Volejbalové soustředění hráčů a hráček Sokola                   

Letos už po šesté uspořádal volejbalový oddíl letní soustředění v Říčkách v Orlických horách. Na toto místo se vracíme rádi, protože děti mají výborné podmínky pro trénink-antukové hřiště s „dlouhou sítí“, kopcovitý terén pro výběhy, zdravý horský vzduch, pro relaxaci-pěkně a vkusně vybavené pokoje na penzionu Macháček a chatě Karosa, venkovní bazén a ochotný personál obou ubytovacích zařízení. V termínu od 10. 8. - 24. 8. 2014 se na chatě Karosa a přilehlém penziónu pana Macháčka vystřídalo 10 ligových žen, 36 dětí ve věku 7-10 let a 36 dětí ve věku 11-16 roků. Tréninkový proces zajišťovalo celkem 13 trenérů-R. Hanzelka,  K. a A.  Renčín, M. Kadlec, M. Bělková, R. Janďourková, R. Benešová, J. Kouba, P. Verner, M. Adam, H. Dvořáková, R. Köhler a J. Koubová. Ke sportování jsme používali antukové hřiště u chaty Karosa, sjezdovku, travnaté hřiště, bazén a krosovou trať u penziónu pana Macháčka.
Ligové družstvo žen se připravovalo na další ligovou sezónu pod vedením A. Renčína. Náplní tréninků bylo zvyšování fyzické kondice, utužování kolektivu a v neposlední řadě zdokonalování individuální herní činnosti jednotlivce.
Trénink mladších dětí ve věku 7-10 byl naplněn pohybovými hrami, pohybovou průpravou s míči a v neposlední řadě zvyšováním fyzické kondice. Děti navštívily lanové centrum, prošly se po krásném okolí Říček a celý pobyt ukončily společenským večerem vyplněným hranými scénkami, které si samy vymyslely a předvedly všem kamarádům a trenérům.
V druhém turnusu se soustředění zúčastnilo mladší a starší žactvo. Denní program byl celkem jednoduchý. Čtyři tréninkové jednotky, z nichž byly tři zaměřeny na zvyšování fyzické kondice a jedna tréninková jednotka proběhla na antukovém hřišti. Po večeři byl sehrán volejbalový turnaj trojic. Takže celkem 5 tréninků za den, to byla značná porce zátěže. Všichni se s tímto programem poměřili hrdinně. Počasí nám přálo. Zatímco v prvním turnusu převažovalo deštivé počasí, v druhém turnusu zapršelo vlastně až poslední večer a následně v den odjezdu dopoledne. Proto jsme nemohli odehrát noční bojovou hru a také závěrečný turnaj trojek. Děti ukázaly při trénincích soudržnost, kolektivního ducha a pracovitost. Rovněž závěrečné hrané scénky byly velmi kvalitní a bylo vidět, že se děti chtěly předvést.
Celkově se volejbalové soustředění všech zúčastněných kategorií vydařilo a děti odjížděly domů spokojeny a plny nových zážitků. Poděkování patří všem trenérům, kteří si udělali o prázdninách čas a věnovali se dětem. Dále patří velké dík majitelům obou chat, kteří se o nás starali jako o vlastní. Za rok nashle v Říčkách.                                                    Za volejbalový oddíl Michal Kadlec