Fotbalový klub Česká Třebová hlásí                                    

 

„A“ mužstvo

Divize C – 3. kolo -  sobota 23.8.2014

 

Náchod – FK Česká Třebová                  0 : 0 na PK 4:3

 

penalty:   4:3  (proměnili Ptáček, Strnad, Štěpán

                         neproměnili Borek, Zahálka, Fučík)

 

Sestava: Hejl – Kubásek, Strnad, Ptáček, Rataj – Borek – Frňka (61. Novotný), Zahálka, Nágl (90. Fučík), Urbanec (87. Štěpán) – Pešek (63. Grepl)

 

Ani ve třetím utkání jsme přemožitele nenašli. Po bezbrankové remíze na horké náchodské půdě přišel na řadu penaltový rozstřel a ten jsme podruhé v řadě nezvládli. Dva body si do tabulky připsal Náchod. Nutno objektivně říci, že jsme byli lepším a nebezpečnějším týmem. Dobrý výkon je příslibem pro příští důležité derby utkání doma s Letohradem. Po úvodním vzájemném oťukávání přišla v 11. min. první střela domácích po zemi. Z naší strany kontroval Nágl v 15. min. střelou nad branku. Ve 35. min. pronikl Kubásek k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Zahálku, ale jeho technická střela byla nepřesná. Ve 38. min. předvedl skvělou individuální akci Pešek, míč předložil Zahálkovi, který opět volil nepřesnou technickou střelu. Ve 45. min. navedl Pešek míč z levé strany na střed hřiště, ale mířil vedle. Hned po přestávce agilní Pešek dal na malé vápno Frňkovi, který vyloženou šanci zazdil. Poté se Náchod začal dostávat do hry, vytvořil si mírný tlak s několika náznaky šancí. Vyšlo nám střídání a Novotný s Greplem hru očividně oživili. V 65. min. Ptáčkova hlavička po centru Novotného lízla břevno. V 78. min. Borkovu umístěnou střelu k tyči skvěle zlikvidoval domácí gólman Baláž. V předposlední minutě se k sólu z poloviny hřiště pustil stoper Ptáček, ale ve finální fázi opět ztroskotal na Balážovi. O druhém našem bodu mohl rozhodnout v páté penaltové sérii kapitán Zahálka, ale branku přestřelil.

 

 

„B“ mužstvo

24. 8. 2014 -  2. kolo    1. A třída

FK Česká Třebová „B“ – TJ Sokol Pomezí    1:2   (1:2)

Sestava:  Hotmar – Bárta L., Fučík, Štěpán, Plačko – Morkes, Keprt, Urbanec, Novotný, Macko  – Brejcha

Střídání:         15´ Pešina za Brejchu, 40´ Jeřábek za Macka, 60´ Nešický za Plačka

                        75´ Vyhnánek za Pešinu, 80´ Vytlačil za Bártu

V zápase od úvodního hvizdu měli mírně navrch hosté. Ve 21´ po zaváhání naší obrany se ujímají přízemní střelou vedení - 1:0. Hned po rozehrání a dlouhém nákopu se důrazem prosazuje Novotný a je vyrovnáno - 1:1. Po tomto okamžiku se zápas vyrovnává a náznaky šancí se objevují na obou stranách. Ve 38´ po zahraném rohu a nedůrazu ve vlastním pokutovém území se hosté hlavou ujímají vedení - 1:2. Po této standartní situaci musí odstoupit kapitán Macko s roztrženým obočím. Po změně stran se obraz hry nemění. Po závaru před hostující brankou Urbanec nastřeluje břevno. Šanci na zvýšení náskoku mají hosté, když v 70´ ve vyložené šanci míří nad. Vzápětí po přímém kopu Pešiny a teči obránce míč končí na tyči. V 90´máme možnost vyrovnat, kdy po centru z levé strany se ocitá ve výborné pozici v prostoru penalty Novotný, ale neproměňuje. Z tohoto zápasu odcházíme bez bodu. Musíme říci, že soupeř byl fotbalovější a tři body si zasloužil. Naše hra postrádá více klidu v rozehrávce a zbytečně nakopávané míče nám znemožňují kombinační hru.

 

 

Dorost

Datum: 24.8.2014, mistrovské utkání v Hlinsku

Sestava:  Moláček – Kulhavý (46´ Stolín), Ezr, Popelka, Kovář – Pitra (78´ Horák), Nešický, Koutný, Sejkora – Klazar L. (46´ Trčka), Motl (78´ Klazar O.)

ŽK: Kovář

FC Hlinsko – FK Česká Třebová           3 : 0 (1:0)

Hodnocení trenérského týmu:

Ve 3. kole Východočeského přeboru dorostu náš tým zajížděl do Hlinska. O vítězství musel fyzicky vyspělejší domácí tým tvrdě bojovat a to díky disciplinovanému výkonu našeho mladého týmu. Domácí tým měl v průběhu celého 1. poločasu více ze hry, ale gólově se dokázal prosadit až v závěru tohoto poločasu ve 42. minutě po našem zbytečně ztraceném míči u našeho rohového praporku a následném centru 1:0.

Ve druhém poločase náš tým hru zcela vyrovnal. Aktivní hrou jsme si vytvořili 2 gólové šance, které jsme bohužel nevyužili. Neujal se ani výborně kopnutý trestný kop Nešického v 66. minutě, jehož střelu do šibenice domácí brankář bravurně chytil. Domácímu týmu se podařilo skóre utkání navýšit až v závěru utkání, kdy využil dvou rychlých brejků do naší otevřené obrany.

Nad rámec je třeba opět vyzvednout výkon našeho brankáře Moláčka, který náš tým svými zákroky v průběhu utkání několikrát podržel. Ve středu obrany odvedli solidní výkon oba stopeři Ezr a Popelka, ve středu zálohy pak Nešický a Koutný.

Porážka našeho týmu je i tentokrát zasloužená. V tomto utkání se nám sice podařilo odstranit chyby ve středu hřiště, z kterých jsme v minulém utkání s Litomyšlí utrpěli ostudnou porážku, ale naopak jsme se nyní nevyvarovali chyb na krajích obrany. Pozitivní skutečností jsou i dobře zvládnuté standardní situace soupeře. Navzdory nejlepšímu výkonu týmu v tomto dosavadním průběhu soutěže jsme opět prohráli. Je neustále co zlepšovat. Pokud ale hráči budou přistupovat k tréninkům a následně k zápasům tak zodpovědně jako nyní v Hlinsku věříme, že lepší výsledky se dostaví.

 

 

Starší žáci

Česká Třebová (24.8.2014)

FK Česká Třebová – Libchavy      0 : 2 (0:1)

Sestava: Hýbl L. – Řehoř (50´Gregor), Jiřánek, Herclík, Hýbl L. – Klumpar, Deml, Borek, Glaser (26´Fric) – Křepela, Flídr

Náhradníci: Popelka, Srb, Botek