Českotřebovský deník 180/2014                                             

Prázdninové bonusy na Pekláku:

Od 7.8. až do konce prázdnin můžete využít následujících výhodných nabídek:
Každý čtvrtek a pátek osvědčená a velmi oblíbená akce "Přivez kámoše": přijede-li vás parta 4-5 jezdců platíte pouze 250 Kč/os/den, bude-li vás parta 6-ti a více osob platíte dokonce jen 200 Kč/os/den !!!
Jestli jste jen jeden jezdec nevadí, i pro Vás máme bonus:
ke každé zakoupené celodenní jízdence v hodnotě 330 Kč získáte vstup do krytého bazénu na 3 hodiny zdarma.
 
Přijeďte k nám jezdit na více dní a využijte těchto bonusů:
4 denní jízdenka vás bude stát 990 Kč a k ní ještě dostanete zdarma vstup do
krytého bazénu na 3 hodiny.
3 denní jízdenka vás bude stát 750 Kč a k ní ještě dostanete zdarma vstup do
krytého bazénu na 3 hodiny.
2 denní jízdenka vás bude stát 550 Kč a k ní ještě dostanete zdarma vstup do
krytého bazénu
na 3 hodiny.
Kempovat můžete zdarma na našem areálovém parkovišti, nebo využít ubytování v těsné blízkosti areálu.
 Bonus pro lezce v našem lanovém parku: pro každého účastníka malého  nebo velkého okruhu jízda na káře zdarma.
Všechny výše popsané bonusy jsou platné 7-31.8.2014
A navíc 30.8.2014 Závody ve sjezdu horských kol s velkolepou After party v klubu Sofie.
 
Sportovní úspěchy českotřebovské sportovkyně Miloslavy Keprtové 

Českotřebovská běžkyně Miloslava Keprtová, každoročně vyznamenávaná mezi nejlepšími sportovci okresu i našeho města, ani v letošním létě nezahálí a svými výkony potvrzuje, že si zmíněná ocenění opravdu zaslouží.
Od  29.5. do 1.6.2014 se zúčastnila 31. mezinárodního běžeckého desetiboje v rakouském Kaptenbergu. V tomto závodě startovali závodníci ze sedmi států od juniorů až po veterány ve věku 87 let.
V den příjezdu do Kaptenbergu absolvovala tři závody – sprint na 60 metrů, běh na 1500 metrů a běh na 400 metrů. 
Druhý den absolvovala sprint  na 100 metrů, poté běh na 3000 metrů a běh na 800 metrů.
Třetí den ji čekal sprint  na 200 metrů, poté startovala závod na 5000 metrů a v závěru dne běh na 1000 metrů.
V poslední den běžela závod na 10 km a pak už přišlo zasloužené ocenění: Miloslava Keprtová ve své kategorii zvítězila a o 145 bodů zvýšila své osobní výkony.   
21. června 2014 se Miloslava Keprtová zúčastnila půlmaratonu (21 km) v Olomouci (RUNCZEK), kde obsadila ve své kategorii 3. místo. Pod číslem  F906 zdolala půlmaraton za neuvěřitelných 2:00:07 hodin.
Do dalších závodů jí přejeme pevné zdraví, houževnatost a úspěch.                                                Vedení města Česká Třebová.

 

Piráti silnic se mají na co „těšit“. Hejtman testoval chytrý radar pro pětatřicítku

Pardubice (30. 7. 2014) – Pořádný bič v podobě inteligentního radaru na měření rychlosti chystá v průběhu září Pardubický kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Pardubického kraje na nezodpovědné řidiče, kteří stylem své jízdy často ohrožují životy ostatních účastníků provozu na silnici I/35. S principy jeho fungování se dnes přímo v akci seznámil hejtman Martin Netolický v doprovodu krajského policejního ředitele Jana Švejdara.
„Musím konstatovat, že radar, který jsem viděl v autě přímo v akci na silnici mezi Pardubicemi a Hradcem Králové je technicky velmi zdatný. Umožňuje měřit rychlost nejenom protijedoucích vozidel, ale i vozidel, která jedou stejný směrem. Kromě toho dokáže rozpoznat i další přestupky, odhalit odcizená vozidla a podobně. Zařízení je propojeno přímo s centrálním registrem vozidel, umí tedy upozornit i na nedostatky v technickém stavu vozidla. S tímto radarem půjde o zcela kompletní kontrolu, která se zaměří i na dodržování dalších dopravních předpisů, nejenom rychlostního limitu,“ sdělil své dojmy hejtman Martin Netolický. Obdobné zařízení se kraj rozhodl zakoupit pro Policii České republiky na základě zkušeností s provozem na silnici I/35. „Je to další z plánovaných kroků na zvýšení bezpečnosti na této důležité dopravní tepně. Stávající dopravní a bezpečností situace úseku I/35, která prochází naším krajem je skutečně neúnosná a je třeba ji řešit. V žádném případě nechceme komplikovat život slušným řidičům, chceme je více chránit,“ vysvětlil hejtman Netolický.
Policie by nový radar měla začít využívat na konci září. „Celé zařízení včetně instalace do vozidla, které poskytne Policie České republiky, by mělo stát přibližně 850 tisíc korun. S financováním radaru by nám měla pomoci i města Pardubice, Svitavy, Moravská Třebová, Litomyšl a Holice,“ připomněl záměr kraje Netolický.
 
Za 15 minut 15 přestupků
Nový radar by měl vedle měření rychlosti, tvorby videozáznamů a přesného rozpoznání značek vozidel umí věrohodně zachytit i další dopravní přestupy či špatné návyky řidičů. „Během testovací jízdy jsem byl skutečně zděšen množstvím přestupků, které se netýkají jen dodržování rychlostních limitů, ale například technického stavu vozidel. Za 15 minut jízdy směrem na Hradec Králové radar zjistil 15 vozidel, která měla prošlou státní technickou kontrolu, 5 z nich ji mělo prošlou déle než jeden rok. Je to další zajímavá informace, se kterou je potřeba dále pracovat,“ dodal hejtman Netolický.