Mladší žáci TJ Sokol Č.T. II po 1. kole KP s plným bodovým ziskem

První kolo krajského přeboru v kategorii mladších žáků ( hrají chlapci ročníku narození 2001 a mladší ) se uskutečnilo na venkovních kurtech v nedalekém Lanškrouně.  Šest týmů Pardubického kraje sehraje několik turnajů ze kterých vzejde vítěz, který postoupí na Mistrovství České republiky. Připomeňme nedávné úspěchy Českotřebovských Sokolů II v této kategorii. V loňském roce 5.místo a v roce předešlém získali žáci dokonce „MISTROVSKÝ TITULl“. V meziobdobí před M-ČR bude ještě rozehrána soutěž společně s Královehradeckým krajem. A svůj nabitý volejbalový program Sokolští úspěšní mladší žáci prošpikují Českám pohárem. To už je užasná zápasová porce k jejich volejbalovému růstu. Ale vraťme se k prvnímu kolu Krajského přeboru hraném v Lanškrouně. Překvapivě do letošního ročníku KP v této věkové kategorii nepřihlásilo sousední družstvo mladších žáků SK Geodézie, startující pod hlavičkou Sokola Česká Třebová ( je to velká škoda především pro začínající volejbalisty ).

 Prvním soupeřem Českotřebováků ze Sokola II bylo družstvo domácích, družstvo z Lanškrouna. Chlapci z Lanškrouna jsou mladší a i když mají ve svých řadách dva hráče o hlavu vyšší než jsou ti naši, tak utkání mělo z našeho pohledu hladký a bezproblémový průběh a po setech 25:4 a 25:2 vítězíme 2:0 na sety a máme první dva body do tabulky v nové sezoně. V dalších utkáních nás čekala dvě Svitavská družstva a jak se později ukázalo i v těchto utkáních jsme měli navrch, když si soupeři ze čtyř setů nedali ani 8 bodů. Jediný set, který skončil v náš prospěch 25:14 byl na chvilku volejbalovým dramatem.

 Chlapci si zaslouží pochvalu i když se moc nezapotili a v podstatě potrénovali servis, ale v posledním utkání, když se soupeř dostával nahoru, neztratili klid a s přehledem vývoj utkání po několika povedených útocích otočili. Obzvlášť je potřeba pochválit naše „mladé pušky“ Matěje Frice a Petra Šlapala, kteří svoje první mistrovská utkání zvládli na výbornou a určitě nebyli slabou částí týmu. Myslím, že soupeře překvapili svým kvalitním servisem a i postřehem pod sítí a soupeře místy pěkně potrápili.

Tabulka prvních tří týmů K.P. mladších žáků po 1.kole:

p.

 

družstvo

utkání

V

P

K

sety

míče

body

1.

 

TJ Sokol Česká Třebová II A

3

3

0

0

6:0

150:37

9

2.

 

VO TJ Lanškroun A

3

2

1

0

4:3

118:143

5

3.

 

TJ Svitavy B

3

1

2

0

3:5

128:169

3

Za TJ Sokol Česká Třebová II nastoupili ( abecední pořadí ) :
Matěj Fric, Daniel Jaško, Jiří Jirásek, Adam Olejár, Petr Šlapal, Ondřej Unzeitig a Robert Vovk 
Trenéři: M. Olejár, L. Vašina  

Za Českotřebovský volejbal a Sokol II Marko Olejár