Českotřebovský deník 155/2014 (24.4.)                                  
TÝDEN SPORTU 2014


Největší sportovní a společenská akce v regionu roku 2014 je za námi. Program Týdne sportu byl stručnější než jindy. Večer se zakončení programu posunulo do rozumných časů a došlo k řadě změn i ve sportovní části. Běžecké disciplíny se např. (konečně) přesunuly z dlažby na náměstí do Javorky, kam patřily už dávno. Nebylo třeba zcela zbytečně omezovat dopravu a riskovat zranění sportovců při sportu na dlažbě, odpadly potíže učitelů se zajištěním bezpečnosti dětí.
Na druhou stranu však mnozí kroutili hlavou nad tím, že se volejbalové soutěže Týdne sportu se hrály mimo Třebovou na kurtech v Rybníku. Tomuto opatření opravdu nelze porozumět. Tímto rozhodnutím pořadatel Týdne sportu (na úkor sportující mládeže) demonstruje svůj vztah k T.J. Sokol, která je vlastníkem areálu Na Skále, pro soutěže samozřejmě dobře připraveného. Nejde přitom o peníze, za pronájem sportoviště pro Týden sportu se neplatí.
Na problém jsem se zeptal. “Na pořadateli Týdne sportu jsem samozřejmě žádný nájem za sportování při Týdnu sportu nepožadovala”, řekla starostka Sokola Růžena Dobroucká. “Stolní tenisté zde přece soutěžili v naší herně jako v jiných letech. Přemístění volejbalových soutěží do Rybníka bylo rozhodnutím Luboše Vašiny, i když mu přineslo obtíže. Musel si zajistit (bezplatný) pronájem sportoviště u starosty obce Rybník a navíc i (bezplatně poskytnutou) přepravu sportovců do a z Rybníka autobusem firmy Drumel a Co. Luboš Vašina a jeho Sokol Česká Třebová II. již po celou jarní sezónu na kurtech na Skále netrénuje a nehraje, s majitelem areálu, tedy T. J. Sokol Česká Třebová odmítl podepsat nájemní smlouvu, podle které by musel za pronájem kurtů platit stejnou částku, jako platí volejbalisté Sokola sami do společné kasy Sokola, tedy 90 Kč/hodinu.”
Luboš Vašina je toho názoru, že úpravu a výstavbu sportovišť pro volejbal zajistil sám a má proto morální právo na bezplatné užívání. To potvrdil i při diskuzi v rámci Týdne sportu. Významné ovšem je, že toto jsou soukromé problémy Luboše Vašiny a jím zřízeného Sokola II., které by se neměly nijak dotýkat celoměstsky pojaté a dotované akce s názvem Týden sportu.
Na základě smlouvy o poskytnutí dotace (ve výši 535 tisíc korun) měl pořadatel předložit radě města program Týdne sportu ke schválení. Tak se také stalo a rada města vzala program na vědomí. Na jednání zastupitelstva města jsem se proto zeptal starosty Jaroslava Zedníka, zda mu rozhodnutí nevyužít českotřebovské sportoviště v centru města vadilo. “Bylo to samozřejmě velmi špatné rozhodnutí,” řekl starosta města, “ dál bych to raději nekomentoval....” (mm)


  • Foto Martin Šebela. Připravujeme obsáhlejší fotoreportáž, máme k dispozici desítky fotografií, ale přednostně je třeba připravit do tisku červencové vydání tištěného Čt. zpravodaje.   Další fotografie máme z cyklomaratonu a dalších akcí ze závěru června.....
  •  
    Vážené klienky a další účastníci oslav výročí Kosmetického studia Táňa.

    Všem moc děkuji za vaši účast a skvělou náladu při oslavách na Čapkově statku v Hořičkách. Oslavy se díky vám konaly dvě a naplnili jsme tedy Čapkův statek dvakrát. Bylo s vámi skvěle a všichni jsme si úžasně odpočinuli od všedních dní. Rozhodla jsem se tedy díky vašemu nadšení, že tato akce nebude jen ke kulatému výročí, ale budu ji pořádat opakovaně každým  rokem koncem května ;-)   Díky a těším se na vás na kosmetice, i na jiných akcích Kosmetického studia Táňa. Přeji krásnou dovolenou a léto plné radosti a sluníčka. Táňa
     
    Starší přípravky končily sezónu opět na hřišti na Lhotce

    V sobotu 21.6. se na sokolském hřišti na Lhotce uskutečnil, za účasti 4 družstev z regionu již VI.ročník Memoriálu Vlastimila Voleského, přátelský turnaj fotbalových přípravek ročník 2004 a mladší. Počasí bylo ideální. Po slavnostnímu nástupu všech zúčastněných týmů se mladí fotbalisté se pustili s vervou do jednotlivých utkání. Na konci každého utkání se střílelo již tradičně po třech penaltách z každého družstva, aby si hráči procvičili střelbu na branku a brankáři mohli vyniknout při některých zákrocích. Po pravdě řečeno byly to nejnapínavější chvíle celého turnaje, neboť v této chvíli všichni nadšeně fandili a radovali se z každé střelené branky. Nejlépe se v celém turnaji dařilo mladým fotbalistům z Lanškrouna, kteří po třech vítězstvích získali největší počet bodů a zaslouženě v turnaji vyhráli. Na konci turnaje byli vyhlášeni nejlepší hráči z každého družstva a všichni kluci si odnesli drobné dárky. Nejlepším střelcem turnaje se stal s osmi brankami Robin Šebrle z Lanškrouna , nejlepším brankářem Daniel Stach z České Třebové a nejlepším hráčem turnaje Marián Žák z Vamberka.
    Konečné pořadí turnaje: 1. TJ Lanškroun 2. FK Česká Třebová 3. Baník Vamberk 4. Sokol Libchavy.
    Poděkování patří také všem sponzorům: Generální sponzor Centrum svařecí techniky s.r.o., Hl.sponzoři Mika a.s., Eurogama s.r.o.,
    CZ Loko a.s
    Ing. Rudolf Sýkora
     
    Provozní doba RC ROSA o prázdninách: 

    Po     ZAVŘENO
    Út     8:00 – 12:00 Klub Rosička + Rodiče s dětmi
    17:00 – 18:00 Cvičení těhotných a žen po porodu – pro předem přihlášené
    (tel.: 604764 181 - Hana Nádvorníková)
    St      8:00 – 12:00  Klub Rosička + Rodiče s dětmi
             17:30 – Javorka – Léto s pohádkou (data konání dle programu)
    Čt     Společné výlety – nutno se předem přihlásit, sledujte naše www stránky
        ZAVŘENO
    Po dobu prázdnin bude v Rose omezený provoz – herna + Klub Rosička otevřeno pouze v úterý a středu, 8:00 – 12:00 – mimo konání přím. tábora a tábora pro rodiče s dětmi.