Neděle 15. ČERVNA  2014. Velmi úspěšný šestý ročník Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu odstartoval  přesně podle plánu. Přálo počasí a byla velká účast cyklistů i zájemců z řad veřejnosti nejen v areálu pod Jelenicí, kde  má českotřebovský cyklomaraton své "doma" již pátým rokem, ale také na mnoha místech po jeho zajímavé trati, určené jak pro vyspělé tak amatérské cyklisty.  Mezi bikery byl opět starosta města Jaroslav Zedník a  letos také čtyřčlenná skupina jezdců ze slovenského Svitu.
Pořadatel  Vaněk agency připravila  dobře značenou sjízdnou trať, která letos nebyla blátivá, naopak se za  bikery často prášilo. Jeden okruh měřil 34,5 km, převýšení činí 820 metrů.  Na delší trati dlouhé 65 km se jely dva okruhy, ale závodníci se ve druhém okruhu netrápili celým výstupem od Beranových dolů na vrchol sjezdovky, v druhém kole vyjeli asi v její polovině. Podle zveřejněné startovní listiny se registrovalo 166 závodníků. Vítězem letošního šestého ročníku závodu se stal Filip Adel, který v České Třebové zvítězil i v loňském roce. Ve finiši porazil Michala Kaněru a Jana Jobánka.  Kompletní výsledky lze najít na stránkách sport base.
Vcelku se podařila i koordinace s jinou akcí, Českým pohárem v běhu do vrchu na Kozlovský kopec,  bikeři se potkávali až s běžci při jejich zpáteční cestě z Kozlovského kopce dolů do města. Před závodem však  skupiny bikerů bloudili i po kozlovských serpentinách v době, kdy zde probíhal běžecký závod. Žádné konflikty však nevznikly.  Více na stránce www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz.  Dále  alespoň nějaké fotografie ze závodu (Milan Mikolecký, Leoš Marek a Ladislav Opatřil)
 


Nebyla ani nouze o dramatické okamžiky