Českotřebovský deník 197/2014  (20.8.)                                

Chcete se naučit plavat?

Chcete své děti naučit plavat?

Chcete si přijít kondičně zaplavat? 

Oddíl plavání TJ Lokomotiva Česká Třebová dlouhodobě realizuje  program plaveckých přípravek pro  všechny  věkové kategorie s cílem využít volného času  ke sportovní činnosti. Tréninky vedou zkušení a školení trenéři a cvičitelé.
Informace a přihlášky  na www.plavcict.webnode.cz, mobil 728 214 379  Potřebujete pouze plavky, ručník, plavecké brýličky 
Přípravka pro děti ve věku  3-4 roků
Cílem je naučit děti se ve vodě pohybovat, potápět, skákat, splývat, hrát si ve vodě-prostě nebát se vody
Výuka probíhá na malém bazénu od 25.září 2014  každý čtvrtek 16.00-16.45 hod.
trenér  p. Bartoňová,pololetní oddílové příspěvky 1000.- Kč, splatné v říjnu
Přípravka  pro děti ve věku  5 - 6 roků
Cílem je naučit děti se potápět, skákat, základy plaveckých způsobů  kraul a znak,přechod na velký bazén
Výuka probíhá na malém bazénu od 23.září 2014 každé úterý    17,30 -18,15   čtvrtek  17.00 -17.45
trenér p.Škrkoňová, pololetní oddílové příspěvky  1500.- Kč, splatné v říjnu
Přípravka pro děti ve věku 5-6-7-8 roků
pro absolventy výuky na malém bazénu pro všechny, kteří uplavou alespoň 5 metrů
Cílem je naučit děti plavecké způsoby kraul, znak a prsa a uplavat  alespoň 25 m těmito plaveckými způsoby
Výuka probíhá  na velkém bazénu od 23. září 2014 2x týdně  každé   úterý   17,30-18,15 nebo 18.15-19.00
a   čtvrtek  16.30 -17.15 nebo 17.15- 18.00  pololetní oddílové příspěvky  1500.- Kč, splatné v říjnu
Kondiční   plavání  pro mládež 
Pro děti od 8 do 15 let, které si  chtějí / třeba i ze zdravotních důvodů / jedenkrát týdně  pod vedením kvalifikovaných trenérů přijít zaplavat, zatrénovat, ale nechtějí se věnovat výkonnostnímu sportu   Nechcete plavat závodně? Chcete si  1 týdně intenzivně zaplavat?
Každé úterý  19 -20 hod.od 23.9. Trenér p. Žáček ,pololetní oddílové příspěvky 1200.- Kč 
Kondiční plavání pro dospělé
Potřebujete se v plavání zdokonalit? Chcete se naučit plavat všechny plavecké způsoby?
Máte zdravotní problémy a chcete intenzivně a pravidelně plavat? Od 23. září podle vašich možností 1x – 4x týdně  pondělí  19-20 hod.  úterý      19.30-20.30 hod. pod vedením trenéra středa     5.45 -6.45  pátek      5.45-7.15
 
Trenér R. Eisenvortová ,pololetní oddílové příspěvky  1200-1500-1800-2000 Kč

Taneční škola Knířovi informuje  – září 2014


11. 9. 2014 zahajujeme tradiční Základní taneční pro mládež v sále Restaurace Pod Skalkou.

Od září pokračuje pravidelná úterní tančírna.

Na listopad máme připraveny taneční pro „dospěláky“.

Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi).

Už neteče 

Mám na mysli pitnou vodu, která prosakovala nedaleko křižovatky, bohužel v nedávno opraveném místě. Možná  právě při opravě  udělali na  systému pitné vody tu paseku.  Opravené místo je nyní zadlážděné, věřme, že to je jen provizorium.  Podobně musely sbíječky rozbít jen nedávno upravený povrch Slovanské ulice nad poštou u Válkových. Opravit to sice půjde, ale tak hezké jak to bylo to jistě nebude...
 
Jaromír Barták oslaví v Přelouči v Domově u fontány 102. narozeniny 

Přelouč (20. 8. 2014) - Tento týden oslaví pan Jaromír Barták, obyvatel přeloučského Domova u fontány, krásné 102. narozeniny. Mezi první gratulanty, kteří mu přišli popřát k významnému životnímu jubileu, patřili Pavel Šotola, radní Pardubického kraje pro sociální věci a neziskový sektor, a ředitelka Domova u fontány Danuše Fomiczewová. Loni jsem byl Ing. Brtáka v Přelouči při "101"  osobně navštívit a zjistil jsem, že se těší stále dobrému zdraví, přes den je převážně v knihovně a u svého počítače. Vzpomíná i na Českou Třebovou, kde prožil největší část svého života. Nyní je v Přelouči , kam jej  chodí navštěvovat jeho syn...
„Jsem poctěn, že se u příležitosti takového životního jubilea mohu setkat s člověkem, který za druhé světové války aktivně bránil naši vlast a je mu i v tomto věku dopřána životní svěžest. Panu Bartákovi přeji dobré zdraví, sílu a životní optimismus. Setkání se seniory je pro mě vždy obohacením, vážím si jejich životní moudrosti, nadhledu a úcty k životu,“ uvedl krajský radní Pavel Šotola. S rodinou oslaví Jaromír Barták narozeniny v neděli. V současné době žije v Domově u fontány více než 40 obyvatel ve věku nad 90 let a v prosinci letošního roku bude jedna z klientek slavit sté výročí.    
„Jsem velmi ráda, že se pan Barták dožívá v našem domově tak požehnaného věku ve zdraví a stále dobré náladě. Inženýr Barták se stále aktivně zajímá o dění ve světě i kolem něj. Každý den přichází k počítači a vyhledává si informace z domova i ze světa. Je společenský a hojně se účastní všech společenských a kulturních akcí pro klienty. Myslím, že jeho životní sílu a optimismus by mu mohli závidět lidé o mnoho, mnoho let mladší,“ uvedla s úsměvem ředitelka Domova Danuše Fomiczewová.
Domov u fontány je příspěvkovou organizací Pardubického kraje. Poskytuje pobytové sociální služby osobám seniorského věku a s onemocněním demence. Kapacita domova je 230 obyvatel.

Prezident Zeman navštíví kraj na podzim 


Pardubice (20. 8. 2014) – Ve dnech 22. až 24. října 2014 navštíví Pardubický kraj prezident republiky Miloš Zeman. Plní tak svůj slib, že chce být s regiony v kontaktu. Hejtman Martin Netolický přivítá prezidenta ve funkčním období již po druhé. Vloni Miloš Zeman strávil v kraji tři pracovní dny, setkal se zástupci samospráv, občany, navštívil i významné podniky působící v regionu. „Velmi se na pana prezidenta těšíme. Vítáme, že se jeho pracovní návštěva uskuteční v termínu po volbách a nebude možné ji dávat do souvislosti s předvolebními kampaněmi do obecních zastupitelstev a Senátu. Budeme moci jednat v klidné a věcné atmosféře,“ kvituje hejtman Martin Netolický výběr termínu návštěvy ze strany Hradu.  Při poslední návštěvě prezidenta v Pardubickém kraji si za sídlo svého dočasného pobytu zvolil českotřebovský hotel Bravo.