Krajánci s hejtmanem připravili guláš a vyvařili si druhé místo                        

Přívrat (31. 8. 2014) – Ani v letošním roce nechyběli Krajánci v čele s hejtmanem Martinem Netolickým na Guláš festivalu v Přívratu. Tentokrát se s „netradičním“ hejtmanským gulášem provařili až na stříbrnou pozici. U návštěvníků nejlépe obstál guláš připravený týmem Kočičky. Chuťové pohárky odborné poroty nejvíce zaujal guláš od týmu Krakonoš.
Možnost ochutnat kotlíkový guláš přímo z ohně si nenechaly ujít stovky gurmánů. Plotny jsou zde alespoň po dobu festivalu zakázány. Konkurence byla veliká, porota čítající 250 mlsných jazýčků proto neměla vůbec lehké rozhodování. „Těší mě, že náš guláš lidem chutnal. Je to jeden z mých nejoblíbenějších pokrmů. Guláš jsem nevařil poprvé. Vím, že se na něm dá ledasco pokazit. To se nám naštěstí nepodařilo, úžasně jsme se bavili. Do Přívratu se určitě zase příští rok rádi vrátíme,“ shrnul dojmy hejtman Martin Netolický, který nad akcí převzal záštitu.
Součástí festivalu byla ochutnávka regionálních piv, výroba pravých maďarských klobás, nechyběl ani hudební doprovod či vyhlídkové lety.