18. května 201č se na pražském výstavišti v Holešovicích konal veletrh Svět knihy 2014. Veletrh má bohatý program a je příležitostí k předání mnoha ocenění za loňský rok 2013.  V této souvislosti byly dnes v sobotu 17/5 podvečer  v pravém křídle veletržního paláce také předány ceny v oblasti literatury faktu, které uděluje Město Jaropměř - Josefov, Klub autorů literatury faktu a Správa odkazu  Egona Ervín Kische. 

Prémii Miroslava Ivanova obdržel za knihu Jiří Štancl, fenomén ploché dráhy Třebovák Antonín Škach. O vzniku této knihy jsem před časem při příležitosti uvedení knihy na trh přinesl v Českotřebovském zpravodaji reportáž a rozhovor s autorem. 

Blahopřejeme autorovi, nyní čerstvému nositeli prémie Miroslava Ivanova. Věřím, že se můžeme těšit zase na jeho další knížky a reportáže. Antonín Škach je především specialista na Plochou dráhu, které  (kromě výuky angličtiny) věnuje celý svůj čas.

Na fotografii je Antonín Škach a televizní moderátor Václav Moravec, rodák z Letohradu a absolvent českotřebovského gymnázia.


Dlouhodobě pronajmu byt 2+1 na Trávníku v Č. Třebové. Byt i dům po celkové revitalizaci. Zděné jádro, kuchyńská linka včetně spotřebičů. Náklady na bydlení včetně všech záloh na energie do 8000,-Kč. Max. 2 dospělí a 1 dítě.  Tel: 604 294 730, e-mail: j.dobroucky@seznam.cz

Hudební festival Antonína Bennewitze pokračuje              

Sobota: Koncert sboru Bendl a Alou vivat v sále u Coufalů v Přívratu  - více bude v samostatném příspěvku
Neděle: Muzikál v Kulturním centru /Cert a Káči - aneb - Peklo v pekle 
            účinkuje Kühnův dětský sbor Praha - začátek v 15 hodin

Několik fotografií z koncertu v Přívratu 17.5.2014 


                         Otevřeno až do 15. června 2014  denně od 9 - 12 a 14 - 17 hodin