Českotřebovský deník 195/2014  (18/8)                                 
Pozvánka do Sokola

Sokolení
Ve čtvrtek 4.9.2014 od 16 hod. bude veřejnosti otevřen areál Na Skále k prohlídce.
Všichni si budou moci vyzkoušet své pohybové dovednosti při různých sportovních aktivitách. Občerstvení zajištěno.
 
Pravidelné cvičení bude zahájeno od pondělí 8.9.2014
Pondělí   9,30 - 10,30 starší ženy
             16,30 - 17,30 rodiče a děti
             18,30 - 19,30 ženy
Čtvrtek 18,30 - 19,30 ženy                                                                      Za Odbor sokolské všestrannosti Lenka Strouhalová
 
Nemocnice v Moravské Třebové bude mít novou kuchyň 

Pardubice (18. 8. 2014) – Potřebná rekonstrukce a modernizace stravovacího provozu začne již brzy v nemocnici následné péče v Moravské Třebové. Radní totiž odsouhlasili výběr vítězné firmy METALI, s. r. o., která nabídla nejnižší cenu 2,195 milionu korun. Stavebníci by měli s pracemi začít hned po podpisu smlouvy. Projekt je ze sta procent financovaný Regionálním operačním programem NUTS II Severovýchod.
„Krajské zdravotnictví není pouze o nemocnicích akutní péče. Vnímáme potřeby i dalších našich zdravotnických zařízení. V Moravské Třebové je nyní prioritní rekonstrukce kuchyně a jídelny. Ve stavební části počítáme především s výměnou vzduchotechniky, která je pro fungování stravovacího provozu klíčová,“ vysvětlil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Modernizace začne hned po podpisu smlouvy, hotová má být do konce roku.  Kraj rovněž vyhlásil soutěž na dovybavení tohoto provozu, ale i modernizaci zdravotnické části. „Nemocnice potřebuje také nové postele pro pacienty, v projektu počítáme s nákupem modernějšího přístrojového vybavení jako například nového EKG,“ doplnil Netolický.