Zprávy z juda - červen 2014 

ČP v Chomutově – 5 medailí, z toho 2 zlaté!!

V sobotu 7.6.2014 jsme odjeli na 3. kolo Českého poháru Chomutova, kterého se zúčastnili závodníci i ze zahraničí. Neodjeli jsme sice v nejsilnější sestavě, ale konečné výsledky byly víc než výborné. Celkem jsme vybojovali 5 medailí (2 zlaté a 3 bronzové), jedno 4. místo, tři 5.místa a hlavně jsme předvedli spousta pěkných zápasů a nasbírali důležité body do ranking listu.
Výsledky :
mladší žáci a žákyně
46kg     Petra Vážková     1.místo
30kg     Jakub Herman     1.místo
30kg    Lukáš Hübl           3.místo
+60kg  Vích David           5.místo
starší žáci a žákyně
36kg    Gregarová Zuzana   3.místo
44kg    Klimešová Magda     4.místo
52kg    Klimešová Kíťa         5.místo
73kg    Jirsa Matouš             5.místo
46kg    Štusák Dominik   jeden vítězný zápas
55kg    Růžička Jan  jeden vítězný zápas
60kg    Formánek Jan a Adamský Filip  vypadli
dorost
55kg   Gregar Karel         3.místo
V neděli pak Karel nastoupil v kategorii juniorů na MČR ve váze do 55kg, kde vybojoval 5. místo.                  
Trenér: Martin Štusák

 

VC Nový Bydžov

V sobotu 14.6. jsme se zúčastnili pro nás předposledního předprázdninového mezinárodního turnaje v Novém Bydžově. Na závody přijelo celkem 310 judistů z celé ČR, Slovenska a Rakouska. Turnaj byl vypsán pro kategorie mladší mláďata, starší mláďata, mladší žáci a starší žáci. Náš oddíl reprezentovalo 18 dětí a vybojovalo celkem 13 medailí. Velikou radost máme ale z kategorie starších mláďat, kteří dokonce dokázali vybojovat pohár za první místo v soutěži týmů. Ukázali, že u nás dorůstají stále další a další judisté, o kterých ještě určitě uslyšíme.
Výsledky :
mláďata
1.místo Veronika Janišová, Maxim Chromý, Jakub Verner
2.místo Ondra Voleský
3.místo Matěj Řezníček
bez umístění Láďa Synek
mladší žáci
1.místo Jakub Herman
2.místo Petra Vážková
3.místo Lukáš Hübl, Jan Janiš
5.místo Pavel Imrich, David Vích
starší žáci
2.místo Antonín Kobza, Zuzana Gregarová
3.místo Vít Škrkoň, Magda Ryšavá
5.místo Dominik Štusák
bez umístění Pavel Voleský                                                              Trenér: Karel Gregar
 
 
Regionální pohár 3. kolo – JSME PRVNÍ!!

V sobotu 21.6.2014 jsme u nás doma v České Třebové pořádali poslední třetí kolo REGIONÁLNÍHO POHÁRU krajů Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého. Turnaje se zúčastnilo 17 oddílů s věkovými kategoriemi mláďat, mladších žáků a starších žáků. Po prvním kole, které se konalo v Hradci Králové jsme byli průběžně na druhém místě, po druhém (v Novém Bydžově) jsme se dostali do čela soutěže a doma jsme to chtěli udržet. Nastoupili jsme skoro v plné síle a celkové první místo vybojovali. Máme velkou radost z výkonů našich borců, protože v domácím prostředí předvedli skvělé zápasy a konečný bodový náskok před druhým týmem z Chlumce byl propastný. Po dvou kolech jsme vedli o 10 bodů, ale po třetím závěrečném jsme zvítězili o neuvěřitelných 97 bodů!!!! Super výkon a jen tak dál děcka. Doma jsme vybojovali 14 zlatých, 8 stříbrných a 3 bronzové medaile.
 
Pořadí oddílů :
1) JUDO Česká Třebová                 339 bodů
2) DDM Chlumen nad Cidlinou      242 bodů
3) Sokol Hradec Králové                161,5 bodů
 
Loučení se sezónou – neděle 22.6.2014

V neděli 22.6.2014 jsme pořádali rozlučkový den se sezónou 2013/2014 pro všechny naše judisty a jejich příbuzné. Začali jsme ráno na lanovém centru, kde si všichni užili trochu adrenalinu a námahy a po obědě jsme se přesunuli do Rybníka. Tam jsme nejdříve vyhodnotili nejlepších pět dětí z prvních dvou skupin a potom jsme se všichni vrhli na připravený paintball. Akce byla super a určitě ji musíme ještě někdy zopakovat. Fotky najdete – http://pankodl.rajce.idnes.cz/JUDO_zakonceni_roku_2014/.
Všem přejeme poklidné léto plné klidu, pohody a nových zážitků. První z našich společných akcí je pro část 1. skupiny kemp v Maďarsku a potom s většinou našich dětí se uvidíme v srpnu na našem soustředění v Čechách pod Kosířem. Hezké prázdniny a třebovskému judu zdar.                                                                                                                              
Vaši trenéři
 
Ze zpráv kolegů trenérů dne 26.6.2014 sestavil: Martin Typl