Českotřebovský deník 166/2014 (12/7)                                   

Na zahajovacím letním koncertu jsme byli zvyklí se setkávat s brněnskými muzikanty. V minulých ročnících hráli pod názvem "Salónní orchestr Brno, letos poprvé pod novým názvem Popular sextet Brno. V programu věnovanému také tříčtvrtečnímu a dvoučtvrtinovému taktu zazpívala řadu velmi známých písniček sólistka opavské opery Olga Procházková. Škoda že zvukař dojel na vystoupení až se zpožděním, zůstal trčet v dopravní zácpě u Svitav....

Nevím, které hovado tohle udělalo 

Je to na světelné křižovatce a muselo se to stát během noci. Fotila jsem to dnes dopoledne, vrátila jsem se domů pro foťák, protože mě to štve. Město se (jakž takž) stará o výzdobu a pak nějaký kretén ukradne dva keříky. Hlína byla vysypaná ještě kus po chodníku na Litomyšl. Pokud to budete zveřejňovat, text budete muset upravit, nebo to vysílat až po 22 hodině, ale já slušné slovo pro tyhle lidi nemám. (VV)                                     (Nic měnit nebudu, použité termíny se mi zdají akorát- re).


3 významné akce v sobotu 12. července
V sobotu se konaly v České Třebové  zajímavé akce s významem převyšujícím rozměry města a regionu. Na Horách se běžel první roční Letního krosu, který pořádalo občanské sdružení Báječné ženy v běhu, které dokázalo již při prvním ročníku běhu na start přilákat i o prázdninách velký počet závodníků  všech kategorií. Ve Svinné se po celý víkend koná  (nejen) výtvarný festival Výtvarná Svinná s dalším doprovodným programem, kterému věnuji samostatný příspěvek. letos se poprvé vystavuje již ve dvou sálech, dosavadní výstavní sál v bývalé škole se rozšířil o fotoatelier v sousedním domě, bezplatně   poskytnutý majitelem objektu.  Počasí přálo, zájem návštěvníků byl velký.  Do třetice se konala zajímavá sešlost basketbalistů z celé republiky, letos poprvé nejen mužů, jak tradičně bývalo, ale i žen a to v krásně vybaveném areálu českotřebovského gymnázia. Pořadatelé streetbalového Memoriálu mistra Jana Husa si s sebou jako loni přivezli umělý povrch dvou hlavních kurtů, který poskládali již během pátku. Celkem pak bylo v dispozici 6 streetballových hřišť. Streetballový turnaj byl doplněn zajímavým doprovodným programem.

Výtvarná Svinná 2014 Nový fotoatelier                                                          Streetbal u gymnázia: finále turnaje žen


Na neděli se chystá vzpomínka Fan klubu velorex na Františka Stránského, konstruktéra známé trojkolky.  Bylo by mu letos 100 let.