MEZINÁRODNÍ VOLEJBALOVÝ KEMP V ČESKÉ TŘEBOVÉ JIŽ PO ŠESTNÁCTÉ

 

Letos již po šestnácté se rozběhl  mezinárodní  volejbalový kemp v České Třebové, který je největším v ČR a jeho pořadatelem je od prvopočátku AMS-Lubomír Vašina ve spolupráci s ČVS a ČOS a T.J. Sokolem II. Ani v tomto roce není nouze o účastníky z řad volejbalových hráčů a hráček všech věkových kategorií. Přesně řečeno se letos v České Třebové sešlo 56 dívek a 49 chlapců, aby zdokonalovali své volejbalové dovednosti pod vedením špičkových lektorů. Vše perfektně, jako vždy, organizuje Luboš Vašina a společně s Jirkou Šillerem jsou i metodiky kempu. Že je kemp otevřen všem zájemcům nehledě na věk, protože sportovat se dá v každém věku, dokazuji i čísla. Vždyť nejmladšímu účastníkovi je 5 let a nejstaršímu 68 let. Frekventanti jsou nejenom z České republiky, z České Třebové a okolí, ale již tradičně jsou zastoupeny svoji účastí i další země. Polsko, Řecko, Slovensko, USA a Itálie i odtud přicestovali mladí volejbalisté na tento vyhlášený a tradiční kemp.
Tak jako každý rok jsou účastníci rozděleni do skupin podle věku a výkonnosti. Trénuje se dvoufázově, tedy dopoledne a odpoledne, večer jsou pak pro účastníky připraveny turnaje a to na antuce a na trávě. K dispozici byli dva a dva  kurty na ZŠ Nádražní, v hale VDA, dva travnaté kurty a dva kurty s multifunkčním povrchem na internátě  VOŠ a SŠT Na Skalce, kde jsou účastníci kempu ubytování a tady se také stravují.  Poprvé se netrénovalo na kurtech na Skále, ale náhradou tréninku na kurtech byl celodenní výjezd (nebo spíš výšlap) do areálu v Rybníku, kde měli účastníci od 9.00 – 22.00 hodin k dispozici kompletní areál. Tento den se úžasně vyvedl a počasí kempu přálo. Proběhli zde všechny naplánované tréninkové jednotky, tradiční souboj frekventantů s lektory kempu (opět se nepodařilo frekventantům v souboji s lektory uspět) a večerní opékání buřtu byl pěkným ukončením tohoto čtvrtečního dne.
Hned první den bylo jasné, že trenéři svým svěřencům, kteří byli rozděleni do desíti tréninkových skupin, nedají nic zadarmo. Zároveň je znát neutuchající chuť pracovat na sobě pod vedením špičkových trenérů, kteří se letos opět sešli ve skvělé sestavě a  nutno podotknout, že  tréninková energie vydržela celých pět dní. Je potřeba poděkovat všem zainteresovaným ať lektorům, lidem kolem ubytování, stravování a sportovišť, tak samotným frekventantům za jejich odhodlání , vedení VOŠ, starostovi obce Rybník, obsluze restaurace Na hřišti a  trenérům, kteří se opět letos sešli ve skvělé sestavě. Posuďte sami:

Darius Lux, trenér mužů Gdaňsk hrající nejvyšší polskou“ Plus ligu“

Peter Goga, manažer extraligového družstva žen (VK Prostějov)

Vlasta Fabikovič, bývalí extraligový hráč, současný trenér mládeže v Poštorné

Tomáš Zedník, manažer extraligového družstva mužů (VK Ostrava)

Lubomír Vašina, trenér akademické reprezentace ČR, šéftrenér VK Ostrava

Jiří Šiller, trenér Rakouského extraligového družstva žen Linz

Petr Doubravský, extraligový hráč, student sport. Manag. na univerzitě v americkém New Hampshiru

Petr Skála, dlouholetý vynikající hráč brněnských týmů

Kamil Tuček, bývalý extraligový hráč trenéra mládeže ( Olymp Praha)

Milan Vodička, student sport. managementu na univerzitě v americkém New Hampshiru

Aleš Renčín, dlouholetý trenér volejbalových družstev ve Velké Británii

Jakub Karásek, extraligový hráč (Mistr ČR) VK Ostrava

Jaroslav Nekola, trenér a hráč VK Ostrava                                                                                                                                      Míla Opatřilová