Co pro vás knihovna připravila na červenec                        

Upozornění pro návštěvníky:


Městská knihovna upozorňuje na zkrácený provoz během letních prázdnin. Sobotní provoz přes letní prázdniny zrušen. Výpůjčky (knihy, časopisy, audioknihy) půjčené od 18. 6. jsou prodloužené až do 8. 9. 2014.

 

                             

                              Provozní doba letní prázdniny (platí od 1. 7. do 31. 8.)

 

                               město   (všechna oddělení)                       pobočka Parník

 

Po          8-11  12-18                                                         8-11  12-18 Dospělé      

Út           8-11  12-18                                        

St            8-11  12-18                                                        8-11   12-18 Dětské

Čt           8-11  12-14                                        

           8-11  12-14                        

 

 

 

Prodlužování výpůjček po internetu, neplaťte zbytečné upomínky! 


V době dovolených připomínáme možnost prodlužování knih po internetu přes naše webové stránky E-prodloužení výpůjčky kde najdete formulář na prodlužování výpůjček.

 

Vyber a vyzvedni: nová výpůjční služba pro vás


Od června nabízíme další novou službu pro ty z vás, kteří nestíhají a nechtějí ztrácet čas. Nabízíme možnost vyzvednout si v knihovně Vámi dopředu vybrané knihy, které nám zašlete prostřednictvím formuláře na našich webových stránkách. Knihy nesmí být vypůjčené a musíme je mít v našem fondu (zjistíte z pohodlí vašeho doma v našem online katalogu). Služba je bezplatná, knihy nutno vyzvednout do tří pracovních dnů ode dne odeslání formuláře. Vice informaci na našem webu nebo na info.knihovna@ceska-trebova.cz. Novinka platí i pro pobočku Parník.

 

Novinka: tiskové zprávy


Nyní najdete na webu knihovnu (v záložce O nás) tiskové zprávy týkající se proběhlých akcí v knihovně. http://knihovna.ceska-trebova.cz/

 

Výzva stále trvá: Živá knihovna. Nesuď knihu podle obalu. Výzva: hledáme živé knihy!


Městská knihovna Česká Třebová představuje nový projekt Živá knihovna. Živá knihovna je neobyčejná knihovna, kde namísto knih jsou neobyčejní lidé, kterým jsou připisovány nejrůznější předsudky podle jejich etnické příslušnosti, sexuální orientace, náboženství, profese, zdravotního stavu, životního stylu, názorového přesvědčení či životních zkušeností. "Živá kniha" - je jedinečná osobnost, originální a autentická. Je ochotna vyprávět, diskutovat, argumentovat a odpovídat na otázky "čtenářů". V naší knihovně bychom chtěli do budoucna tento projekt představit, a proto pátráme po živých knihách… Třeba po tobě! Jsem gay / lesba. A co? Jsem adoptovaná/ý…. Jsem HIV pozitivní. Jsem vegan/ka. Konvertovala jsem k muslimství. Neslyším / nevidím. Ekologie je jediným naším řešením! Jsem postraumatik/čka, jaký je život po vážném úrazu? Jeptiškou. Běhám maratony. Vyléčený feťák. Jsem anorektik/čka / bulimik/čka... Další životní osudy a příběhy jsou vítány.

Na jakýkoliv dotaz vám odpoví a další informace poskytne: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz.

Živá kniha s názvem TETOVÁNÍ JAKO VÁŠEŇ je ve zpracování, děkujeme za odvahu.