UEFA Grassroots Day 2014

Turnaj českotřebovských školiček   


Ve středu 21. května 2014 se na fotbalovém hřišti Pod Jelenicí uskutečnil pod záštitou evropské fotbalové asociace UEFA a s podporou Města Česká Třebová a Fotbalové asociace ČR 2. ročník turnaje českotřebovských školicek. Turnaje se zúčastnily výběry prvních tříd základních škol Ústecká, Habrmanova a Nádražní z České Třebové doplněné výběrem předškoláků Fotbalového klubu Česká Třebová.

Za krásného slunečného počasí se na dvou hřištích potkalo přes čtyřicet malých fotbalistů včetně dvou děvčat. Jádro každého týmu tvořili aktivní fotbalisté Fotbalového klubu Česká Třebová. Systém turnaje byl založen na principu každý s každým a výsledkem byla konečná tabulka. Už od prvních zápasů se mezi týmy rozhořel velký boj o vítězství.

Mezi druhým a třetím utkáním předvedli všem přítomným zbylí hráči mladší přípravky B desetiminutový blok ukázkové tréninkové jednotky, složený z několika fotbalových cvičení, které se během svých tréninků za dva roky naučili.

Po odehrání všech utkání byly vyhlášeny výsledky turnaje včetně ocenění nejlepších individuálních výkonů. Nejlepším brankářem byl zvolen Adam Košek ze ZŠ Ústecká. Nejlepším střelcem se stal s dvanácti vstřelenými brankami Tomáš Mazura ze ZŠ Habrmanova. Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Lukáš Hýbl ze ZŠ Ústecká.

Čtvrté místo obsadili předškoláci FK Česká Třebová. Třetí místo a bronzovou medaili získali hráči ZŠ Nádražní. S druhým místem a stříbrnou medailí se museli spokojit největší papíroví favorité turnaje, hráči ZŠ Habrmanova. Největším překvapením turnaje a jeho naprosto zaslouženým celkovým vítězem se stali hráči ZŠ Ústecká, v jejichž řadách se turnaje zúčastnila i jediná dvě děvčata. Všichni zúčastnění hráči obdrželi medaile a sladké odměny, vítězný celek si odnesl navíc krásný pohár.

Turnaj se uskutečnil za velmi slušného zájmu rodičů, prarodičů a sourozenců hráčů a hráček. Poděkování za úcast patří učitelům a učitelkám jednotlivých výběrů základní škol, dále pánům rozhodčím Miroslavu Štichauerovi a Jiřímu Demlovi a všem kolegům trenérům, kteří pomohli s přípravou a průběhem turnaje. Dík patří i zástupcům kabelové televize OIK TV, kteří svou reportáží pomohli s propagací tohoto turnaje.

Druhý ročník turnaje českotřebovských školicek skončil a snad tak byla založena tradice prestižního klání nejmenších fotbalistů v České Třebové.

Výsledky turnaje :

Předškoláci FK ČT - ZŠ Habrmanova 0 : 12                        ZŠ Ústecká - ZŠ Nádražní 11 : 4

Předškoláci FK ČT - ZŠ Ústecká 0 : 6                                 ZŠ Nádražní - ZŠ Habrmanova 6 : 8

Předškoláci FK ČT - ZŠ Nádražní 2 : 8                                ZŠ Ústecká - ZŠ Habrmanova 6 : 1

 Martin Kapoun, trenér mladší přípravky B a hlavní organizátor turnaje