Českotřebovská firma IMS Drašnar, s.r.o. i letos
druhá nejlepší v Pardubickém kraji

Výsledky soutěže Živnostník roku Pardubického kraje 2014  a Firma roku vyhlášeny
 
Nejlepším živnostníkem roku 2014 Pardubického kraje byl zvolen projektant dopravních staveb Petr Novotný. Mezi firmami obsadila první příčku společnost Contipro Pharma a.s, která vyrábí farmaceutické suroviny.  Vítězové devátého ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2014 a GE Money Bank 2014 postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Pardubický kraj.
Nejlepší pardubický živnostník uspěl v konkurenci 225 podnikatelů. Porota ocenila jeho unikátní projekty, které pomáhají zvyšovat bezpečnost silničního provozu, zejména na křižovatkách ve městech a obcích. Petr Novotný se specializuje na projektování dopravních staveb s vysokým potenciálem společenských úspor a snížením počtu úmrtí. Od roku 2003 se spolu se svými zaměstnanci věnuje i výzkumné činnosti. Výsledkem jeho proaktivního přístupu jsou patentově chráněná řešení z oblasti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. V letošním roce se pardubický podnikatel může pochlubit dalším užitným vzorem a patentem v oblasti bezpečnosti provozu na okružních křižovatkách.
 
Nejlepší firma Pardubického kraje vzešla z konkurence 259 přihlášených společností. Contipro Pharma byla založena již v roce 1990, kdy dva akademici začali vyrábět výživu pro sportovce. Vydělané peníze investovali do výzkumu a sestavení biotechnologické výrobní linky. Dnes je společnost špičkovým výrobcem farmaceutických surovin a finálních farmaceutických produktů. Mezi její významné inovace patří nové způsoby příprav mikrovláken, nanovláken či nová generace bandáží na hojení ran. Klienty má převážně v západní Evropě, severní Americe a v Asii. Contipro Pharma spolupracuje s mnohými českými i zahraničními školami. Má i vlastní středoškolský vzdělávací program na popularizaci středoškolské fyziky, biologie a chemie „FYBICH - Pojďte dělat vědu s námi“. Nejlepší studenti ze zapojených gymnázií mají možnost absolvovat stáž ve zdejších laboratořích. Stážisty pak firma podporuje i na mezinárodních odborných soutěžích a postupně si tak vychovává budoucí specialisty.
 
Druhou nejlepší firmou Pardubického kraje se stala (již podruhé a to také o něčem vypovídá) společnost IMS-Drašnar z České Třebové, třetí místo obsadila firma VELEBNÝ & FAM z Ústí nad Orlicí.  Ocenění Vodafone Odpovědná firma roku 2014 Pardubického kraje získala v rámci hodnocení společnost BOCO PARDUBICE machines.
 
GE Money Bank Živnostník roku Pardubického kraje 2014:
1. Petr Novotný (Pardubice)
2. Miroslav Bednář (Jamné nad Orlicí)
3. Jáchym Mimra (Pardubice)
 
Vodafone Firma roku Pardubického kraje 2014:
1. Contipro Pharma a.s. (Dolní Dobrouč)
2. IMS – Drašnar s.r.o. (Česká Třeboň)
3. VELEBNÝ & FAM s.r.o. (Ústí nad Orlicí)