Českotřebovský deník 190/2014 (12.8.)                                  

Jak se již stalo tradicí, i letos v srpnu se uskutečnil Skuhrovský nohejbal trojic. Do turnaje se přihlásilo celkem 8 týmů z České Třebové, Knapovce, Horního Houžovce a Skuhrova. Počasí nám tento rok přálo, bylo pěkně, slunečno, i když trochu foukal vítr. Pro hráče i fanoušky bylo připraveno občerstvení vč. vychlazeného piva a domácího gulášku.
Přihlášené týmy si zahrály systémem každý s každým a než jsme se nadáli, byly všechny zápasy odehrány. O předání cen jsme požádali pana Jaroslava Zedníka, starostu města Česká Třebová, který se aktivně turnaje zúčastnil.
Děkujeme všem hráčům za účast a těšíme se na setkání u nás ve Skuhrově opět za rok.
Výsledky turnaje: 1. Truby, Č. Třebová, 2. Křižovatka, Skuhrov, 3. Lachouti II, Č. Třebová                         SDH Skuhrov

NOVINKA 

POŘÁDÁME tzv. "GARAGE SALE"  (garážový výprodej)

Místo:  U Javorky 1082, Česká Třebová
KDY: v sobotu  6.9.2014, 13.9.2014, 20.9.2014 a 27.9.2014  vždy od 9.oo do 15.oo hodin
Přijďte si vybrat za symbolickou cenu  -  výběr věcí, které my už nepotřebujeme,
ALE TŘEBA VY ANO --- DO DOMU NEBO NA CHATU.
Neostýchejte se a vstupte na naši zahradu - vjezd do garáže, kde vše bude vystaveno.
I když si nic nevyberete, přesto děkujeme předem za návštěvu.

 

Stavební ruch na Nádražní ulici 12. srpna  

Změny jsou každý týden patrnější, výsledné řešení se již rýsuje. Pro chodce bude více místa, pro automobily málo.....
 

Nerušte Těchonín, apeluje hejtman Netolický 

Pokud jsem měl ještě před nedávnem pouhé pochybnosti o záměru utlumit provoz Centra biologické ochrany v Těchoníně na Králicku, dnes takové rozhodnutí osobně považuji za zcela nemístné, ba dokonce riskantní nikoliv jen pro region, ale celou republiku. Vybavené pracoviště s moderními zdravotnickými přístroji sice nikdy nevidělo pacienta, ale dodávám naštěstí. Připravenost na izolaci a léčbu pacientů nejnebezpečnějších chorob typu ebola se každému musí vyplatit. Proč budovat další drahé zařízení v centru hlavního města, které je navíc hustě osídlené a nelze zde zcela vyloučit další šíření choroby. Po vydání výstrahy Světové zdravotnické organizace na hrozbu epidemie eboly, která by mohla přesáhnout africký kontinent, doufám, že již nikdo o zániku nemocnice v Těchoníně neuvažuje.
Rozhodl jsem se namísto přemýšlení o novém využití areálu, které po mně chtělo ministerstvo obrany, urgentně kontaktovat předsedu vlády, ministry obrany a zdravotnictví, aby nadále ponechali toto zařízení v oblasti, kde je možnost dalšího šíření vysoce nakažlivých chorob při dodržení všech náležitých podmínek takřka vyloučena. Zároveň toto rozhodnutí znamená pouze pravidelnou údržbu, případně výměnu stávajících přístrojů, nikoliv budování nového zařízení. Nemocnice je plně funkční, a proto je připravena okamžitě pomoci při ochraně zdraví obyvatelstva. Nesmyslná a někdy ukvapená rozhodnutí o úsporách za každou cenu se nemusí vyplatit. Nám všem i tak přeji, aby se naší zemi vysoce nakažlivé choroby vyhnuly. 

 

Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje