Úspěchy a pád Moniky Simonové                                                  

Výbornými výsledky navázala českotřebovská závodnice Monika Simonová na úspěšné vystoupení na MS amatérů. Po návratu z Itálie se ji velmi dařilo,když  prakticky v každém závodě stála na stupni nejvyšším.

Za zmínku určitě stojí dva závody horských kol a to MTB maraton v Ústí nad Orlicí, kde Monika vyhrála v kategorii ženy do 30 let a další maraton MTB Maštale, kde také zvítězila  na hlavní ,50km dlouhé ,trati.

Dařilo se také na silničních závodech, kde Monika vyhrála 2x časovku do vrchu a to na Skřítek a Luisino údolí a obhájila vítězství na tradičním závodě Okolo Pastvin. Tento závod se jezdí v rámci Moravského poháru, kde si tímto výsledkem upevnila průběžné vedení v celoroční soutěži.

Během června se již také Monika Simonová připravovala na blížící se MČR, kde zejména v časovce by ráda obhájila pozici z předchozích let a umístila  se mezi nejlepšími pěti závodnicemi. Dalším velkým závodem ke kterému směřovala příprava je světový pohár v Krásné Lípě, Tour de Feminin.

Bohužel se i během tohoto krásného sportu, jakým cyklistika je, stávají nepříjemné události. Při tréninkovém závodě v Králikách, vlivem špatného počasí a velmi technicky těžkého dojezdu, došlo k hromadnému pádu, ve kterém skončila i Monika. I když po pádu ještě nasedla zpátky na kolo a závod dokončila, byla posléze odvezena do šumperské nemocnice, kde po několika vyšetřeních zjistili vážné vnitřní zranění, které si vyžádalo hospitalizaci na JIP. Zlomený obratel a natržená játra daly prozatímní stop v sezóně, úspěšné závodnice.

Sama Monika doufá, že rekonvalescence proběhne úspěšně a že se opět co nejdříve posadí na své závodní kolo.

Poděkování patří  partnerům, kteří Moniku Simonovou podporují a to firmám: RYDO, ARMAT, EKO-BI s.r.o., CZ LOKO, Skalický transport, Stavebniny Ureš, AUTO ESO, BB CUT, Elektro FRANC, Velkoobchodcyklo.cz, InCore fitness, pivovar FALTUS, sport BÁRT, VELEBNÝ a Fam. , Sportovní areál JEDLOVÁ a Město Česká Třebová.