Českotřebovský deník 221/2014 (19/9)                                  

Soustředění plavců v Jizerkách 

Poslední týden prázdnin strávili plavci v nádherné přírodě Jizerských hor. Ubytování přímo nad stadionem v Bedřichově, odkud se startuje známá Jizerská padesátka, umožňovalo  vyjíždět na kolech přímo na cyklostezky s cílem dojet na Jizeru, Smedavu, na Knajpu, na Ještěd, Královku… Obě nejstarší družstva si zařádila na single trecích v Novém Městě pod Smrkem, což byl podle jejich slov nejsilnější zážitek. Počasí nám celkem přálo, jediné přeháňkové odpoledne jsme vyplnili karnevalem a přednáškou horské služby.
Dopolední trénink v bazénu v Liberci navýšili  starší podvečerním posilováním. Mimochodem, plavecký areál v Liberci je úžasný- padesátimetrový a pětadvacetimetrový bazén, vířivky, sauna, pára, tobogány,skluzavky, potápěčské centrum… slouží jak sportovcům, tak k relaxaci. Náročný týden jsme zakončili duatlonovým závodem kolo-běh. Nikdo se nezranil, nikdo se neztratil, každý podle svého svědomí obětoval své fyzické síly, aby v nadcházejících závodech zaplaval své osobní rekordy.

Prodám nástěnný plynový kotel BAXI MAIN 24i s průtokovým ohřevem vody. Dosud nepoužitý. Cena dohodou (levně) 603 998 328

Místní skupina ČČK Česká Třebová  pořádá SBĚR OŠACENÍ

Místo sbírky: v ulici Havlíčkova 223, Česká Třebová
paní Balcarová tel. 737 768 330
ve dnech 20.řijna 2014 - 26.řijna 2014 vždy od 9.00 do 18 hodin
Ošacení musí být čisté a zabalené v pevném obalu
Sběr je určen pro diakonii Broumov. Všem kdo přispějí do sbírky předem děkuji.
 
Prodám pianino Scholze – pouze jeden majitel, v dobrém stavu (dobrozdání od odborníka). Cena dohodou. Kontakt 605 171428
 
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ  
17.10. od 13,00 do 18,00  

KOSMETICKÉ STUDIO TÁŇA - dárkové poukazy a objednávky -10% 
 
SELSKÁ JIZBA - perníkové ozdoby, originální dárky, vánoční kolekce ...
Česká Třebová
Víta Nejedlého 1199, 
tel. 776 793 552 
Občerstvení zajištěno !
Těším se na vaši návštěvu Táňa

 
Pronajmu garáž v lokalitě U Stadionu,   plocha 234 m2, informace na tel. 776 827 199                         
 
SPOLEČENSTVÍ ŠERMU A OHNĚ
NOVÝ TARTAS
ČESKÁ TŘEBOVÁ
HLEDÁ NOVÉ ČLENY

  •  
  • Přijďte na vlastní kůži okusit boj a život ve vrcholném středověku doby husitské.
     
    Již řadu let předvádíme šermířská a ohňová vystoupení na nejrůznějších společenských akcích, hradech a zámcích či městských slavnostech.
     
    Hledáme chlapce a dívky od 15 let, kteří mají zájem o historii, chtějí vyzkoušet netradiční sport a zocelit své tělo a ducha.
     
    Do začátku zajistíme veškeré ochranné vybavení i bezpečné zbraně. Tréninky probíhají pod dozorem zkušených šermířů s pedagogickým vzděláním.
     
    Nábor se uskuteční 7. října 2014 v městském parku Javorka v 16:30.

    S sebou: kapku kuráže a pohodlné oblečení
     
    Kontakt: www.facebook.com/tartasCZ
     
    nebo 739 238 251 (jen SMS)

     

     

     

    Prodám byt 2 + 1, 63 m2, sídliště Trávník, družstevní vlastnictví s možností převodu do OV, dům i byt po celkové rekonstrukci,  kompletně vybavená kuchyň, v koupelně sprchový kout, v předsíňi vestavěná skříň, nové podlahy a stěrky na zdi, nové dveře včetně obložených zárubní, bezpečnostní vstupní dveře do bytu, zasklená lodžie. Volný IHNED. Kontakt tel.: 604 441 997.

    Nová angiolinka pomůže nemocným s oběhovým systémem
    Pardubice (18. 9. 2014) – V jakém stavu je vaše oběhová soustava, si už nějakou dobu mohou lékaři zkontrolovat pomocí vstříknuté kontrastní látky a takzvané angiolinky. Ta současná v Pardubické krajské nemocnici (PKN) již dosluhuje a nutně potřebuje vyměnit. Zanedlouho se tak stane skutečností díky dotaci z Integrovaného operačního programu, kterou v minulém roce získaly oba spolupracující subjekty Komplexního kardiovaskulárního centra Fakultní nemocnice Hradec Králové, tedy Pardubická krajská nemocnice, a.s. a Kardiologické centrum Agel a.s. Napůl si mezi sebe rozdělily 40 milionů korun.
    Nemocnice většinu z 20milionové sumy použila na nákup nové angiolinky. Přípravy na její instalaci představil ředitel PKN Tomáš Gottvald prvnímu náměstku hejtmana Pardubického kraje Romanu Línkovi, který má v krajské radě na starosti zdravotnictví. „Angiografické pracoviště v pardubické nemocnici vykonává vysoce specializované výkony a je velmi vytížené, vloni jím prošla skoro tisícovka pacientů. Proto jeho rozvoj považujeme za zásadní a má naši plnou podporu,“ uvedl Roman Línek za zřizovatele nemocnice.
    Nové vybavení bude velkou příležitostí pro rozvoj tohoto oboru. „Díky tomu budeme splňovat nejnáročnější kritéria kladená na specializovaná pracoviště,“ vysvětlil ředitel Tomáš Gottvald. Pardubická krajská nemocnice poskytuje ve spolupráci s KC Agel kromě kardiochirurgie kompletní kardiovaskulární péči pro půlmilionovou spádovou oblast. Díky kvalitě a dostupnosti ji využívají i pacienti ze Středočeského kraje a z Kraje Vysočina.
    „Nová technologie se bude v nemocnici instalovat od 24. září a po krátkém zkušebním provozu začne angiolinka sloužit pacientům zřejmě na začátku října,“ upřesnil termín spuštění plného provozu Roman Línek.

     

    Pronajmu řadovou garáž v ČT, silnice na Skuhrov. Cena 700 Kč/m. Tel: 603727064                        
     
    Doprava a parkování v krajské nemocnici jsou tvrdým oříškem

    Pardubice (18. 9. 2014) – Většina lidí, kteří navštívili Pardubickou krajskou nemocnici, zná problémy s vjezdem do areálu a následně potom s parkováním. Pardubický kraj chce spolu s městem Pardubice a nemocnicí hledat možná řešení. Proto dnes 1. náměstek hejtmana Roman Línek pozval na úřad zástupce všech partnerů a také odborníky z fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice, kteří se zabývají modelováním dopravy s uplatněním počítačové simulace.
    „Využili jsme nabídku možnosti spolupráce s univerzitou a profesor Kavička a studenti z této školy nám představili možnost modelového testování různých variant řešení dopravy uvnitř nemocničního areálu i v jeho okolí. Dohodli jsme se, že tuto metodu nemocnice využije při návrhu úprav současné organizace dopravy,“ shrnul první výsledky schůzky Línek.
    Diskuze se ale nevyhnula nutnosti nově řešit dopravní napojení nemocnice na dopravní systém města a regionu, což bude značně investičně náročné. Všichni přítomní to však považují za nutný výchozí bod pro zásadní změnu. Rozhodující nyní bude, na co půjdou a nepůjdou čerpat evropské peníze v novém programovém období. „Za smysluplné a investice, na které bychom mohli tyto prostředky čerpat, považuji v krajské nemocnici vybudování centrálního příjmu, rekonstrukci stávající spalovny nebezpečného odpadu a právě vyřešení dopravního napojení nemocnice,“ představil priority kraje Roman Línek.