JANOUŠKOVO ÚSTÍ (alias MUZIKANTI V CAKLI)

29. ročník hudebního festivalu v areálu aktivní turistiky Cakle v Ústí nad Orlicí – Starých Oldřichovicích v pátek 15. a v sobotu 16. srpna 2014. 
Už po devětadvacáté se setkávají muzikanti, které si každoročně zve Slávek Janoušek do romantického prostředí turistického areálu Cakle v Ústí nad Orlicí. Program je dvoudenní. V pátek 15. srpna v 19:30 hodin po úvodní Imaginární hospodě zahájí brněnská skupina NEVERMORE & KOSMONAUT, následuje šansoniérka LADA ŠIMÍČKOVÁ & IVO CICVÁREK, autorská dvojice rovněž z Brna. Akustické kytarové muzice a vícehlasému zpěvu se věnuje pardubická skupina POUTA, do Cakle zavítají poprvé. Závěr prvního večera bude patřit skupině EDO KLENA & KLENOTY z Prešova.  
V sobotu 16. srpna od 15 hodin vezměte i děti. Proběhne dětské odpoledne ve westernovém stylu, přijedou koně z Přívratu, budou soutěže a poté Divadlo MATÝSEK uvede činoherně-loutkovou pohádku DATLOVÁNÍ.
Od 17.00 hodin vystoupí ostravské duo SOVA & SLAMÁK, klávesista MICHAL VANĚK a poté KATEŘINA SVOBODOVÁ & TAJEMOJE, skupina z náhodně vylosovaných dětí Ivana Hlase, jak vtipně glosoval Vlasta Redl. V silném obsazení přijíždí brněnská skupina POZDNÍ SBĚR, jejíž noví členové prošli v poslední době kapelami jako jsou Čechomor, Redlova skupina, Kamelot, Druhá tráva a další. Zahrají také "domácí" - SLÁVEK JANOUŠEK & LUBOŠ VONDRÁK. Letos s nimi vytvoří trio člen Druhé trávy, hráč na dobro, LUBOŠ NOVOTNÝ.
K vrcholům večera patří fenomenální hráč na klávesy ROMAN DRAGOUN, s rockovou podstatou a hlubokými texty, jehož písně si vychutná opravdu soustředěný posluchač.  Před svým zářijovým odjezdem na turné po Americe nás potěší i ROBERT KŘESŤAN a DRUHÁ TRÁVA svým setem, kde zajisté nebude chybět úchvatná verze Knopflerovy písně Telegraph Road.
Po mnoha letech domlouvání přijíždí konečně skupina COP, vždy dostali pozvání pozdě a už měli obsazeno. Patří jim závěr celého programu, zahrají pro dobrou náladu, společný zpěv a křepčení v tanečním reji.   
Oba dny budou glosovat Slávek Janoušek a Franta Urbanec. Atmosféra se očekává opět skvělá, hezké počasí objednáno. A ještě důležitá informace pro návštěvníky: Možnost stanování je v kempu na louce v areálu. Nabízí se zde i mimohudební aktivity - půjčovna lodí, bruslí, kol či horolezecká stěna.
Janouškovo Ústí – 15. a 16. srpna 2014, areál aktivní turistiky Cakle, Ústí nad Orlicí-Staré Oldřichovice – opravdu příjemně strávený víkend. Bližší informace www.slavekjanousek.cz/janouskovousti.                                                              Slávek Janoušek
 PÁTEK 15. SRPNA 2014 v 19.30 hodin
NEVERMORE & KOSMONAUT
LADA ŠIMÍČKOVÁ & IVO CICVÁREK
POUTA ■ EDO KLENA & KLENOTY
 
SOBOTA 16. SRPNA 2014 v 15.00 hodin
PROGRAM PRO DĚTI, SOUTĚŽE
 + DIVADLO MATÝSEK:  DATLOVÁNÍ - činoherně-loutková pohádka od 17.00 hodin
SOVA & SLAMÁK ■ MICHAL VANĚK
KATEŘINA SVOBODOVÁ & TAJEMOJE  (NÁHODNĚ VYLOSOVANÉ DĚTI IVANA HLASE)
POZDNÍ SBĚR
SLÁVEK JANOUŠEK & LUBOŠ VONDRÁK
ROMAN DRAGOUN
ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA
COP                                                                                                          www.slavekjanousek.cz

____________________________________________________________________________________

 

Vstupné: PÁTEK 130 Kč, SOBOTA 250 Kč, děti polovic, vozíčkáři zdarma, vstupenka pouze na dětské odpoledne včetně divadla 70 Kč. Na místě: OBA DNY 330 Kč, předprodej: OBA DNY 280 Kč; Ústí nad Orlicí: Boutique Ariane, Pivnice U Skoby, občerstvení Cakle; Česká Třebová: Salon Táňa, Music; Brno: prodejna Kudrna - podchod nádraží, možno též objednat mailem: slavek.jan@volny.cz    Ubytování: stanový kemp v areálu Cakle 

Místní atrakce a možnosti: půjčovna lodí, kol, lukostřelba, horolezecká stěna