Fotbalové zprávy                                                                      
 
Mladí fotbalisté z České Třebové se zúčastnili mezinárodních fotbalových turnajů v Německu a Polsku

l Měsíc červen byl bohatý na fotbalové turnaje našich spřátelených měst. 6. až 9. června 2014 proběhl v německém Oberasbachu   turnaj 11letých a 13letých chlapců za mezinárodní účasti mužstev z Německa, Francie, Itálie a polské Olawy. Naši třináctiletí obsadili
krásné 4. místo ze 16 mužstev a naši jedenáctiletí obsadili  8. místo ze 20 mužstev. 
 
l 11. až 13. června 2014 proběhl turnaj v polském Knurowě, kterého se zúčastnili 12letí chlapci. Turnaje se zúčastnilo také družební město Svit. Tentokrát se již našim fotbalistům  dařilo méně a ze šesti  týmů obsadili 5. místo.
 
l Dne 24. června 2014 Fotbalový klub u příležitosti vyhodnocení nejlepších fotbalových hráčů mládeže otevřel nově postavené šatny pro mladé fotbalisty za účasti zastupitelů města a pozvaných hostů. 
FK Česká Třebová bude hrát divizi ve skupině C

Ve skupině C budou hrát další týmy, se kterými se FK Česká Třebová dříve utkával v nižších soutěžích, např. Ústí nad Orlicí, které hraje divizi již od roku 2002, dále Vysoké Mýto, Letohrad, Živanice.  První utkání se uskuteční v neděli 10.8. od 17 hodin v Trutnově.
 
Ze statistik minulého ročníku 2013/2014 krajského přeboru Pardubického kraje:

V podzimní tabulce skončil FK Česká Třebová na prvním místě s 36 body dva body před Chocní, v jarní polovině soutěže si týmy pořadí vyměnily, dosáhly stejného počtu 30 bodů. V tabulce sestavené jen z domácích utkání byla nejlepší  Česká Třebová se 41 body před Chocní s 39 body, venku byla první Choceň a Č. Třebová druhá, ovšem se stejným počtem bodů   24 bodů.
 
Největší vítězství dosáhl FK Česká Třebová (9:1) nad Dolním Újezdem a 5:1 nad B týmem Svitav. Výsledek 9 : 1 bylo nejvyšší skóre v soutěži, stejného výsledku dosáhla ještě Chrudim vers. Třemošnice.
 
Nejlepší střelec FK Česká Třebová byl Rostislav Borek  a Libor Pešek (oba 9 branek). V tabulce střelců krajského přeboru se umístili o dělené 10. místo. Nejlepším střelcem soutěže byl Jan Souček z Chocně (21 branek). Je zajímavé, že první dva střelci z Chocně, Souček a  V. Hrubý dosáhli 21 + 13 = 34 branek,m tedy nadpoloviční většinu gólů Chocně (67). Další střelci FK Č. Třebová: Miloš Čikl 8, Petr Zahálka 7,  Filip Abt  a Filip Grepl Patrik Urbanec po 5  atd.
 
Diváci: Doma přišlo na fotbalová utkání celkem 2220, t.j. 145 diváků na 1 zápas. nejvíce diváků přišlo na zápas s Chocní (oficiálně 250), hodně z nich bylo ovšem fanoušků Spartaku Choceň, zaplnili i horní parkoviště a bylo nutné otevřít i horní pokladnu.  Naopak venku přišlo na Č. Třebovou 2155 diváků, nejvíce v Hlinsku, kde jsme prohráli 2 : 1.  Největší domácí návštěvy měl Heřmanův městec  2948, t.j. necelých 200 diváků na domácí zápas, i když celý rok hrál na posledních místech tabulky a nakonec sestoupil z posledního místa s -20 body v tabulce pravdy. Snad jen velká návštěvnost domácích zápasů způsobila, že alespoň v tabulce doma byl H. městec předposlední se 4 výhrami a 6 remízami. Naopak nejhorší návštěvnost domácích fotbalových utkání byla v Letohradě (B tým  - 1305) a v Litomyšli (1400). Návštěvnost v České Třebové byla až osmá podle počtu diváků na domácích utkáních,. přestože se vlastně celý rok hrálo o 1. místo  tabulce a postup do divize.  V celé soutěži byl průměr 136 diváků na 1 zápas. V České Třebové tedy byla návštěvnost zápasů mírně nad průměrem.