Českotřebovský deník 151/2014                                              
Oznámení pro bývalé zaměstnance Primony a.s.  

Pokud někomu při odchodu do důchodu chybí potvrzená doba zaměstnání v Primoně,
můžete požádat písemně na adrese :  ROYAL SEAL s.r.o. Merhautova 173 BRNO  613 00
nebo telefonicky 774 272 448 archiv Nová Ves


50 let po maturitě 

V rámci letošního jubilea 50 let po maturitě jsme se sešli 6.6.2014 v restauraci MANDL. Maturitu jsme skládali v roce 1964 na Gymnáziu v České Třebové. Sešli jsme se v počtu 17. Jmenovitě: Petr Kabrhel ( není na fotografii), sedící: Jaroslava Kovářová, Libuše Hájková, první řada: prof.Jiří Štýrský, Květa Řehořová, Jiřina Kubicová, Zdena Mikešová, Marie Zapfová, Petr Skalický, Miroslav Starý, druhá řada: Miloslava Kabrhelová, Marcela Hrušová, Marie Ledrova, Hana Pelclova, prof. Jaroslav Bureš, ing. Josef Hylena, Miroslav Špaček. Někteří bývalí spolužáci přijeli do České Třebové po mnoha letech. Velice rádi jsme se viděli, zavzpomínali a těšíme se na další setkání v roce 2015.
 
Prodám sad na Jelenici, pozemek je ve svahu, ale má zavedenou vodu. Info na č. 604 981 811.             
 
Poděkování ZUŠ 

Chtěl bych tímto veřejně poděkovat ZUŠ Česká Třebová za všech těch dlouhých 12 let, kdy jsem navštěvoval tuto školu. Byla to léta pro mne velmi přínosná, která mi rozšířila hudební rozhled a dala potřebné zkušenosti jít dál, konkrétně na pardubickou konzervatoř. Setkal jsem se zde vždy s velmi vstřícným jednáním a mnohdy i více, než jen se vztahem učitel-žák. Mé obrovské poděkování patří zejména dvěma osobám, bez nichž bych nyní nebyl tam, kde jsem; mé milé učitelce, paní BcA. Miluši Mimrové, o které mohu bez nadsázky říci, že její pedagogický základ značně přesahuje rámec běžného zuškového vzdělání, a panu MgA. Bohuslavu Mimrovi zejména za to, jakým profesionálním způsobem vedl celá ta léta školu. Absolvovali jsme společně nemálo akcí a navštívili i jiné nejen regionální umělecké školy, přičemž si nešlo nevšimnout, že českotřebovská ZUŠ je v porovnání s ostatními mnohdy na úplně jiném stupni. Pokládám proto za nutnost vyzdvihnout veřejně i jeho manažerské schopnosti také z pohledu žáka, který s danou školou takřka srostl, v době s prominutím nechutné kauzy kolem jeho osoby.  Lukáš Tomeš
PŘIJMEME KUCHAŘKU

praxe v oboru nutná.
práce v turnuse, ubytování a strava zajištěna
termín nástupu : ihned   místo práce : Říčky v O.h.   kontakt : 733 129 572
Zn: vhodné i pro zdatnou důchodkyni
 
Dobrovolnictví je příběh. Staň se jeho součástí i Ty!

Klárka H. je dobrovolnicí neziskové organizace Amalthea o. s., která pomáhá náhradním rodinám a rodinám ohroženým odebráním dětí. K dobrovolnictví se dostala náhodou:  "V Amalthee hledali někoho, kdy by se stal kamarádem pro 14 letou Mirku v pěstounské rodině, tak jsem si řekla, proč to nezkusit," říká třiadvacetiletá Klára, která se dobrovolnictví věnuje při škole. "Od pracovníků jsem se dozvěděla, že pro děti, které nevyrůstaly v rodině od počátku, je v pozdějším věku obtížné navazovat dlouhodobější vztahy. Proto bylo mým úkolem s Mirkou sdílet její zážitky, starosti i radosti běžných dní," vysvětluje Klára, která bezmála rok navštěvuje Mirku v pěstounské rodině a doplňuje: "Společně trávený čas není nijak náročný. Jdeme se třeba projít, žehlíme si vlasy a u toho si povídáme, zkrátka takové ty holčičí věci".
Právě k dětem v pěstounské péči hledáme průvodce, "starší kamarády", kteří by podporovali děti v jejich dovednostech, při školní přípravě, i je učili díky vzájemnému přátelství důvěřovat lidem okolo nich. A jak to chodí v Amalthee? "Dobrovolníci, zpravidla ve věku 17 - 33 let, dochází za dětmi jednou týdně po dobu min. půl roku. Tráví s dětmi čas přímo v domácnosti rodiny nebo děti doprovází při jejich volnočasové aktivitě v blízkém okolí," říká Kateřina Chocholová, koordinátorka dobrovolníků, která dobrovolníkům v průběhu jejich činnosti poskytuje potřebnou podporu a servis.
Aktuálně hledáme dobrovolníky pro rodiny s malými i většími dětmi s bydlištěm v Hylvátech, Vraclavi, Letohradě, Lanškrouně, v České Třebové i v dalších lokalitách. Zájemci o dobrovolnictví se mohou hlásit koordinátorce dobrovolníků na email: lucie@amalthea.cz nebo se více dozvědět o dobrovolnictví v Amalthea o.s. na webu www.amalthea.cz.
Kateřina Chocholová, koordinátorka dobrovolnictví, Amalthea