V sobotu 19.7 2014 proběhl 23.roční soutěže
„O pohár Starosty města Česká Třebová“

V teplém letním počasí se konala od 10:00hod. soutěž v požárním útoku na fotbalovém hřišti Na Skalce u zimního stadionu. Soutěž byla zařazena do velké ceny Ústeckoorlicka a pořádána pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Po ukončení prezentace bylo přihlášeno celkem 31družstev můžu a žen. Muži soutěžili na 3 B, ženy na 2B a časomíru zajistil sbor SDH Černovír, kdy se běželo na sklopné terče.

Výsledky soutěže:

 

V malém finále o kýtu vyhráli ženy z České Rybné s čase 20:60sec. a muži z Letohradu Červené B s časem 18:23sec. Velké poděkování patří sponzorům: Město Česká Třebová, Jan Jasanský Kavárnička U Tygra, Dlaždiči Sedláček, Papírnictví Neradová, Kplus, Elektro Gregar, Pivovar Faltus, Sintex, Strojtex, LDM s.r.o., Techplast, Lékárna Melisa, Lékárna Anna, Knihy Paseka, Pivovar Rebel, MIKA, Elektroservis Voleský, Vraspír ELVA HOBY, Ochranné a pracovní pomůcky Miloslav Jüthner, Květiny Freudl, Optika Optomedic.

 

                           Michal Janza SDH Česká Třebová http://www.hasici-ct.cz

 

Na  soutěži byla zvolena 
MISS HASIČKA 2014

Krásné letní počasí a tropická vedra v  sobotu 19. července 2014,  kdy se na  hasičském závodišti na Skalce konala  již tradiční  soutěž v požárním útoku  „ O putovní pohár  Starosty města České Třebová“    přiměla pořadatele  akce k uspořádání volby  MISS HASIČKA. 
 
Celkem se přihlásilo  jedenáct kandidátek libovolného věku, pocházejících z  řad  soutěžních družstev.  
Krátce po čtrnácté hodině došlo k vlastní volbě. 
 
Titul MISS HASIČKA   získala  členka hasičského sboru z Nekoře, šestnáctiletá studentka Střední školy automobilní v Ústí nad Orlicí, Nikola Pomikálková.  
 
Vítězka získala růžového reklamního  zajíčka Duracell, symbolicky oděného do    kostýmu  hasiče, věnovaného jednou z místních  sponzorských firem, elektroprodejnou v Hýblově ulici.  Téměř  ihned po vyhlášení skončila vítězka, díky přítomným  kolegům,  v jedné ze dvou zde stojících  požárních nádrží. Toto ochlazení,  vzhledem  k počasí,   se ukázalo jistě  docela příjemným.
 
                                             Martin Šebela (text i foto)

K dokonalosti již chyběla jen večerní Afterpárty spojená s promítáním filmu "Hoří má panenko"....