Den matek v Javorce letos předvolební, ale velmi vydařený
Počasí na neděli 11. května bylo s otazníkem, nevěštilo se mnoho dobrého, ale nakonec to vyšlo. Česká Třebová byla na okraji velké dešťové oblasti, pršet začalo po obědě, ale všechno včas skončilo. Po čtrnácté hodina dopadly na zem poslední kapky a kapalo pak už jen ze stromů.  Zima nebylo a tak se v Javorce před hudebním pavilonem Antonína Bennewitze sešla velmi slušná návštěva.  Magnetem byla dechová hudba Řetůvanka s jejím osvědčeným repertoárem. Pořadatelem akce byla MO KDU - ČSL a svého úkolu se zhostila dobře. Postarala se o atrakce pro děti, o občerstvení podávané se slevou a a tradiční kulturní program. Každá žena odcházela z akce v Javorce kytičkou květin, které ženám předával jak předseda českotřebovské MO KDU - ČSL Ing. Jiří Vencl, tak i kandidáti ucházející se o hlasy v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v čele s Tomášem Zdechlovským, který má na celostátní kandidátce třetí pozici  a tedy i šanci  stát se poslancem evropského parlamentu.  Není bez zajímavosti, že na kandidátce je jako jediný Třebovák také právě předseda  naší organizace KDU Ing. Jiří Vencl. Svědčí to o dobré pozici, kterou českotřebovská organizace KDU v rámci Pardubického kraje, protože Jiří Vencl na této kandidátce právě náš Pardubický kraj zastupuje.
Řetůvanka podala v Javorce opět kvalitní koncertní výkon, vystoupila také jako v minulých letech taneční skupina z Třebovice.
Chtěl bych ještě napsat, že Den matek není ojedinělou předvolební hurá akcí, ale tradičním setkáním  v Javorce, koná se každým rokem bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou volby. Tradičně do Javorky přijíždí někteří reprezentanti KDU, letos čtrnáct dnů před volbami bylo zaměření  pro evropské ale směrováno především k hájení českých zájmů, které si jistě všichni přejeme. Pořadatelé měli radost z dobré návštěvy, svou práci nedělali zbytečně, potěšili především starší generaci, která Den matek každoročně navštěvuje.
 

 

Skákací hrad vyrostl z trosek během 20 minut k velké spokojenosti dětí