Českotřebovský deník 168/2014 (14.7.)                                  

28. 6. 2014  Nohejbalový turnaj ve Svitu

Ve dnech 27.6. – 29.6.2014 se zúčastnila delegace ze Svinné nohejbalového turnaje ve Svitu. Celou sobotu měřilo své síly šest družstev systémem každý s každým. Naše ryze amatérské družstvo sice nedosahuje sportovní úrovně místních trénovaných borců, přesto jim bylo v některých zápasech téměř rovnocenným soupeřem. Na výsledku se to bohužel neprojevilo a umístili jsme se na posledním 6. místě. Turnaj se konal v místním sportovním areálu.
Za zmínku také stojí předvedené kuchařské umění našeho borce Franty Umy. V kotlíku na ohni připravil pro nás a naše hostitele výbornou „prdelačku“ a „drštkovou“.  Myslím, že na tomto poli jsme zanechali velice dobrý dojem. Chlapci ze Svitu nás hostili tradičním kotlíkovým gulášem. Turnaj a celkové setkání našich obcí proběhly v obvyklé přátelské atmosféře. Těšíme se na účast přátel ze Svitu na nohejbalovém turnaji ve Svinné, který se uskuteční 23.8.2014.          Milan Dvořák.
Co se děje o prázdninách

Probíhají investiční akce na městských komunikacích. V první části je Průchodní ulice vydlážděna(mezi ulicí Riegrovou a ulicí Moravskou, akce bude pokračovat až do ulice Chorinovy k hasičské zbrojnici. Zahájila rekonstrukce ulice Nádražní. Zde je rekonstrukce částečně ovlivněna prováděním archeologického průzkumu. Ulice prochází  v blízkosti náměstí lokalitou, kde dříve stávaly obytné domy. Stavbaři při práci již narazili na první předměty, které se staly centrem pozornosti přivolaných pracovníků Státního památkového ústavu. Průzkum je koordinován se stavebními pracemi a neměl by stavbu komunikace podstatně zbrzdit.  Na trase této budoucí žulou drážděné jednosměrné komunikace bude několik parkovacích míst, také vysázená zeleň, v sousedství podloubí "U Kohouta" se počítá se s místem  pro venkovní zahradní kavárnu či restauraci.  Umístění podzemního "hnízda"  kontejnerů na tříděný odpad bude nakonec řešeno mimo Nádražní ulici v půdoryse klidové zóny Starého náměstí. Zde bude vybudován podzemní prostor pro kontejnery a přitom výstavba nijak neomezí rekonstrukci Nádražní ulice. Vyprázdnění kontejnerů  na ploše náměstí bude snazší a přitom na povrchu nevznikne nic nevzhledného.  Na podzemní "nekonečné odpadkové koše pro tříděný odpad"  je v rozpočtu plánována částka 800 tis. Kč, zatím však neproběhlo výběrové řízení na dodavatele.
 
Rekonstrukce a rozšíření komunikace od tunelů k Metransu a do Semanína (akce Pardubického kraje) byla přeložena na akci roku 2015.  Tato rekonstrukce by měla navazovat na dokončenou část rekonstruovaných "tunelů", Doufejme že se to aspoň takto podaří.  Další informace  k tomu však nejsou k dispozici.

V Javorce vznikne v sousedství stávajícího dětského hřiště  další hřiště, které bude určeno dospělým všech věkových skupin. Bude opatřeno několika cvičebními stroji. Obdobná hřiště jsou i v jiných městech (Písek, Olawa...)Na akci pamatuje městský rozpočet částkou 670 tis. Kč. Zatím se připravuje dokumentace. Lokalita je v blízkosti bytové zástavby v Kozlovské ulici  tak bude třeba zajistit i bezpečnost a ochrana před  vandaly, např. pomocí kamerového systému a osvětlení.

Hospůdka u Gregarů Moravská ul. 37

Čepujeme poličské a třeboňské pivo.
Stáčíme pivo do 5 l soudků a PĚT lahví. Prodej sudového piva a limonády.
V provozu sázkový terminál Synot Tip. Přijďte si vsadit.
Provozní doba Po - Pá 13 - 23 hod. So - Ne 16 - 23 hod.                          Tel. 465 533 311,  736 759 539  

Město získalo dotaci na zateplení MŠ Vinohrady

V I. kole jsme úspěšní nebyli, o několik bodu jsme skončili "pod čarou.  Rychle se podařilo projektový záměr přepracovat, podle opraveného projektu bude nyní třeba věnovat na zateplení z městských prostředků o cca 400 tis. Kč více.  Nyní v dalším kole již byla dotace na tuto akci přidělena.  Neznamená to však, že by se v nejbližší době začalo s realizací. Bude třeba zkontrolovat znovu realizované výběrové řízení  prověřit všechny dokumenty, a uzavřít potřebné  smlouvy jde o evropské peníze.  letos bude provedeny jen přípravné práce, naplno se rozběhne akce v roce 2015, kdy musí být také dokončena.
 
HLEDÁME KONZULTANTA/KU DO PRODEJNY T-MOBILE

místo výkonu : Česká Třebová, Žamberk
 
Popis práce
Mezi hlavní činnosti pozice Konzultant/ka T-Mobile partnerské prodejny patří aktivní nabídka a prodej služeb společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., zodpovědnost za dosažené výsledky, práce s databázemi, poskytování kvalifikovaných rad a informací zákazníkům o nabízených produktech a službách, hmotná zodpovědnost za zboží a majetek.
Kvalifikace
Min. středoškolské vzdělání s maturitou, 1-2 roky zkušeností z oblasti prodeje velkou výhodou.
Znalost práce na PC, uvítáme znalost anglického jazyka na komunikativní úrovni. Cit pro prodej a příjemné vystupování, výborné argumentační dovednosti, velmi dobré schopnosti jednat se zákazníky, soutěživost, energická osobnost, zodpovědnost, loajalita, ochota učit se novým věcem, empatie.
Vaše příležitost
nadstandardní mzdové ohodnocení při plnění cílů,  mladý kolektiv, příjemné prostředí, získání zkušeností z oblasti telekomunikací. Zájemci zasílejte životopis s motivačním dopisem na e-mail: topinkova.axus@gmail.com 
 
Charita vyhlašuje sbírku pro rodiny padlých výsadkářů z Afghánistánu

Z podnětu druhů ve zbrani čtyř padlých a jednoho raněného výsadkáře vyhlašuje Charita ČR veřejnou sbírku na pomoc příbuzným těchto statečných mužů. Čtyři čeští výsadkáři zahynuli při atentátu v úterý 8. července na misi v Afghánistánu. Pátý výsadkář byl těžce raněn, lékaři ho čtyřikrát operovali. Zemřel v pondělí 14. července v Praze. Na počest padlých se ve čtvrtek v poledne rozezněly po celé zemi sirény a zvony.
Sbírkový účet:
Finanční dary je možné posílat na účet Charity ČR číslo účtu 44665522/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 916 (pomoc rodinám v tíživých situacích).
Aktuální stav sbírkového konta (pondělí 14. července 2014 v 10 hodin): 765 851,61 Kč  Podrobněji uvedeno zde (sešit MS Excel)zde.
Finanční sbírka byla vyhlášena na základě podnětu vojáků ze 41. mechanizovaného praporu ze Žatce a 43. výsadkového praporu z Chrudimi (oba útvary jsou součástí 4. brigády rychlého nasazení). „Ihned po tragické zprávě o úmrtí a zranění našich kolegů se výsadkáři rozhodli jako výraz solidarity a úcty k oběti svých přátel ve vojenské službě uspořádat sbírku pro rodiny těchto výsadkářů,“ uvedl vojenský kaplan 4. brigády rychlého nasazení Žatec kapitán Petr Fiala.  „Úmyslem vyhlásit sbírku jako veřejnou chtěli dát možnost také ostatním lidem tímto způsobem vyjádřit, že si služby a nasazení výsadkářů z České republiky vážíme. Jelikož nebylo možno v krátkém čase uspořádat veřejnou sbírku vlastními silami, aniž bychom porušili zákon o veřejných sbírkách, požádali jsme o pomoc charitu ČR a díky její ochotě a záštitě se celý záměr mohl rozjet," doplnil vojenský kaplan Petr Fiala. "Sbírka je tedy zamýšlena jako výraz ocenění práce výsadkářů a principů svobody a demokracie, které hájili.“ 
„Jménem Charity ČR vyjadřuji hlubokou soustrast pozůstalým rodinám. Současně je pro nás velikou ctí, že si výsadkáři vybrali pro otevření sbírky právě naši organizaci. V rámci solidarity se zříkáme zákonné 5 % režie sbírky ve prospěch pozůstalých rodin a raněného výsadkáře,“ uvedl Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR.
 

 

 

Z FB stránek 43. výsadkového praporu Chrudim