Českotřebovský deník 165/2014  (11.7.)                                 

Českotřebovští plavci na World Sports Festival  ve Vídni  

Světového sportovního festivalu ve dnech 3.-6.července 2014 se letos zúčastnili sportovci z 32 zemí celého světa a soutěžili v americkém fotbalu, gymnastice, basketbalu, bowlingu, fotbalu, zápasu,plavání, tenisu, stolním tenisu, badmintonu, taekwondu a volejbalu. Zahajovací ceremoniál kopíroval zahájení olympijských her, včetně nástupu sportovců pod vlajkou státu, slibu, ohně, maskota… Soutěžící bojovali za svůj klub, ale vítězům hráli hymnu jeho státu. 
Naši plavci byli na startu představování jednoduše- Czech, Lokomotíva. A protože v současné době je naše družstvo velice kvalitní, ozývala se na počest vítěze také česká hymna naší zásluhou. Celkem jsme přivezli 20 medailí z individuálních disciplin a 3 za štafety. Plavecký program měl v průběhu 3 dní  na pořadu 31 disciplin a 2328 startů. Nejúspěšnějšími závodníky podle zisku medailí byli Denis Hýbl se 3 zlatými a Adam Vágner se 2 zlatými medailemi.
Na zisku medailí se podíleli
v kategorii dorostu: Jan Pipek roč.1998   0-1-1      Lukáš Chovan roč.1999     0-0-2
starší žactvo :  Adam Vágner roč.2000    2-3-2      Eliška Štichauerová roč. 2001   0-1-1
mladší žactvo: Denis Hýbl roč. 2002   3-1-1           Natálie Stránská  roč.2002  0-0-1
nejmladší :  Jan Hurych roč.2004   1-1-0
Štafeta žáků na 4x100 m volný způsob žáků / Hýbl,Vinkler, Novotný,Vágner/  vybojovala zlaté medaile a ve stejné disciplině štafeta  žaček / Valentová, Stránská, Pražáková, Štichauerová/ získala stříbro.
Naši dva dorostenci Jan Pipek a Lukáš Chovan doplnili štafetu dvěma plavci z Pákistánu a podařilo se jim vybojovat na 4x100 polohová štafeta 3. místo. Za což chodil trenér z Pákistánu neustále děkovat, dostali jsme pozvání do této vzdálené země a chlapci si vyměnili mailové adresy.  
Počtem získaných medailí to vypadá, že jsme se zúčastnili okresního přeboru, ale není to tak. Českotřebovští plavci patří v žákovské kategorii mezi nejlepší / i když na mistrovství ČR jsme získali více 4. míst, než medailových, ale to tak někdy vyjde/. Navíc, jak se říká s jídlem roste chuť a tak k jedné medaili se přidala další, když vyhrál jeden, chtěl i druhý, vynikající nálada ve družstvu, jeden osobní rekord za druhým. Od Adama Vágnera a Denise Hýbla se medaile očekávala, Eliška Štichauerová měla pozici těžší, ve své kategorii soupeřila s o rok staršími výbornými maďarskými, ruskými a polskými plavkyněmi, Natálka Stránská se na mistrovství republiky nedostala, ale tady byla touha po medaili tak velká, že zlepšila svůj osobní rekord na 200 znak o 10 sekund! A dorostenci  Lukáš Chovan a Jan Pipek si medaile svojí bojovností zasloužili. Prožili jsme 4 dny nabité událostmi. Byli jsme se podívat i na jiné sporty, do pozdních večerních hodin trval zahajovací ceremoniál a závěrečná disko-párty, a abychom pouze nesportovali, navštívili jsme i vídeňský Schönbrunn.  Když jsem  se tak dívala, jak  závodí, tancují, baví se, dorozumí  a navazují přátelství děti a mládež z celé Evropy od severu ze Švédska po jih z Řecka či Turecka společně s výpravami z Izraele, Pákistánu, Indie, Gruzie, Uzbekistánu,Thajska a samozřejmě z USA, tak jsem si říkala, že hlavní myšlenka organizátorů sportem za přátelství v celém světě byla bezesporu naplněna.
Akce jsme se mohli zúčastnit díky finanční podpoře z grantu Pardubického kraje, rodičů závodníků a mateřského oddílu.  R.Ei    
 
Fotografie ke zhlédnutí na  http://plavcict.rajce.idnes.cz/    
 
Výměna sedadel v Kulturním centru se neuskuteční

V programu na letošní léto měla být výměna sedadel v Kulturním centru,. která by byla dokončením investice uskutečněné před 3 lety, kdy kino dostalo novou projekční 3D technologii.  město již  vybralo dodavatele akce, který  měl výměnu sedadel provést v průběhu měsíce července. proto KC neorganizovalo na červenec žádné promítání, v červenci  můžeme chodit jen každý pátek na letní promítání do Javorky. Při přípravě   finančních zdrojů pro  změnu rozpočtui města, která by tuto akci  umožnilo však rada města upřednostnila investici do úpravy vstupního prostoru Červeňáku čp. 14500 a výměny jednoho z výtahů, neboť tato investice, zařazená do programu "Bezbariérové město" byla podpořena státní dotací.   Na výměnu sedadel v Kulturním centru si tedy budeme muset počkat na  příští rok (doufejme). Současně to znamená že se nezmění ani číslování sedadel  např. pro divadelní předplatné. Pokud by došlo k výměn ě sedadel, snížila by se kapacita sálu tak, ž v každé řadě by bylo o jedno sedadlo méně.  Nyní tento problém nehrozí. Pohodlné sezení (za  nyní již poměrně vysoké vstupné)  bude tedy nejdříve za rok.
 
Rada města Česká Třebová vyhlašuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na obsazení funkce ředitele/ředitelky
KULTURNÍHO CENTRA ČESKÁ TŘEBOVÁ  příspěvkové organizace města Česká Třebová 

Pracovní poměr: na dobu neurčitou založený jmenováním,
Místo výkonu práce:  Kulturní centrum Česká Třebová,
Platové podmínky: zařazení dle zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů,
Předpokládaný nástup: 01.12.2014  Více zde