Pochod Rieter Dvacka                                                             


Společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí se zabývá vývojem a výrobou textilních strojů. Od roku 1994 je součástí švýcarského koncernu Rieter Holding AG, který je předním světovým výrobcem strojních zařízení a ucelených systémových řešení pro textilní průmysl.

Dvacetileté výročí si jeden z největších zaměstnavatelů v regionu připomíná řadou akcí konaných v průběhu celého letošního roku. V lednu letgošního roku věnovala společnost 100 000 korun Orlickoústecké nemocnici, v květnu uspořádala den otevřených dveří, který navštívilo dva a půl tisíce návštěvníků, a byla jedním z hlavních partnerů Kociánovy houslové soutěže a mezinárodního festivalu Kocianovo Ústí. Na přelomu června a července byla firma generálním partnerem Rieter Cupu, tenisového mistrovství České republiky mužů a žen.
Na podzim si společnost Rieter CZ nachystala novinku,  první ročník turistického pochodu Rieter Dvacka. Půjde se v sobotu 20. září, účastníci mohou zvolit trasy na 5 a 20 kilometrů. Lehčí pětikilometrový okruh povede městem a je určen spíše rodičům s dětmi, zvládne ji třeba maminka s kočárkem.

Dvacítka je trochu náročnější, ale nic obtížného. Z areálu společnosti se turisté vydají směrem k ústeckému letišti, dále zamíří do obce Černovír a na Lanšperk. V prostředí Horákovy kaple, asi na 12. kilometru, bude občerstvovací stanice. Po modré značce se dále vydají do Dolního Houžovce a přes Knapovec se po žluté značce vrátí lesem k sídlišti Dukla a do areálu firmy Rieter CZ. Průběžný start bude od 8.30 do 10.00 hodin.  Startovné, které činí symbolických dvacet korun, věnují organizátoři na dobročinné účely. „Každý turista se může těšit na malé občerstvení a v cíli na krásnou dřevěnou medaili," říká Vladimír Vaněk ze spolupořádající agentury Vaněk Agency.  (mm)