V neděli 15. 6. 2014 se poběží již 23. ročník populárního Běhu na Kozlovský kopec 

 
V posledních letech se závodu pravidelně zúčastňuje více než stovka běžců. Závod je součástí MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu a ISCAREX poháru. Svojí délkou a profilem (délka 5,2 km a převýšení 234 m) patří mezi nenáročné závody, ale o to více je oblíben i mezi hobby běžci a sportovci jiných odvětví. Trať má po celé délce kvalitní asfaltový povrch. První kilometr vede městem a pak trať rovnoměrně stoupá březovou alejí až do cíle k Chatě Maxe Švabinského. Start závodu je tradičně u budovy VDA v Habrmanově ulici v 10:00 hodin. Zde je také prezentace a zázemí pro závodníky.
V ceně startovného (80 Kč) je zahrnuto občerstvení v místě startu i v cíli, doprava osobních věcí závodníků do cíle, měření času a využití zázemí závodu. Ceny pro první tři závodníky ve všech vypsaných kategoriích jsou finanční v celkové výši 7000,- Kč a další věcné ceny budou slosovány v běžecké tombole. 
Traťový rekord v kategorii mužů drží Robert Krupička časem 17:28 a v kategorii žen Táňa Metelková časem 20:41. Loňskými vítězi se stali Tomáš Cink (18:21) a Jana Jiroušková (21:37). Nejnižší účast byla na prvním ročníku - 17 závodníků. V loňském roce se podařilo překonat rekordní počet účastníků a na Kozlovský kopec vyběhlo 151 běžců.  
 
 
Loňský vítěz  Běhu na Kozlovský kopec Tomáš Cink a Robert Krupička při rekordním běhu v r. 2005
 
 
Loňská vítězka Jana Jiroušková a Táňa Metelková při rekordním běhu v r. 2010