Hasiči SŽDC Česká Třebová zasahovali u pádu letadla, požáru chaty a dopravní nehody v jeden den


V pátek 15.8 2014 hasiči zasahovali celkem u pěti událostí, a to s technikou CAS 25 L 101, CAS 32 T 815 a RZA Nissan Patrol.

 

Krátce před šestnáctou hodinou odpolední vyjeli v počtu 1+7 s vozy RZA a CAS 25 L 101 na žádost KOPIS Pardubice k pádu letadla v katastru obce Třebovice. Na místě byly nalezeny trosky letadla s dvěma osobami. Lékař ZZS Lanškroun na místě konstatoval pouze úmrtí dvoučlenné posádky. Místo nehody bylo předáno jednotce HZS ČR Lanškroun a po dohodě s velitelem HZS ČR se jednotka vrátila zpět na základnu.

 

V 17:46hod. hasiči vyjeli znovu na žádost KOPIS v počtu 1+3 s technikou CAS 25 L 101 na ohlášený kouř z bytu v panelovém domě na sídlišti Trávník. Jednotka na místě zjistila, že se jedná o kouř ze spáleného jídla a provedla kontrolu bytu. Po dvaceti minutách byli hasiči zpět na základně.

 

Ke dvěma po sobě následujícím nehodám hasiči vyjeli s technikou CAS 25 L 101 v počtu 1+3.

První nehoda v České Třebové, ulici Dr. E. Beneše se stala v čase 18:36hod., kdy byla hlášena dopravní nehoda dvou osobních vozů. Na místě jednotka provedla průzkum, kterým bylo zjištěno střetnutí osobních vozidel Škoda a Toyota. Jednotka zajistila místo nehody, odpojení autobaterie a zasypání vozovky sorbentem na uniklé provozní kapaliny. Místo události bylo předáno jednotce HZS ČR CPS Ústí nad Orlicí.

Krátce po návratu a jednu minutu po sedmé hodině večerní vyjeli hasiči k druhé nehodě osobního vozidla Peugeot 205, které skončilo mimo komunikaci po dopravní nehodě. Jednotka na místě provedla průzkum a pomocí navijáku z CAS bylo auto vytaženo zpět na vozovku. Zásah se obešel bez zranění.

 

K pátému výjezdu, a to požáru chaty na osadě Amerika v Ústí nad Orlicí byly hasiči vysláni na žádost KOPIS s technikou CAS 32 T 815 v počtu 1+1. Jednotka po příjezdu na místo prováděla dodávku vody. Zpět na základnu se vrátila dvě minuty před jednou hodinou ranní.

 

Michal Janza

foto (požár chaty): SDH Česká Třebová


Další záběry z požáru chaty v lokalitě Amerika (Foto MěÚ Ústí n.O. Lukáš Prokeš) prostřednictvím SDH.