Českotřebovský deník 216/2014 (14/9)                                   

6.Bleší trh „U malířů“

nákup, výkup, prodej a výměna  starožitností a sběratelských potřeb

 

Sklo  - Porcelán  Obrazy  - Popelníky  Pohlednice  - Známky

Fotografie  - Šperky  Knihy  a časopisy  - Sběratelství  Potřeby pro domácnost  - Ostatní

KDE?   Malířství  K a K, ulice Na Splavě 61, Česká Třebová
KDY?   pátek 24.10.2014    8.00-18.00hodin
             sobota 25.10.2014   9.00-17.00hodin
             Vstup ZDARMA!!!                                         Kontaktní osoba: Pavel Kohoutek tel. 603503421
 
Rychlé zprávy z fotbalu 

A mužstvo porazilo Pardubice B 2:1 - první výhra v divizi na domácím hřišti
Dorost remizoval s Lanškrounem 2:2.
Starší a mladší žáci v Poličce pro nezpůsobilý terén nehráli
 
Stabat mater ve Vysokém Mýtě za účasti českotřebovského sboru Bendl 

V pátek 5. září odjeli členové Bendla do vysokého Mýta, kde se v amfiteátru M-Klubu konal  další ze série koncertů Dvořákovy Stabat mater  k roku české hudby v podání 250 účinkujících pěveckých sborů z České Třebové, Hradce Králové, a Litomyšle a Litgomyšlského symfonického orchestru. koncert se konal v rámci třídenních  městských slavností. naštěstí bylo (ve Vysokém Mýtě) krásné počasí, ve stejný večer jsme měli v České Třebové bouřku s velmi silným lijákem.  Po tento účel byla ve vysokém Mýtě ještě "mokrá varianta", při které by se akce odehrála v Šemberově divadle.  Nakonec se podařilo Stabat mater provést v ne zcela běžném venkovním prostředí, i když možná s trochou rušení od ve Vysokém Mýtě běžné všudypřítomné a hlučné dopravy, navíc byl v sousedství využívaný sportovní areál. Fotografie Jiřího Kadavého však napovídají, že koncert musel být zážitkem.
Součástí městských slavností ve Vysokém Mýtě bylo také otevření Muzea českého karosářství, a řada akcí směrovaných především na sobotu 6. září. Na náměstí Přemysla Otakara II. se konalo třináct pořadů již od dopoledne. Vystoupily kromě jiného soubory z partnerského města Ozorków, místní formace, Xindl X jako náhrada za původně dojednaného Michala Hrůzu, Inflagranti a Aneta Langerová. Na všechny pořady třídenních Městských slavností ve Vysokém Mýtě byl vstup zdarma.  Domnívám se, že to je reálná možnost jak třeba i v červnovém termínu realizovat něco takového i v České Třebové např. jako náhradu "kulturní části" Týdne sportu. (MM)
 
KŘEST KNIHY – BLANKA KOSTŘICOVÁ: TŘEBOVSKÝ ZÁPISNÍK

V říjnu roku 2012 začala Blanka Kostřicová psát každý týden jeden text do internetového Zápisníku brněnského spisovatele a nakladatele Martina Reinera, který českotřebovskou autorku k pravidelnému přispívání na čtyři měsíce pozval. Po uplynutí tohoto období Blanka Kostřicová v psaní textů pokračovala (už nikoli pro internet) – příběh, který jejími příspěvky prolínal, totiž ještě nebyl dopovězen a vynutil si pokračování. Zhruba po roce autorka texty přebrala a sestavila v knihu Třebovský zápisník. Po Třebovských povídkách a Kronice jde opět – jak již název napovídá – o knihu, v níž se hojně vyskytují motivy z České Třebové a okolí. Křest Třebovského zápisníku se uskuteční v prvním patře Městské knihovny v pondělí 13. října v 19.00.  Spoluúčinkuje Ludmila Rašnerová.    

 

 
Zpráva pro posluchače nevšedních zážitků…

Jste opět zváni na besedu ve Svinné.
18.10.2014  ve škole od 17.30.
Janem Tomšíčkem
si budeme povídat nejen o tom,
jak se dostal na lodi Polárka do Jižní Afriky, 
ale především
o jeho zpáteční cestě na kole do Chocně!!!
 
A třeba se dostane
i na jeho další cesty
(např. na kole do Vladivostoku)…
Vstupné dobrovolné,
občerstvení zajištěno,
přijďte prosím včas…
 
 
Srdečně zveme.