Pekelný DOWNHILL vol.4                                                    

Zdravíme všechny, kteří mají rádi adrenalin, řádění na horských kolech a hlavně zábavu v našem pohodovém Bike parku Peklák! Za týden v sobotu 30. 08. 2014 pořádáme další pokračování závodů na Pekláku v České Třebové.... Opět se můžete těšit na novinky, změny a překvapení oproti předešlým dílům. Už jen plakát napovídá, že tentokrát budete moci získat startovné zdarma, které letos činí 400,-! Při registraci dostanete jeden pokus na zdolání určité překážky, kterou když se Vám povede s Vašim bikem zdolat, ušetříte čtyři stovky . Když už jsme u startovného, to bude obsahovat celodenní permici, startovní číslo a vstup na afterparty!

Program:

Čtvrtek 28.8. a pátek 29.8. možnost tréninku během běžné provozní doby 10 - 18 hodin

Sobota 30.8.
od 9:00 registrace závodníků
10:00 - 13:00 trénink
12:30 riders meeting
13:00 start závodu
- po odjetí čtyř závodních jízd bude následovat druhá disciplína takzvaný 'Doublecross', který začne hned po skončení závodu ve sjezdu.
- vyhlášení výsledků ihned následuje


21:00 AFTERPARTY v klubu Sofie (v případě špatného počasí už od 20:00)

Takže co nás čeká...
Závodní tratě jsou černá Rolling Stones a červená Malinovka! Struktura závodu bude mít již zaběhlý a osvědčený systém. Na každou trať bude mít závodník dva pokusy, přičemž se ty lepší sečtou. Výsledný čas bude rozhodovat o celkovém pořadí. Na vybraných tratích se od loňského roku moc nezměnilo, takže už asi není třeba představovat, co Vás na nich čeká. Zmíním pouze, že na černé trati proběhla změna v podobě výstavby přemostění v místě křížení s modrou tratí Rodeo. Takže vše ostatní jako takřka kolmý průjezd Rock-kurve, prezcesťáky, wallride, dřevoklopenky a macaté polety včetně finálního devíti metrového dvojáku bude, jak znáte.

Pouze jedna kategorie
Vzhledem k výsledkům z předešlých dílů jsme usoudili, že je zbytečné rozlišovat kategorie na FULL a HT. Jelikož obsazené první tři fleky v obouch kategoriích na předešlých dílech měly velmi podobné časy. Pokud by se však našly nějaké dívky, které by se také chtěly zúčastnit, také jim vytvoříme kategorii a upravíme závodní tratě, aby byly pro ně sjízdné!

Nová disciplína
Další novinkou tohoto dílu bude nová disciplína, která naváže hned po odjetí závodu ve sjezdu. Šla by nazvat jako Doublecross. Půjde o závod dvou bikerů přímo po sjezdovce na jedné z tratí určených pro provoz terénních tříkolek. Trať bude upravena a obohacena o různé překážky a skoky. Kompletní pravidla tohoto závodu se bikeři dozvědí přímo na místě během riders meetingu! Princip závodu bude prostý. Dva rideři na jedné trati, rychlejší postupuje, atd. až zbyde pouze vítěz.

Během dne
O servis, defekty a veškeré problémy s Vašema bikama se postará náš dobrý známý servisák ŠMRXA z HK! Pokud budete mít s sebou outdoorové kamery a měli by jste zájem podělit se s námi o Vaše videa ze závodů, v průběhu dne bychom si je od Vás stáhli, zpracovali a na večerní afterparty je během večera promítali. O občerstvení bude jako vždycky postaráno dole u lanovky v bufetu.
Proběhne také exhibice našeho špičkového jezdce a reprezentanta ČR Jirky Fikejze, který umí se svým kolem doslova čarovat.

AFTERPARTY
Po vyhlášení výsledků bude zábava  pokračovat. Přesun na 'áftr' nezabere více jak sedm minut chůze. Uskuteční se v klubu Sofie a to od 21hodin. Pokud by počasí nepřálo, začneme o hodinu dříve! Všichni závodníci mají vstup zdarma! Klub je však OTEVŘEN i pro ŠIROKOU VEŘEJNOST! Muziku bude servírovat Dj Guy G. Eso večera mají kluci VAŠEK KOLÁŘ (cyklotrial) a ADAM GERŽA (jednokolka), kteří se předvedou na své exhibici přímo v klubu! Každý závodník bude mít své startovní číslo, které využije i na áftru! Dalším bodem večera bude totiž TOMBOLA, při které se bude losovat mezi těmito čísly. Ostatní účastníci mejdanu nemusí smutnit, protože každý platící u vstupu dostane také pásku na ruku s číslem, které bude také zapojeno do losování! K dobarvení atmosféry poslouží projekce s bikovou tématikou.

Co dodat..
Moc se na Vás těšíme! Závodit může opravdu každý, kdo si troufne! Přijď i ty! A Vy ostatní nás a ty, co u nás změří síly, můžete podpořit, pobavit se, zafandit a zkrátka užít si to! Takže za týden biku zdar na Pekláku!

Za Peklák crew Maliňák