Velmi slavnostní závěr školního roku na ZŠ praktické  

Dne 24.6.2014 proběhlo v Základní škole praktické Česká Třebová velmi slavnostní ukončení školního roku 2013/2014. Z pozvaných hostů se zůčastnila naší slavnosti paní místostarostka Ing.Jaromíra Žáčková, která se zajímala i o celkový život školy a její budoucnost. Měli jsme také velkou radost z návštěvy MC Rosa, přišli i s malými „Rosáčky“ a živě se účastnili všeho dění.
Otvírali jsme novou Přírodní učebnu, která volně navazuje na projekt Cesty do neznáma a Přírodní tělocvičnu. V areálu školy díky revolvingovému fondu MŽP přibyl venkovní přístřešek, tabule, hmatové prvky a arboretum. Projekt realizovala firma Rozmarýn Semanín.  Pro žáky školy byly připraveny tematické hry, které navazovaly na celoroční projektovou činnost v rámci výuky snad ve všech předmětech. Následovalo opékání špekáčků a venkovní diskotéka. Ceny a odměny pro náš slavnostní den věnovaly firmy Mika a Čokoklasik. Součástí slavnosti bylo i otevření volnočasového centra, v které se proměnila stará a nevyhovující školní družina. Děti budou pobývat krásném novém prostředí, k dispozici mají další interaktivní tabuli, wifi síť, novou počítačovou učebnu a spoustu krásných hraček a her. To nám umožnil štědrý sponzorský dar firmy Pro.med.cs Praha a.s.
Mohli jsme tak realizovat naši hlavní myšlenku o rovnováze výuky prostřednictvím moderní techniky a aktivním pobytem v přírodě v jednom areálu. Všechny venkovní prvky jsou po skončení výuky přístupné veřejnosti , která tuto možnost hojně využívá.
Mgr.Bc. Iva Fikejsová, ředitelka školy
 



 

.